24-31 Ocak Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler

Oyun

Girişim Haberleri olarak her hafta sizler için hazırladığımız Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler raporumuza hoş geldiniz. Her hafta oyun dünyasında yaşanan yenilikleri, yatırımları ve en son gelişmeleri sizler için derliyoruz. 14 Ocak-24 Ocak 2024 tarihleri arasında yaşanan gelişmeler için hazırladığımız rapora buradan ulaşabilirsiniz.

İşte 24 Ocak 2024 ve 31 Ocak 2024 tarihleri arasında oyun dünyasında yaşanan gelişmeler!

Keyifli okumalar.

Call of Duty World at War Demo Sürümü Yayınlandı

Oyun

2008 yılında piyasaya sürülen ve oyunseverler tarafından büyük ilgi gören Call of Duty World at War, eskiyen bir Dünya Savaşı temalı oyun olarak biliniyor. Yenilikçi oyunlar karşısında geride kalan bu oyun, RTX Remix aracının kullanılmasıyla yeni nesil oyun teknolojilerine uyum sağlayarak yeniden güncellenmiş bir sürümle geri dönüş yapmaya hazırlanıyor. NVIDIA’nın sunduğu RTX Remix, DirectX 8 ve 9 oyunlarını modern grafik destekleriyle modlamayı kolaylaştırıyor. Ayrıca, Call of Duty World at War, DLSS 3 ve RTX desteği ile daha gerçekçi grafikler ve aydınlatma özellikleriyle daha kaliteli bir oyun deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Bu yenilenme sürecinin ardından Call of Duty World at War’ın RTX Remix versiyonu için bir demo sürümü yayınlandı. Oyunun demo sürümüne ModDB üzerinden erişilebilirsiniz. Ayrıca oyundaki Zombies modunun Night of the Undead bölümü de içeriyor. Bu demo ile oyuncular, güncellenmiş grafikler ve teknolojilerle zenginleştirilmiş oyun deneyimini önceden tecrübe edebilecekler. Ancak modun tam sürümünün ne zaman yayınlanacağına dair kesin bir bilgi henüz paylaşılmadı.

Yerli Mobil Oyun ve Uygulama Yayıncısı Byterise 7 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Oyun

Yerli mobil oyun ve uygulama yayıncısı Byterise, ön tohum turunda VL Media Yazılım ve Moris Alhale gibi yatırımcılardan 7 milyon dolar yatırım alarak dikkatleri üzerine çekti. Gelişmiş yapay zeka teknolojileri ve stratejik çözüm ortağı ClickRising ile sektörde öncü olmayı hedefleyen şirket, geliştiricilere ürün iyileştirme, pazarlama ve finansman gibi alanlarda destek sağlamayı planlıyor.

Yatırımın ardından Byterise, inovasyon ve kullanıcı odaklı yaklaşımı ile mobil uygulama yayıncılığında yeni bir dönem başlatmayı hedefliyor. Şirket, yapay zekâ destekli uygulamaları ile sektörde lider olmayı ve iş ortaklarına en üst düzeyde hizmet sunmayı amaçlıyor, bu sayede gelişim kapasitesinin artırılması bekleniyor.

Zynga ve Lamborghini’den Yeni Sponsorluk Anlaşması

OyunZynga Inc. ve Automobili Lamborghini S.p.A., CSR Racing mobil yarış oyunu için uzun süre geçerli olacak bir sponsorluk anlaşması imzaladıklarını duyurdu. Bu anlaşma ile, Zynga’nın bir yan kuruluşu olan NaturalMotion tarafından geliştirilen CSR Racing’i , Lamborghini’nin yeni LMDH prototip modelinin FIA WEC Hypercar Class ve IMSA Grand Touring Prototype Class küresel yarış şampiyonalarındaki resmî ortağı yapmayı hedefliyor. Bu iş birliği, Lamborghini’nin bu yüksek profil yarış sınıflarına ilk kez giriş yapmasını sağlayarak, Lamborghini Squadra Corse’nin dünya çapında önemli yarışlarda rekabet etmesi için kapıları aralıyor.

Anlaşma kapsamında, son teknoloji mühendislik özellikleri ve yüksek hızıyla tanınan Lamborghini SC63 yarış arabası, CSR2 oyununa entegre edilerek oyunculara sanal dünyada yarışma deneyimi sunacak. Lamborghini ve Zynga, bu uzun vadeli ortaklık sayesinde, oyun severlerin ve yarış fanatiklerinin hem gerçek hem de sanal dünyada benzersiz bir deneyim yaşamasını ve Lamborghini’nin yarış mirasını geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyor.

Yerli Oyun Geliştiricisi Leke Games’ten Yeni Yarış Oyunu “TDZ X: Traffic Driving Zone”

Yerli oyun geliştiricisi Leke Games, PGC Londra etkinliğinde yeni AAA mobil yarış oyunu TDZ X: Traffic Driving Zone’u tanıttı. Haziran 2022’den bu yana yerli oyun sektöründe önemli bir rol üstlenen ve ilk casual oyunu TDZ’yi 2023 Şubat’ında piyasaya sürerek Amerika’da ilk 100 oyun listesine giren Leke Games, şimdi de yeni oyunları TDZ X’i oyuncuların beğenisine sunuyor. TDZ X, single player, missions ve multiplayer gibi çeşitli oyun modları ile aynı anda 5 oyuncuya kadar çoklu oyuncu desteğiyle yarış deneyimini farklı bir boyuta taşımayı hedefliyor.

TDZ X, oyun içi gerçekçi görseller, fizik mekaniği ve seslerle dikkat çekici bir gerçeklik deneyimi ile  oyunculara 40 farklı araç seçeneği sunuyor. Bu araçlar üzerinde yapılabilecek performans iyileştirmeleri ve kişiselleştirilebilir tasarım seçenekleriyle, her oyuncu kendi benzersiz garajını oluşturma imkanına da sahip olacak.

Şubat Ayında Xbox’a Gelecek Oyunlar Belli Oldu!

Oyun

Activision’ı bünyesine katarak oyun dünyasındaki yerini güçlendiren Microsoft, 2024 yılında oyun yelpazesini genişletmeye hazırlanıyor. İşte şubat ayında Xbox’a gelecek oyunlar:

  • Welcome to ParadiZe
  • Star Wars Dark Forces Remaster
  • Brother A Tale of Two Sons
  • Promenade
  • Open Roads
  • Banishers Ghosts of New Eden
  • Arzette The Jewel of Faramore
  • Atomic Heart Trapped in Limbo
  • Alisa Developer’s Cut
  • Suicide Squad Kill the Justice League
  • Project Downfall
  • Persona 3 Reload
  • Mighty Aphid 2
  • GINSHA
  • Jujutsu Kaisen Cursed Clash
  • Garden Life A Cozy Simulator
  • Slave Zero X
  • Qomp 2
  • Irem Collection Volume 2
  • King Arthur Knight’s Tale
  • Skul And Bones
  • Senshi Sokoban Quest
  • PlateUp
  • Gunvolt Records Cychronicle
  • Tomb Raider I-III Remastered Starring Lara Croft

Bir sonraki “Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler” raporumuzda tekrar görüşmek üzere.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #EkosistemRaporları Yazılarımız İçin Tıklayınız

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.