2 Ocak Salı Neler Oldu? 📢

2 Ocak Salı Neler Oldu? 📢

2 Ocak Salı Neler Oldu? 📢

🌬 Çin’den Yenilenebilir Enerji Projesi

Yeni yılın ilk günlerinde faaliyete geçen dünyanın en büyük yüksek irtifa rüzgâr enerjisi projesi Çin2de faaliyet gösteriyor. Çin’in Güneybatısında, Xizang Özerk bölgesinde yer alan Naggu şehrinde faaliyete başlayan yeni dev enerji santrali 100 megavat kapasiteli olarak hayat geçirildi. Şehrin 230 bini aşkın vatandaşına yılda 200 milyon kilowatt saat elektrik enerjisi sağlayacak. Çinli rüzgar enerjisi şirketi olan China Energy, bu santralin 3500 ila 5500 metre yükseklikleri arasında yer aldığını belirtti.

enerji

🛻 Tesla 2023’te Ne Kadar Araç Teslim Etti?

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden biri olan Tesla 2023 kaç araç ürettiğini ve teslim ettiğini açıkladı. Şirket son çeyrekte 494.989 adet araç üretti ve 484.507 adet teslimat gerçekleştirdi. Şirketin 2023 yılında toplam araç üretimi ise 1.845.985 adet. Şirket ayrıca 2023 yılında 1.808.581 adet araç teslimi gerçekleştirildi. Bu araçlar arasında en çok Model 3 ve Model Y’den toplamda 1.775.159 adet üretti ve 1.739.707 adet sevkiyat gerçekleştirildi.

tesla

💸 X’in Değeri Yüzde 71 Düştü

Elon Musk bildiğiniz üzere 2022 yılında 44 milyar dolara Twitter platformunu satın almıştı. Onun üstüne birçok olay yaşanmış ve birçok değişiklik yaşandı. Şirket birçok reklamvereni kaybetti. Şirketin Fidelity’nin finansal değerlendirmelerine göre, 14 milyar dolara düşmüş durumda. X başlangıçtaki satın alma fiyatının üçte birinden daha az bir değere sahip. Tabi bunda birçok farklı olayın etkisi var. Musk’ın belli konularda gösterdiği tavırlar nedeniyle şirket reklamveren kaybetmiş durumda.

X'te Aylık Kullanıcı Sayısı ve Trafik Düştü

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.