Yeni Fonuyla Beraber 500 Istanbul Adını 500 Emerging Europe Olarak Değiştiriyor

Yeni Fonuyla Beraber 500 Istanbul Adını 500 Emerging Europe Olarak Değiştiriyor

500 Istanbul bugün yaptığı açıklama ile artık yoluna 500 Emerging Europe adıyla devam edecek. Ülkemizde bulunan yatırım ekosisteminin başında yer alan 500 Istanbul 2016 yılının temmuz ayında 10,5 milyon dolarlık fon ile kurulmuştu. Odağını Türkiye ve çevresindeki ülkeler olarak belirleyen şirket bugüne kadar 40 yatırım gerçekleştirdi.

500 Istanbul başlangıcından beri yerel teknoloji geliştirerek, ihraca odaklanan şirketlere yatırım yapmak amacıyla oluşturulmuştu. Yaptığı yatırımlar ile 3 unicorn hikayesinde yer alıyor. Şirket tarafından Türkiye haricinde yatırım yapılan ülkeler ise Polonya, Macaristan, Ukrayna, Yunanistan ve Bulgaristan gibi ülkeler. Bu yatırımlar ile birlikte 500 Emerging Europe bize potföyünün toplam cirosunun 600 milyon doların üzerinde yer aldığını paylaşıyor.

Yeni Fonuyla Beraber 500 Istanbul Adını 500 Emerging Europe Olarak Değiştiriyor

2019 yılından bu yana Doğu Avrupa pazarında da yatırımlar yapan 500 Istanbul, 500 Emerging Europe isim değişikliği ile birlikte Doğu Avrupa pazarında daha çok varlık göstermek istiyor gibi görünüyor. 500 Emerging Europe ile ilgili bir diğer önemli gelişme ise yeni fon olarak karşımıza çıkıyor. İsim değişiklinin yanında şirket 70 milyon euroluk yeni fonunu da duyurmuş bulunuyor. 500 Emerging Europe ekibi ise şirketin ana odaklarının Türkiye olacağını aktarıyor.

500 Emerging Europe’un gelecek hedefleri arasında çeşitli ülkelerde ofisler açmak ve etkinlikler düzenlemek. Şirket, önümüzdeki 6 aylık süreçte Varşova, Bükreş, Talin, Budapeşte, Atina ve Sofya’da farklı etkinlikler düzenleyecek.

Yeni Fonuyla Beraber 500 Istanbul Adını 500 Emerging Europe Olarak Değiştiriyor

Yeni yatırım fonun ise tohum aşamasında 30 şirkete 2 milyon euroya kadar yatırım yapılması hedefleniyor.

500 Emerging Europe’un kurucularından Enis Hulli, benzer yetenek havuzu ve ihracat potansiyeline sahip Doğu Avrupa pazarlarına da 2019’dan beri yatırımlar yaptıklarını ve başta Türkiye olmak üzere bu bölgenin her yıl onlarca unicorn çıkarma potansiyeli olduğuna inandıklarını paylaştı.

500 Emerging Europe ekibinin lokal girişimcilik ekosistemlerini desteklemeye devam ederek bölgeyi gelişmiş pazarlara bağlayan köprüleri inşa etmeyi amaç edindiğini belirten 500 Emerging Europe kurucularından Arın Özkula ise hedefledikleri hiper-lokal yaklaşım ile 500 Global’in dünya çağındaki network’ünü harmanlayarak bölgede erken aşama teknoloji girişimcilerinin ilk durağı olacaklarını paylaştı.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.