2020 Sosyal Medya Pazarlaması

Bir markanın, ürünün veya hizmetlerin reklamını yapmak için sosyal medyayı kullanmak. Sosyal medya pazarlaması, bir markanın kendisini Twitter, Facebook ve Instagram gibi kanallarda devam eden konuşmalara eklemesine olanak tanır. Sosyal medya pazarlamasına yönelik en iyi uygulamalar arasında, web sitenize geri bağlanan ilginç içerikler oluşturmanın yanı sıra soruları ve yorumları herkese açık bir şekilde yanıtlamak yer alır. Sosyal medya reklamcılığına güvenebilirsiniz, ancak gönderiler organik olabilir, yani onları “güçlendirmek” için hiçbir şey ödemezsiniz veya medya paralarıyla terfi edilebilirler. Küçük işletmeler için sosyal medya pazarlamasına yönelik bu kılavuzdaki temel bilgileri öğrenin.

social media marketing 1
2020 Sosyal Medya Pazarlaması 3

Sosyal ağ, günümüz tüketicilerinin hayatlarının kaçınılmaz bir yönüdür. Ortalama internet kullanıcısı 5’in üzerinde sosyal medya hesapları var onlar neredeyse her gün kontrol. Kullanıcılar ayrıca sosyal varlıkları boyunca günde 2 saate yakın zaman geçirirler.

Bu sosyal platformlar, hayattaki anları arkadaşlarınız, aile üyeleriniz ve takipçilerinizle daha kolay bağlantı kurmayı ve paylaşmayı kolaylaştırma fikri üzerine kurulurken, müşterilere ulaşmak isteyen işletmeler için hızla paha biçilmez ve gerekli bir pazarlama aracı haline geldi.

Perakende markalarından %91 iletişim kurma ve onların müşterilere ulaşmak için en az 2 sosyal medya platformları kullanmaktadır. Bu güçlü kanallardan tam olarak yararlanmanıza yardımcı olmak için bu kılavuz, Facebook, Twitter ve Instagram gibi büyük sosyal medya platformlarında küçük işletmelere yönelik ipuçlarıyla başarılı kampanyaların nasıl yürütüleceğini özetleyecektir.

Şunlara bir göz atacağız:

  • İşletmeniz neden sosyal medyada olmalı?
  • Kullanmanız için en mantıklı sosyal platformlar hangileri?
  • Sosyal medya hedefleri nasıl oluşturulur?
  • Sosyal medya içeriğinizi ne zaman yayınlamalısınız?
social media mobile icons snapchat facebook instagram ss 800x450 3 800x450 1 2
2020 Sosyal Medya Pazarlaması 4

Hadi başlayalım:

Neden sosyal medya pazarlaması?

Yukarıdaki istatistikler sizi sosyal medyanın küçük işletmeniz için doğru olduğuna ikna etmek için yeterli olmadıysa, sosyal medya takipçileri ve etkileyiciler aracılığıyla topluluğunuzla bağlantı kurmanın ötesine geçen, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç avantaj daha var.

Sosyal medya size şu konularda yardımcı olabilir:

  • Marka farkındalığını ve keşfini teşvik edin
  • Yeni potansiyel müşteriler ve müşteriler bulun ve satışları ve trafiği artırmak için onları web sitenize yönlendirin
  • Yaklaşan etkinlikler, ürün sürümleri, satışlar ve daha fazlası için heyecan yaratın
  • İncelemeleri toplayın ve müşterilere istedikleri zaman soru sormaları için erişilebilir bir yol sağlayın
  • Değerli, yararlı içerikle pazardaki itibarınızı ve gücünüzü artırın

Sosyal medya, diğer dijital pazarlama kanallarından da benzersizdir çünkü değer her iki yönde de yayılır, yani siz ve müşterileriniz birbirinizle iletişim kurmaktan ve etkileşim kurmaktan fayda sağlayacaktır. Bu Having birden temas noktalarını olabilir daha güçlü, daha sadık müşteri tabanı yakıt.

İşletmem için en iyi sosyal medya platformları hangileridir?

Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda sosyal medya ağı var. Bazı işletmeler, tüm temelleri kapsaması umuduyla mümkün olduğunca çok platformda hesaplar oluşturur.

Ancak bu, özellikle sınırlı bir pazarlama bütçesine sahip küçük işletmeler için her platformda harika deneyimler sunmayı zorlaştırabilir.

İşletmenizin kaç sosyal medya hesabını düzgün bir şekilde yönetip sürdürebileceğini eleştirel bir şekilde düşünmeniz, ardından hedef kitlenizin ve mevcut müşterilerinizin en aktif olduğu doğru ağları seçmeniz gerekir. Kaynaklarınızı yönetmek bir şeydir, ancak aynı zamanda bu kaynakların potansiyel müşterilerinizin iş hedeflerinizi göz önünde bulundurarak en çok zaman geçirdiği yer olduğundan emin olmanız gerekir.

İşletmelerin kullandığı en yaygın sosyal medya platformlarından bazılarına bir göz atalım.

Instagram

Bu platform, restoranlar, butikler ve perakendeciler gibi çok sayıda görsel içerik oluşturan işletmeler için idealdir. Bu, işletmenizin tam olarak neler sunduğunu resimler ve video içeriği aracılığıyla göstermenin etkileyici bir yoludur.

Artı, Instagram hikayelerini kullanırsanız, kamera arkası görünümü veya mağaza güncellemesi olsun, izleyicileri her türlü yolculuğa çıkarabilirsiniz.

Facebook

Facebook, kullanılacak en iyi sosyal medya ağı için birçok işletme sahibinin listelerinin başında yer almaktadır. Sadece çok sayıda kullanıcısı (2 milyardan fazla) olmakla kalmıyor, bu da marka bilinci oluşturmayı harika kılıyor, aynı zamanda işletmeler için en gelişmiş platformlardan biri.

Facebook, irili ufaklı işletmelerin çok sayıda ayrıntılı bilgiyi paylaşan ilgi çekici sayfalar oluşturmasına olanak tanıyan bir dizi özelliğe sahiptir. Ayrıca, katılımı artırmak için reklamcılıkta yeniden hedefleme seçenekleri, bir gönderi içindeki bir web sitesine bağlanma yeteneği ve doğrudan müşterilerle sohbet etmenizi sağlayan bir mesajlaşma sistemi sunar.

Twitter

İşletmeler arası (B2B) pazarlama söz konusu olduğunda, Twitter gerçekten güçlüdür. Platform, potansiyel müşterileri kaynaklarla bağlayabilir, onları yeni ürünler hakkında bilgilendirebilir ve çok daha fazlasını yapabilir.

Aynı zamanda soru sormak, endişelerini dile getirmek veya en sevdikleri markalarla doğrudan iletişim kurmak isteyen tüketiciler için harika bir kanal.

Kanalı kullanmak istiyorsanız, aktif ve zamanında yanıt vermek önemlidir. Aktif bir varlığınızı sürdüremiyorsanız ve müşterilerin tweetlerine hızlı bir şekilde yanıt veremiyorsanız, aslında ödüllendirmekten daha zararlı olabilir.

Bu konuda yardımcı olmak için, bildirimleri almak ve nerede olursanız olun hemen yanıt vermek için ücretsiz Twitter uygulamasını telefonunuza yükleyebilirsiniz.

LinkedIn

Bu kanal hızla profesyoneller için harika bir buluşma yeri olarak ortaya çıktı ve B2B şirketleri için bir zorunluluktur.

LinkedIn kullanıcıları, alanlarında yeni bağlantılar kurmak ve sektörleriyle ilgili içerikleri tüketmek isteyen çalışanlar ve işletme sahipleridir. Bu, onu sektörle ilgili sorunlara çözümler sunan blogları ve diğer kaynakları paylaşmak için en uygun yer yapar.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.