2020 Netflix Türkiye’de En Çok İzlenen 10 Film ve Dizi

Netflix, 2020 yılında en çok izlenenleri açıkladı!

Pandemiyle beraber mart ayından beri evlerimize kapanıp vakit geçirmeye çalışıyoruz. Haliyle yapılacak her şey tükendi ve 2021 Ocak ayına geldik. Kimilerimiz evde sanatla, sporla, kişisel gelişim eğitimleriyle kendini geliştirdi. Kimilerimiz de depresyona girip bu süreci sadece yatağında bilgisayar ve telefonuyla geçirdi 🙃 Herkesin pandemiyi değerlendiriş biçimi farklıdır ama emin olduğum tek şey Netflix’imizi yanımızdan ayırmadığımız! 2020 yılında sonuna kadar tükettiğimiz Netflix’te flixpatrol’a göre en çok izlenenleri görmek için okumaya devam edinn!

Netflix Türkiye’de En Çok İzlenen İlk 10 Film

10. Miracle in Cell No.7 (7. Koğuştaki Mucize)

Aras Bulut İynemli,  Nisa Sofiya Aksongur, Deniz Baysal’ın başrollerini üstlendiği Miracle in Cell No.7 (7. Koğuştaki Mucize), 10. sırada yer alıyor. Bu muhteşem film 7 yaşındaki kızıyla aynı zeka yaşına sahip olan bir babanın adalet arayışını anlatıyor. Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in üstlendiği bu filmi henüz izlemediyseniz kesinlikle Netflix listenize eklemelisiniz! Ama benden size küçük bir tavsiye yanınıza bol bol peçete alın çok ihtiyacınız olacak 🙄

9. You’ve Got Murder (Cinayet Süsü)

Gizemli bir seri katilin izini süren ve olayları çözmeye çalışan cinayet büro ekibinin birbirinden heyecanlı maceralarını anlatan You’ve Got Murder (Cinayet Süsü) 9. sırada yer alıyor. Yönetmeni Ali Atay, oyuncuları Uğur Yücel, Binnur Kaya, Cengiz Bozkurt, Feyyaz Yiğit Çakmak, Mert Denizmen, Mehmet Özgür ve Aycan Koptur olan bu filmde hem polisiye konuşacak hem de kahkahalarınız!

8. Zengo

Zengo, ünlü bit modacı olma hayali kurarken oturduğu yer kentsel dönüşüme girdiği için çok başka bir hayata adım atar ve moda için kendisini büyük bir rekabetin içinde bulur. Yönetmeni Şahan Gökbakar olan bu film 8. sırada. Yasemin Sakallıoğlu, Dilşah Demir ve Ece İrtem’İn başrollerini üstlendiği bu film sizi güldürecek!

7. Baba Parası

Yönetmeni Selçuk Aydemir, oyuncuları Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Devrim Yakut olan bu film 7. sırada yer alıyor. Murat Cemcir ve Ahmet Kural’ın yan yana olduğu her filmin gülme garantili olduğunu ikilinin eski filmlerinden de biliyoruz. Bu filmde ülkenin en zengin insanının gayri meşru çocukları, babalarının ölümünden sonra mirasına konar. Fakat bu miras bir kasada gizlidir ve bu kasayı açmak için iki kardeş büyük bir yarışa girer. Kasayı kimin açtığını öğrenmek isiyorsanız listenize eklemeyi unutmayın!

6. Enola Holmes

Bir Netflix orijinal filmi olan Enola Holmes 2020’de 6. sırada yerini almış. Bu film Sherlock Holmes’un kıs kardeşi Elona Holmes’un 16. yaş gününde birden ortadan kaybolan annesinin kaybolma nedenini araştırma maceralarını anlatıyor. Yönetmeni Harry Bradbeer ve oyuncuları Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Sam Claflin olan bu filme macera ve aksiyon bir an olsun durmuyor!

5. Bayi Toplantısı

Bedran Güzelin yönetmenliğini üstlendiği ve oyuncuları İbrahim Büyükak, Onur Buldu, Doğu Demirkol olan bu film 5. sırada yer alıyor. Bayi Toplantısı, bu toplantıya katılmak zorunda kalan 3 beyaz eşyacının bayi toplantısı sırasında başından geçen olayları anlatıyor. Bu komik üçlünün maceralarına kahkahalarınızla eşlik edeceksiniz!

4. The Pocket Hercules Naim (Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu)

Yönetmeni Özer Feyzioğlu ve oyuncuları Hayat Van Eck, Yetkin Dikinciler, Selen Öztürk olan bu film 4. sırada yer alıyor. The Pocket Hercules Naim (Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu), ülkemiz ve dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran ilk Dünya Rekoru’na imza attığında 15 yaşında olan, spor kariyerine 7 Dünya Rekoru, üç farklı olimpiyatta kazandığı 3 Olimpiyat Altın Madalya, 6 Avrupa Şampiyonluğu ile 7 tane Dünya Şampiyonluğu ve daha nice başarılar sığdıran Naim Süleymanoğlu’nun hayatının anlatılıyor.

3. Eltilerin Savaşı

Yönetmeni Onur Bilgetay ve oyuncuları Gupse ÖzayMerve DizdarFerit Aktuğ olan bu film 3. sırada yer alıyor. Eltilerin Savaşı, iki elti olan Sultan ve Gizem arasında yaşanan tatlı çekişmelere, bitmek bilmeyen rekabeti bizlere anlatıyor. Çok güleceksiniz!

2. Recep İvedik 6

Togan Gökbakar’ın yönettiği, Şahan Gökbakar’ın başrolünü üstlendiği ve hepimizin bildiği seri olan Recep İvedik’in 6. serisi olan bu film 2. sırada yer alıyor. Bu filmde Konya’ya gidecekken kendisini Kenya’da bulan Recep İvedik’in maceraları anlatılıyor. Küçüklüğümüzden beri güldüren Recep İvedik’in 6. filmini izlemeyi unutmayın!

 

1. 365 Days

Yönetmenleri Barbara BialowasTomasz Mandes ve oyuncuları Anna-Maria SiekluckaMichele MorroneGrazyna Szapolowska olan bu film Netflix Türkiye’de 2020 yılının en fazla izlenen filmi oldu. Bu filmde Sicilya Mafya ailesinin bir üyesi olan genç ve yakışıklı Massimo Torricelli, babası öldürüldükten sonra onun yerine geçer. Laura’yla yolları kesiştiğinde Massimo Laura’ya kendisine aşık olması için 365 gün verir.

Netflix Türkiye’de En Çok İzlenen İlk 10 Dizi

10. The Gift (Atiye)

Netflix orijinal dizilerinden olan The Gift (Atiye) 2020’de en çok izlenen diziler arasında 10. sırada geliyor. Mehmet Günsür, Beren Saat, Metin Akdülger, Başak Köklükaya, Civan Canova ve Tim Seyfi gibi isimlerin başrolü paylaştığı bu dizi Atiye’nin Göbeklitepe ile olan bağını öğrenmesiyle geçmişinde neler olduğunu bulmak için uğraşırken başından geçen maceraları anlatıyor. Hala izlemediyseniz, listenize eklemeyi unutmayın!

9. Money Heist (La Casa De Papel)

Hepimizin ismini çok kez duyduğu bu ispanyol dizi 9. sırada yerini almış. Money Heist (La Casa De Papel) Profesör’ün İspanya Merkez Bankası soyma hayalini gerçekleştirmek için kendine bir soygun ekibi kurmasıyla başlar. Başrollerinde Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Pedro Alonso, Alba Flores, Miguel Herrán, Paco Tous, Jaime Lorente ve Esther Acebo bulunan bu diziyi izlemeye doyamayacaksınız

8. Dark

Oliver Masucci, Karoline Eichhorn, Louis Hofmann, Maja Schöne ve Jördis Triebel gibi oyuncuları olan bu dizi 8. sırada yer alıyor. Dark dizisi, Winden isimli bir Alman kasabasında iki çocuğun kaybolması üzerine gelişen olayların bir anda geçmiş ve gelecek karmaşası içinde kaldığınız radyoaktif sızıntılar ve zaman makinesine şahit olacağınız birçok konunuyu anlatıyor. İnanın bu diziyi türkçe kelimelere dökmek bile çok zor bu yüzden eğer izlemediyseniz anlayamazsınız. Tabii izlediğinizde de anlamıyorsunuz orası ayrı 🤔

7. Locked Up (Vis a Vis)

La Casa De Papel dizisiyle de isminden söz ettiren İspanyol Antena 3 kanalının 2015 yılında yayınlamaya başladığı Vis A Vis, kadın hapishanesi konseptli bu dizi 7. sırada yer alıyor. Bu dizi İspanya’da ve dünya çapında 19 ödüle aday gösterilmiş ve 6 ödül kazanmıştır.

6. Dark Desire (Oscuro Deseo)

Maite Perroni, Alejandro Speitzer, Regina Pavon gibi oyuncular bulunan bu dizi 6. sırada yer alıyor. Evli olan Alma, evden uzakta tutku dolu bir hafta sonu geçirir. Ancak bir trajediyle sonuçlanan bu kaçamak, onun en yakınlarına ilişkin gerçeği sorgulamasına yol açar.

5. Snowpiercer

Bong Joon Ho’nun yapımcısı olduğu dizinin oyuncuları arasında Jennifer Connelly, Tony ödüllü Daveed Diggs, Alison Wright, Mickey Sumner, Susan Park bulunan bu dizi 5. sırada yer alıyor. Snowpiercer’de dünyanın bir buz küresine dönmesinden yedi yıl sonra yeryüzünde yaşayan son insanların 1.001 vagonlu trendeki hiç bitmeyen yolculuğu anlatılıyor.

4. Prison Break

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Sarah Wayne Callies, Amaury Nolasco’nun başrollerinde olduğu bu dizi 4. sırada yer alıyor. Netflix’te çok eski bir dizi olmasına rağmen her sene çokça izlenip ilk 10’a giren bu dizinin hikayesi Michael, abisi suçsuz yere hapse atıldıktan sonra onu kurtarmak için hapse girişiyle başlıyor.

3. The Queen’s Gambit

Oyuncuları arasında Anya Taylor Joy, Harry Melling, Jacob Fortune Lloyd, Chloe Pirrie’i bulunduran bu dizi 3. sırada yer alıyor. The Queen’s Gambit, hedefi dünyanın en büyük satranç oyuncusu olmak olan Elizabeth Harmon isimli satranç dahisi bir öksüzün sekiz ila yirmi iki yaşları arasında alkol, ilaç bağımlığı ve duygusal güçlüklerle mücadele ettiği yaşam öyküsünü anlatıyor.

2. Lucifer

Şeytan anlamına gelen bu dizi 2. sırada yer alıyor. Cehennemin Efendisi olmaktan sıkılan Lucifer (şeytan), Los Angeles’ın ihtişamlı ve ışıltılı deliliği uğruna hâkimiyetini sürdüğü cehennemi terk edip bu şehirde ‘Lux’ adında bir mekân açıp fani bir yaşam sürmek isterken kardeşi ve babasının rahat bırakmaması üzerine değinilen bir dizi.

1. Behzat Ç.

Yıllardır izlenen ve hala da izlenmeye devam eden Behzat Ç. 2020 Netflix Türkiye’de en çok izlenen dizi oldu. Behzat Ç,1985 yılında Polis Akademisi’nden mezun olmuş, cinayet büroda görev yapan bir polistir. Bu dizide ekip arkadaşlarıyla beraber yaşanan cinayetleri çözmeye çalışması anlatılıyor. Başrollerinde Erdal Beşikçioğlu, Fatih Artman, İnanç Konukçu, Berkan Şal yer alıyor.

Ayrıca Netflix’in nasıl kurulduğunu ve kim tarafından kurulduğunu merak ediyorsanız, 1997’de Netflix’i Kuran Reed Hastings

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarım

29 Yaşında Telegram’ı Kuran Pavel Durov

Whatsapp Sözleşmesi Nedir? Signal ve Telegram Whatsapp’a Alternatif Olabilir Mi?

Gain’de Hangi İçerikler Yer Alıyor? Gain’in Aylık Fiyatı Ne Kadar?

Acun Ilıcalı’nın Girişimi Exxen’in fiyatı belli oldu! Exxen’de Yer Alacak İçerikler Neler?

Youtube Kurucularından, Jawked Karim

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.