//

24 Şubat-3 Mart 2024 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1) Shark Gitar

 Shark Gitar, 20 milyon euro değerleme üzerinden 2.5 milyon euro yatırım aldı. Yatırım  Nevzat Aydın, Gökhan San, Bekir Yener Yıldırım ve Mustafa Doğan ile Neo Portföy Target Girişim Sermayesi Yatırım Fonu gibi kurumsal yatırımcılardan geldi. 

Shark Gitar Nedir?

Shark Gitar, 5 yıllık bir Ar-Ge süreci geçirmiş bu süreçte altı patent alınmış bir gitar olarak üretildi. Dünyanın seri üretime girecek en gelişmiş elektro gitarı olarak tasarlanan Shark Gitar, bir gitarist ve girişimci olan Cem Köksal tarafından tasarlandı ve kurucu ortakları Bayram Tekçe ve Bahtiyar Balci ile üretim aşamasına geçiyor. Shark Gitar’ın özelliklerinden bazıları  zengin ve kuvvetli tınısı,  rahat bir performansa izin vermesi, sapı, gövdesi ve manyetikleri değiştirilebilen, ayrıca üzerine efekt pedalları takılabilen modüler bir gitar.

 

2) Rototip

 Rototip, 1 milyon euro yatırım aldı. Yatırım turu AVT Venture Partners liderliğinde  Heartfelt Capital ve APY Ventures’in katılımıyla gerçekleşti. 

24 Şubat-3 Mart 2024 Yatırım Alan Girişimler

Rototip Nedir?

Rototip, metal ve plastik imalat süreçlerini dijitalleştiren yerli bir girişim. 2021 yılında kurulan Rototip siparişten üretime kadar olan süreci yönetiyor. Rototip’in şu anda 18 ülkede 500’den fazla müşterisi var. Çin, 2001’den bu yana Batılı şirketler için offshore üretimde ana varış noktası haline geldi. Ancak, son dönemde tedarik zincirlerinde yaşanan büyük kesintiler ve jeopolitik değişiklikler, şirketleri tedarik zincirlerini çeşitlendirmeye ve offshore risklerini azaltmaya yönlendiriyor. İş gücü sıkıntıları da Batı ülkelerinde yerel üretime dönüşü zorunlu kılıyor. Bu bağlamda, Rototip, Avrupa ve Kuzey Amerika’daki üreticilere near-shoring çözümleri sunarak yenilikçi bir platform sağlıyor. Near-shoring, mevcut operasyonları daha yakın bir konuma taşımayı ifade ediyor.

 

3) intenseye

 intenseye, Seri B yatırım turunda 64 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım mevcut yatırımcılar Insight Partners, Point Nine ve Air Street Capital‘ın katılımı ve yeni yatırımcı Lightspeed Venture Partners’ın liderliğinde gerçekleşti. Alınan bu yatırım müşterilerin mevcut altyapısında daha da fazla değer elde etmek için teknoloji ekosistemini genişletecek, daha fazla İSG riskini tespit edebilmek için büyük dil modelleri (LLM’ler) geliştirecek ve çalışan mahremiyeti konusunda, Gen AI video anonimleştirme tekniği gibi yenilikçi teknolojilere yatırım yapmak için kullanılacak.

24 Şubat-3 Mart 2024 Yatırım Alan Girişimler

intenseye nedir?

intenseye, yapay zeka destekli iş sağlığı ve güvenliği platformu. intenseye, 2023 yılında 25 ülkede toplamda 36 milyon güvensiz durum & davranışın intenseye teknolojisiyle keşfetti. Bu sayede endüstri devleri ve Fortune 500 firmaları, iş sağlığı ve güvenliği operasyonlarında intenseye’a güvendi. Sercan Esen ve Serhat Çillidağ tarafından kurulan Intenseye, iş sağlığı ve güvenliği teknolojileri alanında  şimdiye kadar düzenlenen yatırım turlarında ki en büyük yatırımı almış durumda. Yapay zeka destekli bir platform, büyük ölçekli işletmeler için iş sağlığı ve güvenliği (İSG) risklerini belirlemek için kullanılıyor. Manuel denetimlerin kaçırabileceği riskleri önceden belirleyerek, işletmelere 7/24 görünürlük sağlıyor. 2023 yılında 36 milyondan fazla risk tespit eden platform, iş sağlığı ve güvenliği ekiplerinin verimliliğini artırmayı, uyumluluğu kolaylaştırmayı ve çalışan mahremiyetini koruyarak İSG risklerini en aza indirmeyi hedefliyor.

 

4) Denebunu

  Denebunu, Seri A öncesi yatırım turunda 1,8 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu Eksim Ventures liderliğinde  APY Ventures, Arya VC ve Maxis Yenilikçi GSYF’nin katılımıyla gerçekleşti. Alınan bu yatırım İngiltere iştirakimiz Samplico ve geçtiğimiz sene faaliyete geçirdiğimiz SaaS Pazar araştırma platformu Sorbunu’nun hem Türkiye hem İngiltere pazarında büyümesi için kullanılacak. 

24 Şubat-3 Mart 2024 Yatırım Alan Girişimler

Denebunu Nedir?

Denebunu, 2016 yılında Duygu Özgün ve Barış Yeşilçiçek tarafından kurulan bir platform. Denebunu markalara uçtan uca pazarlama, yazılım çözümleri ve pazar araştırması hizmetleri sunuyor. Denebunu bugün aktif olarak 4 milyona yakın bir kullanıcı tabanına sahip. Şirket, aynı zamanda 500 milyondan fazla veri noktası sayesinde 1000’den fazla marka ile partnerlik yapıyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.