/

24 Eylül-1 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

Bu haftanın yatırım alan girişimlerine şöyle bir göz atalım. Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

  • Vanemar

Vanemar, Berkay Mollamustafaoğlu, Erhan Dolak, Tolga Kaskatı, Kadir Vardar, İsmail Can ve Tolga Özek gibi isimlerin yer aldığı yatırım turunda 650 bin dolar tohum yatırım aldı. Vanemat tekneleri akıllandıran bir yerli girişim. Vanemar Gateway adında geliştirdikleri modül sayesinde kablosuz sensörlerden oluşan Vanemar’ın sistemi, 20 adede kadar eklenebilen kablosuz sensörler ile tekneye ait sintine yüksek su, akü, duman ve motor verilerini kullanıcılara gösterilebiliyor. Kısacası Vanemar, sunduğu teknoloji ile teknelerin uzaktan takip edilebilmelerini sağlıyor. Şirket ABD, İsviçre, İrlanda, Malta, Yunanistan ve Singapur gibi ülkelerde müşterilere sahip.

 

24 Eylül-1 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

 

  • Rafinera Cloud Kitchen

Rafinera Cloud Kitchen, Credia Ventures’tan yatırım aldı. Yatırımın miktarı açıklanmadı ancak aldığı yatırım ile girişimin değerlemesi 200 milyon TL’ye yaklaştığı açıklandı. Rafinera Cloud Kitchen, merkezi bir mutfak ve bu mutfağa bağlı çok sayıda uydu mutfaktan oluşuyor. RCK, bu uydu mutfaklarda oluşturduğu sanal restoranlar üzerinden tüketiciye ulaşıyor. Sanal restoranlarda oturma alanı, masa ve garson bulunmuyor, sadece yemeklerin hazırlandığı paylaşımlı bir mutfak, şefler ve paketleme alanları yer alıyor. Müşterilerin yemek platformları üzerinden verdiği siparişler bu mutfaklarda hazırlanıp kuryeler aracılığı ile ev ve iş yerlerine teslim ediliyor. Aynı zamanda kuryeler yemeği yolda ısıtacak bir sisteme sahip bu sayede sipariş soğumadan getiriyor.

24 Eylül-1 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

 

  • Twiser

Twiser, ABD merkezli Plug and Play Tech Center’dan 20 milyon değerleme ile yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. yner, CMS, Hayat Holding, Insider, MESS, Sahibinden, Yapı Kredi ve Yıldız Holding gibi büyük şirketlerin müşterisi olduğu Twiser, 25 farklı ülkede 12 farklı sektörden 60 bini aşkın kullanıcıya hizmet veriyor. Twiser yapay zeka destekli performans yönetimi sistemi veren bir girişim. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

24 Eylül-1 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

 

  • Vepara

Vepara, Hedef Holding’ten Vepara’nın 32,54 milyon TL ödenmiş sermayesinin yüzde 35’ine tekabül eden 11,357,500 adet payı, Hedef Girişim ise yüzde 25’ine tekabül eden 8,112,500 adet payı devir almak üzere kurucu ortağı Nedim Vural ile anlaşma gerçekleştirdi. Vepara pos, para transferi, e-cüzdan, ön ödemeli kart gibi hizmetleri bir platform altında suma hedefi koyarak yola çıkan bir girişim.

24 Eylül-1 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

 

  • Oplog

Oplog, Esas Private Equity liderliğinde 11 milyon euro yatırım aldı. Oplog, yazılım ve robotik destekli omni-kanal fulfillment (B2B ve e-ticaret lojistiği) hizmeti sağlayan bir teknoloji şirketi. Bu yatırım ise şirketin ilk yatırımı. Oplog bu yatırımı hizmet ağının ilk etapta Avrupa’ya yayılmasında ve Türk robotu “TARQAN”ın dünyaya açılması için kullanılacak. Şirketin hedefleri arasında 2022’nin sonuna kadar, İngiltere’de robotik destekli fulfillment hizmeti vereceği bir depo açacak. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

24 Eylül-1 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

 

  • Textoni

Textoni, Goodwater Capital liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Textoni temelinde freelancer içerik üreticileri ile markaları buluşturan içerik pazar yeri olarak hizmet veren bir girişim. Textoni şu anda 58 ülkeden 30 bini aşkın içerik üreticisini platformunda bulunduruyor. Şirket aldığı yatırımı global pazara açılmak için kullanacağını belirtti. Şirket aldıkları bu yatırımı hedefledikleri bir pazar olan Amerikan pazarına açılmak için kullanacağını ve sonraki yatırım turlarında da yine Silikon Vadisi VC’leri ile ilerlemek ve bu pazarın içinde rekabete katılmak istediklerini paylaştı. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

24 Eylül-1 Ekim 2022 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.