/

28 Şubat-6 Mart 2023 Yatırım Alan Girişimler

Bu haftanın yatırım alan girişimlerine gelin şöyle bir bakalım. Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

Ciel Laboratories

Ciel Laboratories, 5,64 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım Alesta Yatırım tarafından gerçekleştirildi. Bu yatırımın Ar-Ge süreçleri ve ekipmanlar için kullanılacağı söylendi. Alesta yatırım sağlık alanında yatırım yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ocak ayında Glaucom hastalığının tedavisine odaklanan GlaucoT’a 1,63 milyon TL yatırım yapmıştı.

Ciel Laboratories, lipozamal enkapülasyon yöntemiyle ilaç etken maddeleri, gıda takviyeleri ya da kozmetik aktif maddelerinin yüksek verimlere ulaşmasını hedefliyor. Ciel Laboratories’in ilk ürünü ise kozmetik dikeyinde.

Ciel kurucu ortağı Sezai Kaya, farmasötik teknoloji ve mühendislik ilkeleri ile geliştirdikleri süreçlere lipozom üretimini ulaşabilir ve farklı sektör dikeylerine uyarlanabilir hale getireceklerini söyledi. Türkiye’de lipozomal hammadde üreticilerinde öncü olmayı ve ülkemizi dünyada temsil etmeyi hedeflediklerini ekledi.

28 Şubat-6 Mart 2023 Yatırım Alan Girişimler

GAMI Teknoloji

GAMI Teknoloji, 3,5 milyon TL yatırım aldı. Yatırım Bulls Girişim tarafından yapıldı.

GAMI Teknoloji, Web3 ve blokzincir teknolojileri alanında faaliyet gösteren bir girişim. Şirketin geliştirdiği WEB3 teknolojileri ürünlerini hem iç pazara hem de dış pazara satıyor. Alanında uzman isimler tarafından hazırlanan ürünler dünya çapında 55 ülkede kullanılıyor.

GAMI Teknoloji’nin şu anda aktif ürünleri ise şöyle: Web 3.0 Pazarlama Platformu, Blokzincir Tabanlı Kitlesel Fonlama Platformu ve NFT ile Çalışan Egzersiz Mobil Uygulaması yer alıyor.

40 kişilik bir ekiple yola çıkan kurucu kadrosu finans, hukuk, yatırım ve pazarlama gibi alanlarda tecrübe sahibi isimlerden oluşuyor. İstanbul merkezli bir girişim olarak karşımıza çıkıyor.

GAMI Teknoloji CEO’su Gökhan Altın, GAMI Teknoloji olarak, Web3 ve blokzincir ekosistemine yönelik yenilikçi teknolojiler ürettiklerini; yürüttükleri Ar-Ge süreçleriyle önemli tecrübeler kazanırken, ciddi bir bilgi birikimi de elde ettiklerini ayrıca edefleri doğrultusunda çalışmalarına hız kazandırarak, küresel ölçekte zirveye oynayan bir yapıya bürünmeyi hedeflediklerini de söyledi.

 

Robeff

 

Robeff, 1,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım Yıldız Tekno GSYO ve Adventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonundan geldi. Yatırımın finansal detayları ile paylaşılmadı. Robeff tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, 2023 yılı sonuna kadar prototip aracın tamamlanması ve teslimat operasyonlarına başlanması için kullanılacak.

2021 yılında Özkan Köroğlu, Coşkun Arslan, Yunus Emre Elaydın, Ahmet Can Kara ve Hüseyin Baki İnan tarafından YTÜ Yıldız Teknopark’ta kurulan Robeff, elektirikli ve sürücüsüz teslimat araçları geliştiren yerli bir girişim. Şu an için 12 kişilik bir ekibe sahip olan Robeff, ekibini genişleterek Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmayı da hedefliyor. Geliştirdiği araçlar ile birlikte teslimat süreçlerini daha verimli, ucuz, öngörülebilir ve izlenebilir hale getirmek isteyen Robeff, Mart ayı içinde prototip aracı ile ilk otonom sürüşünü de gerçekleştirecek.

Hem içerde hem de dışarda kullanılabilen aracın menzili 100 km hızı ise 35 km/h hıza ulaşacak.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.