//

21 Ekim-04 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

21 Ekim-04 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

  Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1) Agra Fintech

Agra Fintech, 18 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı. Yatırım Re-Pie Katılım Karma GSYF’den geldi. Alınan bu yatırım yurt içi pazar liderliğini pekiştirmek ve yurt dışında büyümek için kullanılacak. 

21 Ekim-04 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

Agra Fintech Nedir?

Agra Fintech, mali verilerin hızlı, kolay ve en verimli şekilde analizini yaparak kredi tahsis, pazarlama, risk ve analitik gibi departmanlara ileten CreditBarometer ve şirketlerin finansal ihtiyaçlarını tek bir yerden halletmesine olanak sağlayan  FinBind platformlarının üreticisi. Girişimin kurucu ortaklarından biri olan Taner Toraman 2024 yılında her verilen 2 krediden 1’inin analizinde payları olacaklarını belirtti.

 

2) Ecomercek

  Ecomercek, 125 bin dolar devam yatırımı aldı. Yatırım Eczacıbaşı Momentum tarafından verildi.

 

21 Ekim-04 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

Ecomercek Nedir?

Ecomercek, tüketicilerin kendilerini en sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam satın alma ve yeni deneyimler edinmesi için yardımcı olan bir platform. Girişim Serpil Karadağ ve Aslı Kılıçarslan tarafından kuruldu. Girişimin ürünü günlük yaşamda kullanılan kozmetik, cilt bakımı, kişisel hijyen ve ev bakım ürünlerindeki maddeleri bilimsel ve akademik veriler ışığında inceleyerek hem sağlık hem de sürdürülebilir olup olmadığına göre değerlendiriyor.

 

3)Doktar

  Doktar, A serisi yatırım turunda yatırım aldı. Alınan yatırım  Diffusion Capital Partners liderliğinde bireysel yatırımcılar ve şirketin mevcut destekçisi arasında yer alan Credia Ventures’in katılımıyla gerçekleşti. Finansal detaylar ise paylaşılmadı. Alınan yatırım yurt dışı pazarından büyümek için kullanılacak.

21 Ekim-04 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

Doktar Nedir?

Doktar, tarım ve gıda endüstrisinde dijital dönüşüme yönelik çözümler oluşturan bir girişim. Girişim hali hazırda 17’den fazla ülkede aktif olarak ürünleri kullanılıyor. Yunanistan, İspanya ve Romanya pazarlarında faaliyet gösteren Doktar, bu yatırımla birlikte tüm Güney Avrupa ve Kuzey Afrika’yı kapsamayı hedefliyor. 2017 yılında Tanzer Bilgen ve Selim Uçer tarafından kuruldu. Ayrıca girişim yapay zeka algoritmalarını da kullandığını da belirtelim.

 

4) Simplisales

Simplisales, yatırım aldı. Yatırım Startup Wise Guys’dan geldi. Finansal detaylar ise paylaşılmadı.

21 Ekim-04 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

Simplisales Nedir?

Simplisales, İhsan Dişkan tarafından Londra’da kuruldu. Girişim yapay zeka altyapılı bir e-ticaret platformu altyapısı sunuyor. Girişim B2B gerçekleşen toptan satış işlemleri üzerine eğilmiş durumda. Ayrıca platform 10’dan fazla ERP entegrasyonuyla tüm sipariş sürecinin kodlama gerektirmeden yönetilmesini sağlıyor. Girişim Startup Wise Guys’ın hızlandırma programına seçilen 10 girişimden bir tanesi.

 

5) Selfweller

Selfwelller, 16,6 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım ŞirketOrtağım liderliğinde iş dünyasının önde gelen toplam 8 kişiden geldi. Alınan yatırım Türkiye pazarında büyümek ve yurtdışına açılmak için kullanılacak.

21 Ekim-04 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

Selfweller Nedir?

Selfweller, İzmir Bilimpark Teknoloji Geliştirme merkezinde faaliyet gösteren bir girişim. Girişimin amacı ise Psikolojik ve duygusal sorunların çözümüne yönelik kişiye özel “sesli self terapi” seansları ve interaktif etkinlikler gibi teknikler kullanıyor. Girişim 1,5 yıl Ar-Ge sürecinin ardından ürününü pazara sunmuş durumda.

 

6) AdCreative.ai

AdCreative.ai, yatırım aldı. Yatırım Koç Holding, bünyesindeki girişim sermayesi şirketi Inventram’ın liderlik ettiği yatırım turuyla gerçekleşti. Finansal detaylar ise paylaşılmadı. 

21 Ekim-04 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

AdCreative.ai Nedir?

Girişim, 2018 yılında Fransa’da faaliyete geçen ve Tufan Gök, Tarık İnce ve Yusuf Kaya tarafından kurulan yapay zeka destekli bir platform. Platformun amacı ise marka ve ajanslara yüksek performanslı reklam materyalleri ve sosyal medya içerikleri oluşturuyor. Girişimin aktif olarak Paris, İstanbul ve Kazablankadaki ofisleriyle faaliyet gösteriyor. Girişim ayrıca G2 platformunda dünya çapında en hızlı büyüyen üçüncü ürün” olarak tanımlanıyor.

 

7) Roombadi 

Roombadi, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım  Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın, İzmir merkezli Atanova Ventures kurucusu Atakan Atalar ve Soysal Grup yönetim kurulu üyelerinden olan Yusuf Soysal’dan geldi. Alınan yatırım büyümenin devamı için kullanılacak.

21 Ekim-04 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

Roombadi Nedir?

Roombadi, pandemi sonrasında aşırı artan kira maaliyetleri sonucu çıkan bir girişim. Girişimin amacı ilan vererek hızlıca bir ev arkadaşı veya ev bulmayı sağlıyor. Girişimin ürünü Türkiye’nin 81 ilinde ve 288 ülkede kullanılabiliyor. Girişimin birçok

 

8) Userdot

  Userdot, 11 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Alınan bu yatırım Arya GSYF liderliğinde Nuwa Capital, ÜNLÜ & Co, Onur Erbay ve girişimin GBA mevcut destekçileri arasında yer alan Nevzat Aydın, Varol Civil, Fırat İşbecer, Mehmet Kurtuluş Eker, Alper Akcan, Tolga Ulutaş, Emre Hayretçi ve Emre Erciyas’ın katılımıyla gerçekleşti. Alınan bu yatırım MENA, Asya ve Avrupa’daki büyümesini hızlandırmak için kullanılacak. 

Userdot Nedir?

Userdot, yapay zeka altyapılı e-ticaret sektörünü baz almış bir B2B SaaS şirketi. Girişim 2020 yılında Gökalp Caymaz ve Şevin Ballıktaş tarafından kuruldu. Girişimin kullanıma sunduğu aracın ismi ise Datadot E-ticaret Analitiği Platformu. Bu platform müşterilerinin e-ticaret kanallarında veri odaklı aksiyonlar alarak karlılıklarını artırmaları sağlanıyor. Veri nanalizler,, rakip analizleri ve anlık bildirimler sayesinde birçok avantaj sağlıyor.  Girişimin bir çok büyük müşterisi bulunuyor. Girişimin müşterileri arasında  L’Oreal, Arzum, Estee Lauder, GroupM, Eczacıbaşı, Arçelik, Philips, Haleon, Mavi, Dyson, BSH, Beiersdorf, Penti, Altınyıldız Classic, Reckitt, Flormar, Henkel, The Purest Solutions, Arçelik, Vodafone, eStar, Züber, Karaca, NAOS ve Yves Rocher gibi şirketler var.

 

 

9) İnteraktif Kredi

İnteraktif Kredi, 6 milyon dolar değerleme üzerinden tohum yatırımı aldı. Yatırım turu Alesta Ventures, BKM Eski Genel Müdürü Sertaç Özinal, Betül ve Berkin Özer, İTÜ ARI Teknokent ve Keiretsu Forum’dan geldi. 

21 Ekim-04 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

İnteraktif Kredi Nedir?

İnteraktif Kredi, finans teknolojilerine  odaklanan yerli bir girişim. Girişim hali hazırda 850 bin kullanıcısı mevcut. 2024 yılında bu kullanıcı sayısını 5 milyona çıkarmak istiyor. Girişim yapay zeka altyapısıyla birlikte kullanıcılara kredi skorlaması yapıyor. Ayrıca kullanıcılara onaylanabilecek kredi başvuruları yapıyor. Kredisi onay alamayacak durumdaki kullanıcılarına, sistem üzerinden kişisel finansal okuryazarlık öğretiyor ve kredi kullanabilecek profile erişmelerini sağlıyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.