4-10 ARALIK YATIRIM ALAN GİRİŞİMLER

4-10 Aralık Yatırım Alan Girişimler
4-10 Aralık Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

1) OXODES

Oxodes, Arz Portföy’ün Bilişim Vadisi işbirliğinde yaptığı 4. Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan 110 bin dolar yatırım aldı.

 

4-10 ARALIK YATIRIM ALAN GİRİŞİMLER
4-10 ARALIK YATIRIM ALAN GİRİŞİMLER

Oxodes Nedir?

Oxodes Teknoloji, üretim tesislerindeki kalite kontrol ve montaj hatalarını yüksek hassasiyet ve doğrulukla tespit ederek üreticinin maliyet, prestij ve zaman gibi önemli kayıpları önler.

2) VAST DATA

AI veri platformu şirketi VAST Data, bugün Fidelity Management & Research Company liderliğindeki ve New Enterprise Associates (NEA), BOND Capital ve Drive Capital eşliğinde E Serisi finansmanda 118 milyon dolar sağladığını duyurdu.

4-10 ARALIK YATIRIM ALAN GİRİŞİMLER
4-10 ARALIK YATIRIM ALAN GİRİŞİMLER

VAST DATA Nedir?

VAST Veri Platformu, modern veri merkezlerinde ve bulutlarda yapay zeka ve derin öğrenmeyi güçlendirmek için depolama, veritabanı ve bilgi işlemi tek ve ölçeklenebilir bir yazılım platformunda birleştirir.

3) FINGATE.IO 

Fingate.io 12 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım turuna, Alper Çetinkaya ve İGSAŞ katıldı.

4-10 ARALIK YATIRIM ALAN GİRİŞİMLER
4-10 ARALIK YATIRIM ALAN GİRİŞİMLER

FINGATE.IO Nedir?

Müşterilere ihtiyaç duydukları anda sürtünmesiz deneyimle bankalara ait alışveriş kredisi çözümünü sunar.

4) SPACEX

SpaceX hisse başı 95 dolardan 175 milyar dolar değerlemeye ulaşmayı planlıyor.

175 milyar dolarlık değerleme, şirketin bu yaz ihale teklifiyle elde ettiği 150 milyar dolarlık değerlemenin üzerinde bir prim anlamına geliyor. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre bu artış SpaceX’i piyasa değeri açısından dünyanın en büyük 75 şirketi arasına sokarak T-Mobile (TMUS) (179 milyar dolar), Nike (NKE) (177 milyar dolar) ve China Mobile (176 milyar dolar) ile aynı seviyeye getirecek.

4-10 ARALIK YATIRIM ALAN GİRİŞİMLER
4-10 ARALIK YATIRIM ALAN GİRİŞİMLER

SpaceX Nedir?

SpaceX, merkezi ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Hawthorne şehrinde bulunan bir Amerikalı uzay taşımacılığı şirketidir. SpaceX; Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi uzay misyonu araçlarını bünyesinde bulundurmaktadır.

5) MINE

Mine, Battery Ventures ve PayPal Ventures tarafından ortaklaşa yönetilen, Nationwide Ventures‘ın önemli yatırımlarıyla ve Saban Ventures, Gradient Ventures (Google’ın AI’sı), MassMutual Ventures ve Headline Ventures dahil olmak üzere tüm mevcut yatırımcıların katılımıyla B Serisi finansmanda 30 milyon dolar topladığını duyurdu.

4-10 ARALIK YATIRIM ALAN GİRİŞİMLER
4-10 ARALIK YATIRIM ALAN GİRİŞİMLER

Mine Nedir?

Mine, kullanıcılara veri gizliliği konusunda yardım eder. Verilerinizi doğrudan benzersiz gizlilik yönetim gereksinimleriyle eşleme, veri konusu isteği işleme, raporlama ve daha fazlası gibi işlemleri otomatikleştirmeyi sağlar.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Yatırım Haberleri Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.