//

6-13 Mart 2023 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

1) Rackle

  Rackle tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim tohum yatırım turunda 500 bin Euro yatırım aldı. Yatırım ARZ Portföy ve Deniz Türkkan’dan geldi.

  Rackle aldığı yatırımı yeni nesil bankacılık sistemini müşterilerinin hizmetine sunmak için kullancak.

Rackle Nedir?

Rackle, birçok şirketin herhangi bir lisansa gerek kalmadan kendi bankacılık çözümünü birkaç hafta içerisinde müşterilere sunmayı hedefleyen bir platform. Bu tak-çalıştır çözümleri yurt içi veya yurt dışında bankacılık hizmeti vermek isteyen şirketler için hazırlamış durumda.

Avrupa’da hali hazırda Solarisbank (2021) ile iş birliğine gitmiş olan bu girişim Türkiye merkezinde ise QNB Finansbank ortaklığıyla çalışıyor. ackle, Solarisbank ve QNB’den aldığı servis bankacılık API’larının üzerine geliştirdiği teknoloji sayesinde şirketlere hazır paket yeni bankacılık uygulamaları sunuyor.

 

2) Defy

Defy, Alesta’dan yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı.

  Alına yatırım hakkında ise Defy kurucusu ve CEO’su Suat Ozkan  “Aldığımız yatırım ile ekibimizi büyüterek, yıllarca bu alanda edindiğimiz deneyimin sonucu olan servislerimizi daha çok kuruma ve kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz.”  cümlelerini kurdu.

6-13 Mart 2023 Yatırım Alan Girişimler

Defy Nedir?

Defy merkeziyetsiz finans teknoloji geliştiren bir girişimdir. Defy firmalara Web3 ihtiyaçları için uçtan uca alt yapı ve güvenlik servisleri sunuyor. Bu sayede firmalar bu konularda %90 oranında zaman tasarrufu sağlıyor.  Defy “Live AML” servisi ile inovatif bir çözüm getirerek şüpheli işlem yapmış cüzdanları anında tespit edebiliyor.

Defy Wallet adlı uygulamaları ise platformlarda yer alıyor. Bu cüzdanlar sayesinde kullanıcılar tek paltform üzerinden bütün dijital yatırımlarını kontrol edebiliyor.

 

3) Puan Harca

Puan Harca, 1 milyon değerleme üzerinden yatırım aldı. iWallet tarafından yatırım gerçekleşti. Yatırımın miktarı ise paylaşılmadı.

  Puan Harca aldığı bu yatırımı daha fazla tüketiciye kısa sürede erişerek yeni marka anlaşmalarına hız vermeyi planladıklarını belirtti. 2023 yılının sonuna kadar 1 milyon kullanıcı hedeflendiğini Puan Harca kurucu ortağı Ertuğrul Güler belirtti.

6-13 Mart 2023 Yatırım Alan Girişimler

Puan Harca Nedir?

Puan Harca, farklı banka kartları üzerinden kazanılan puanların tek bir platform üzerinden toplanarak harcanmasını sağlayan bir girişim. Dijital temelli bir cüzdan mantığı olan Puan Harca’nın uygulaması her iki platformda da mevcut. Ayrıca Paun Harca Türkiye’deki tüm bankaların ödül programına destek sağlıyor.

Puan Harca kullanıcıları bu puanları Hepsiburada, Yemeksepeti, Getir, Migros, İstanbulKart, MetropolCard, Carrefour, A101, Amazon, Boyner, Madame Coco gibi yerli yabancı olmak üzere 50’ye yakın marka üzerinde geçerli kılıyor. Ayrıca hem fiziksel hem de dijital mağazalarda bu harcamalar gerçekleştirilebiliyor.

 

4) SOCRadar

SOCRadar, Seri A turunda yatırım aldı. Yatırım 212 tarafından geldi. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. 

  Ayrıca yatırımın ne yapılacağı da aktarılmadı. 

6-13 Mart 2023 Yatırım Alan Girişimler

SOCRadar Nedir?

SOCRadar, siber tehditleri erken uyaran bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. 157 ülkede yaklaşık 6,5 bin kullanıcıya sahip bir platform olmakla birlikte her tür ve büyüklükteki siber tehditleri tespit edecek bir altyapıya sahip. . Cyber Threat Intelligence (CTI), tehdit verilerini stratejik olarak analiz etme ve sistemler hedef haline gelmeden önce olası saldırıları belirleme konusunda ekipleri güçlendiren bir araç.

Geleneksel CTI’lara göre daha çok bileşeni inceleyebildiği söylenen yapının ağlamsal zekayı paylaşarak, güvenlik ekiplerinin hem otomatikleştirilmiş hem de yönetilen bir yaklaşımla bütüncül bir bakış açısıyla proaktif hareket etmesine olanak tanıyor.

Verilerini Deep Web, Dark Web, BlackMarket, Bot Market, PasteBin siteleri, Github, sosyal medya siteleri gibi farklı dillerdeki binlerce kaynaktan toplayan bir sisteme sahip.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.