MetaGündem: 20 Mart 2023

Metaverse ve NFT dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

Starbucks Odyssey Sınırlı Sayıda NFT’lerini Piyasaya Sürdü

Starbucks Odyssey geçtiğimiz yıl Aralık ayında Polygon’da başlatıldı. ‘Yeni nesil sadakat platformu’ olarak adlandırılan program, kredi kartıyla NFT satın alınarak kripto dünyasına aşina olmayan kişilerin Web3’e erişimini sağlıyor.

Aylar süren çalışmaların ardından Web3 sadakat programı ilk sınırlı sayıda NFT’lerini piyasaya sürdü. 9 Mart’ta sunulan 2000 parçalık ‘Siren Koleksiyonu’, siteye erişim zor olmasına rağmen 20 dakika içerisinde tükendi.

Satış süresi boyunca, programa davet edilen kişiler en fazla 2 adet pul satın alabildi. Ödeme kredi kartı veya MetaMask cüzdanları ile kabul edildi.

Starbucks Odyssey programı henüz beta aşamasında ve yalnızca davet edilen kişilere açık pozisyonda. Bu kişiler pul kazanmak için çeşitli sınavlar yapabilir, mağaza içi satın alımlar gerçekleştirebilir.

meta

Epic Games ve Lego Metaverse Dünyası İnşa Ediyor

Epic Games ve Lego arasındaki ortaklık, yaratıcılık ve inovasyon tutkusuyla tanınan iki şirketi bir araya getiriyor. Bu ortaklık sayesinde oyuncular metaverse’de Lego ürünlerine erişebilecekler.

Bu ortaklıkla Lego, müşterileri için yeni deneyimler yaratmaya yönelik bir çalışma yaparak dijital oyun endüstrisinde de önemli ölçüde genişliyor. Böylece çevrimiçi ve çevrimdışı etkinlikler birleştirilerek lego deneyimini geliştirmek amaçlanıyor.

Lego, müşterileri için sanal bir dünyadaki diğer oyuncularla etkileşim kurma ve ürünlerini dijital olarak kullanma şansı da dahil olmak üzere yepyeni bir olasılıklar dünyası açıyor.

İşbirliğinin katılımcılara, tasarımcılara ve içerik oluşturuculara ilgi çekici yeni fırsatlar sunarken endüstri inovasyonunu teşvik etmesi bekleniyor.

meta

Teknoloji Devi Meta, NFT Projesine Devam Etmeyecek

Meta’nın ticaret ve finansal teknolojiler başkanı Stephane Kasriel, Facebook ve Instagram’dan “dijital koleksiyonları (NFT’LER)” içerik oluşturucuları, kişileri ve işletmeleri desteklemenin başka yollarına odaklanmak için “kapattığını” belirtti.

2021’in sonlarından beri NFT’lerle ilgilenen Meta, Mayıs 2022’de Instagram üzerinden NFT desteği vermeye başladı. Bir ay sonra ise bu özelliği Facebook’a taşıdı. Sürekli güncelleme ve geliştirmelere rağmen yapılan denemeler, beklenen sonuçları vermedi.

NFT desteğini çekmiş olmasına rağmen Meta, kullanıcıların hayranlarıyla bağlantı kurma ve para kazanma (içerik) yollarını bulmaya öncelik vermeyi amaçlıyor.

meta

Kurabiye Canavarı NFT’leri İlk Kez Piyasaya Sürülmeye Hazırlanıyor

Susam Atölyesi ve dijital koleksiyon sitesi VeVe ortaklık kurarak Kurabiye Canavarı NFT’lerini sunuyor.

Kurabiye Canavarı, bu ortaklığın ilk sürümü olarak karşımıza çıkıyor. Susam Atölyesi, bu yıl içinde birkaç Susam Sokağı koleksiyonu daha sunacak.

Susam Sokağı şimdiye kadarki en tanınmış markalardan biri, bu yüzden Susam Atölyesi ile bir dijital koleksiyon  üzerinde çalışma şansına atladık, diyor Veve’nin kurucu ortağı ve CEO’su Dan Crothers. “Bunları VeVe koleksiyoner topluluğumuzla ve dijital koleksiyonculukta yeni olabilecek Susam Sokağı hayranlarıyla paylaşmak için sabırsızlanıyoruz” ifadesi ile devam etti.

Susam Atölyesi’nin küresel stratejik ortaklıklar ve temalı eğlenceden sorumlu Başkan Yardımcısı Jennifer Ahearn yaptığı açıklamada, “Susam Sokağı’nın ilk dijital koleksiyonu için VeVe ile işbirliği yapmak, [dizinin] kalıcı mirasını kutlamanın ve uzun süredir hayranlarımıza yeni bir yol vermenin harika bir yoludur.” dedi.

meta

DRESSX Dijital Modada Devrim Yaratmaya ve Metaverse’deki Varlığını Genişletmeye Hazırlanıyor

Bu Mart ayında 15 milyon dolarlık etkileyici bir A Serisi fon sağladıktan sonra, kadın liderliğindeki en iyi Web3 moda şirketi DRESSX manşetlere çıktı.

Bu büyük yatırımla DRESSX, giyilebilir cihazlarını çok sayıda Meta ve oyun platformunda erişilebilir hale getirerek dijital moda endüstrisindeki etkisini ve erişimini artırmayı umuyor.

Ağustos 2020’deki kuruluşundan bu yana DRESSX, çeşitli tercihlere uyacak şekilde 3.500’den fazla dijital moda ürünü sunuyor. Şirket, inovasyona olan bağlılığı nedeniyle Web3 tarzında dikkate alınması gereken Metaverse varlığını genişletmeyi, yeni ittifaklar kurmayı ve mevcut hizmetlerini geliştirmeyi planlıyor.

DRESSX; sektöre liderlik etmek, sanal giyilebilir cihazların geleceğini yeniden şekillendirmek, destekçilerinin ve dijital modaya artan ilginin yardımıyla dijital çağda modayla nasıl etkileşimde bulunduğumuzu yeniden tanımlamaktır.

meta

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.