/

20 Kasım-29 Kasım Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler

oyun

Girişim Haberleri olarak her hafta sizler için hazırladığımız Oyun Dünyasında Yaşanan Gelişmeler raporumuza hoş geldiniz. Her hafta oyun dünyasında yaşanan yenilikleri, yatırımları ve en son gelişmeleri sizler için derliyoruz. 01 Kasım-08 Kasım 2023 tarihleri arasında yaşanan gelişmeler için hazırladığımız rapora buradan ulaşabilirsiniz.

İşte 20 Kasım 2023 ve 29 Kasım 2023 tarihleri arasında oyun dünyasında yaşanan gelişmeler!

Keyifli okumalar.

Oyun dünyasının ikonik serisi Grand Theft Auto yakında Netflix’e geliyor

oyunGrand Theft Auto Trilogy – Definitive Edition, 14 Aralık’ta App Store, Google Play ve Netflix mobil uygulaması üzerinden tamamen ücretsiz olarak Netflix üyelerine sunulacak. Serinin fanları, oyunları ilk oynayanlar arasında yer alabilmek için aşağıdaki ön kayıt yaptırabilecekler.

Netflix’in her gün genişleyen oyun kataloğunda farklı türlerden 80’in üzerinde oyun yer alıyor. Football Manager 2024 Mobile, Oxenfree, Spiritfarer, Valiant Hearts: Coming Home, Reigns: Three Kingdoms, The Queen’s Gambit Chess ve Stranger Things 3: The Game bunlardan yalnızca birkaçı. Netflix, üyelerine bu oyunları ücretsiz şekilde ve hiçbir reklam ya da uygulama içi satın alma olmadan oynama imkanı sunuyor.

Dark and Darker’ın mobil sürümü geliyor

oyunKrafton’dan uzun zamandır beklenen duyuru G-STAR 2023 etkinliğinde geldi. KRAFTON, IRONMACE ile iş birliği altında Dark and Darker Mobile’ı resmen tanıttı. Oyunun mobil sürümü, zindan oyunlarının gizemini, RPG’lerin derinliğini ve battle royale gerilimini harmanlayarak orijinal oyun deneyimi sağlayacak. Mobil oyunculara özel olarak tasarlanacak olan oyun, Krafton’un geniş deneyiminden faydalanarak oyunseverlere heyecan dolu bir deneyim sunacak.

Beş farklı sınıfın seçilebileceği oyunda, karanlık zindanlarda keşifler yapılırken Darkswarm adlı gizemli bir manyetik alan ile aksiyon artacak. Kaçış portalını bulmak için süre azalırken, oyuncuların hem ganimetleriyle kaçmak hem de canlarını kurtarmak için stratejik hareket etmeleri gerekecek. Kısacası Dark and Darker Mobile, mobil oyun severlerine aksiyon dolu bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

Dark and Darker Mobile’ın tanıtım fragmanına buradan ulaşabilirsiniz.

Beko, Domino: The Little One ile oyun dünyasına giriş yapıyor

oyunAvrupa’nın önde gelen teknoloji firmalarından Beko, DOMINO: The Little One ile oyun sektörüne giriş yapıyor. 23 Kasım’da ücretsiz olarak piyasaya sürülen bu 2D platform oyunu, iklim değişikliğinin sonuçları ve zorlukları üzerine odaklanıyor. Domino adlı karakterin rolünü üstlenen oyuncular, çevresel sorunların üstesinden gelmesine yardımcı olacak ve esrarengiz bir ses eşliğinde iklim değişikliklerine karşı mücadele edecekler.

Beko’nun CMO’su Akın Garzanlı, Domino’nun özel bir deneyim olduğunu belirterek, BM’nin Green Game Jam’inden elde edilen bulguların oyuncuların çevre sorunlarına duydukları ilgiyi gösterdiğini vurguluyor. Beko, bu oyun aracılığıyla sürdürülebilirlik ve oyun dünyasını bir araya getirerek oyuncuları çevre sorunlarına karşı bilinçlendirmeyi ve etkileşim sağlamayı hedefliyor.

Cyberpunk 2077: Ultimate Edition çıkış tarihi belli oldu

oyun

Cyberpunk 2077 hayranları için heyecan verici bir duyuru geldi! 5 Aralık’ta piyasaya sürülecek olan Cyberpunk 2077: Ultimate Edition, oyunun tüm güncellemelerini ve ek içeriklerini tek bir pakette birleştiriyor. Bu özel sürüm, GeForce RTX 40 Serisi GPU’larla desteklenen ışın izleme ve yüksek performanslı grafik özellikleriyle oyun deneyimini daha da geliştirecek. Ayrıca, Phantom Liberty genişlemesi de bu paketin bir parçası olarak yer alacak.

GeForce RTX sahipleri için bir haber daha: oyun, bu serinin özellikleriyle uyumlu olarak tasarlandı. NVIDIA DLSS 3.5 ve NVIDIA Reflex gibi özellikler, Cyberpunk 2077: Ultimate Edition’ı daha akıcı hale getiriyor. Ayrıca, DLSS güncellemeleriyle farklı oyunlarda performans artışları bekleniyor, bu da oyun tutkunlarının heyecanını bir kat daha artırıyor.

Disney Dreamlight Valley’e gelecek yeni karakterler belli oldu

oyun

Henüz erken erişim aşamasında olan Disney Dreamlight Valley’in çıkış tarihive eklenecek yeni karakterleri belli oldu. Oyun, gelecek hafta, 5 Aralık 2023’te tam sürümüyle piyasaya sunulacak. Geliştiriciler, erken erişim aşamasından farklı olarak EVE, Gaston ve Rapunzel gibi üç yeni karakterin oyuna ekleneceğini duyurdular. Bu genişleme, 29,99 dolarlık fiyatla aynı zamanda ilk ücretli genişleme paketi “A Rift in Time” ile eş zamanlı olarak piyasaya çıkacak.

Disney Dreamlight Valley, Disney ve Pixar’ın geniş karakter yelpazesinden ilgi çekici karakterleri oyuna katma stratejisiyle oyunseverlerin dikkatini çekiyor. Bu şekilde, sadece oyunu sürekli güncel tutmakla kalmıyor, aynı zamanda oyuncuların favori karakterleriyle yeni maceralara atılmalarını da sağlıyor.

YouTube Playables, Premium abonelerin kullanımına sunuldu

oyun

YouTube, yeni oyun deneyimi YouTube Playables’ı duyurdu! Bu yeni hizmetin, YouTube Premium abonelerine özel ve YouTube uygulaması içinde kullanılabileceği açıklandı. Şu anda, oyunseverlere 30’dan fazla mini oyun sunan Playables, belirli bir süre için erişime açık olacak ve Premium aboneleri tarafından kullanılabilecek. Uzun zamanadır beklenen bu gelişme, YouTube’un çevrimiçi oyun dünyasına girişine işaret ediyor.

Son zamanlarda, Netflix, YouTube ve benzeri büyük platformların kendi oyun alanlarına yatırım yapması, oyun dünyasının büyümesinin ve etkileşimli deneyimlerin artan talebinin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcıların interaktif içeriklere ilgi göstermesi, platformların oyun segmentine olan ilgisini ve bu alandaki hızlı büyüme potansiyelini ortaya koyuyor.

Skull and Bones çıkış tarihi belli oldu

oyun

Ubisoft’un uzun süredir beklenen denizcilik ve korsan temalı oyunu Skull and Bones’un çıkış tarihi nihayet belli oldu. Şirket, bir süredir gizemini koruyan ve birkaç kez ertelenen oyunun 2023-2024 mali yılının 4. çeyreğinde piyasaya sürüleceğini geçtiğimiz günlerde doğruladı.

Ubisoft ekibinin önemli isimlerinde Darryl Long’un yaptığı açıklama ile, oyunun mali yılın sonuna kadar çıkış yapacağı kesinlik kazandı. Bu haber, oyun dünyasındaki güvenilir kaynaklar tarafından da doğrulandı ve oyunun tahmini çıkış tarihi 16 Şubat 2024 olarak değerlendirildi. Skull and Bones’un kesin çıkış tarihinin ise The Game Awards etkinliğinde Ubisoft tarafından duyurulmasını bekleniyor.

Bonus: Steam’de dolar kuru devri başladı!

oyun

Geçtiğimiz ay Türkiye’de TL üzerinden satışlarını sonlandırarak bundan sonra dolar kuru üzerinden satış yapacağını duyuran Steam, 20 Kasım 2023 itibariyle dolar kuruna geçiş yaptı.

Hem oyunseverleri hem de Türk oyun geliştiricilerini olumsuz etkileyen bu uygulama ile fiyatlarda belirgin bir artış yaşandı.İşte kur farkından etkilenen bazı oyun fiyatları:

  • GTA V, 271 TL’den 15 dolara ( 432,91 TL)
  • EA Sports FC 24, 1.199 TL’den 70 dolara (2.020,21 TL)
  • Forza Horizon5, 599 TL’den 33 dolara (952,26 TL)
  • Cyberpunk 2077, 799 TL’den 45 dolara (1.298,53 TL)

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #EkosistemRaporları Yazılarımız İçin Tıklayınız

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.