/

18 Girişim KWORKS Demo Day’de Yer Aldı

KWORKS’20 Demo Günü’nde, KWORKS’un Hızlandırma, Ön Hızlandırma, Kampüs Ön Hızlandırma ve Kampüs Derin Teknoloji programlarında yer alan 18 girişim sunum yaptı.

Demo Day Nedir?

Demo Day, en temel tanımıyla, girişimler ile yatırımcıların buluşturan etkinlik günüdür.

Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen KWORKS hızlandırma programları kapsamında toplam 30 girişimin desteklendi. KWORKS20 girişimleri, iş modellerine ve aşamalarına göre, pilot proje, ürün lansmanı, hibe desteği, fatura kesme, kullanıcı sayısını artırma ve tohum öncesi yatırım toplama gibi farklı hedeflere odaklandı.

Girişimlerin, pandemi sürecine rağmen KWORKS ekibinin yoğun desteği ve mücadeleci tavrıyla somut başarılara ulaştığını söylebiliriz. Hatta 7 hızlandırma girişiminden 6’sının program dönemi içerisinde fatura kesmekgibi önemli bir başarıları olduğunu söyleyebiliriz. KWORKS’20 Demo Günü iki oturumda gerçekleşti. İlk oturumunda hızlandırma programına dahil olan Sentinel, RentRovi, Adsbot, Emoty.AI, SmartOpt, ZGN ve Macerita girişimleri sunumlarını gerçekleştirirken ikinci oturumda ise KWORKS’20 Ön Hızlandırma, Kampüs Ön Hızlandırma ve Kampüs Derin Teknoloji programlarında yer alan girişimlere yer verildi. İkinci oturumda sahne alan girişimler,  Fetalİst, Actinfly, VulnHero, Iongenics, RTEX, Alloy Additive, Manjo, ParkPilot, Türkçeyaz, Jetlexa ve Simpicy oldu.

Demo Günü kapsamında, sunumlar öncesi ve sonrasında çevrimiçi gerçekleşen eşleşme etkinliği gerçekleşti. Böylece girişimler, yatırımcılar ve kurumsal şirketler ile bir araya gelerek işbirliği ve yatırım görüşmelerine olanak buldular.

KW0RKS’20 Demo Day’de Yer Alan 18 Hızlandırma Girişimi

Sentinel: Yapay zeka temelli video analiz çözümü olan Sentinel, fabrikalardaki mevcut kameralar aracılığıyla insana bağlı iş süreçlerini dijitalleştirerek fabrikaların daha verimli ve güvenli üretim yapmalarını sağlıyor.

 

RentRovi: Orta ve uzun dönem konut kiralamak isteyenler için geliştirilmiş bir uygulama olan RentRovi, konut sahipleri ve kiracılar için masrafsız ve güvenilir bir deneyim sunuyor.

indir 2 1

Adsbot: Makine Öğrenimi (Machine Learning) ile Google reklam optimizasyonu ve otomasyonunu kolaylaştırmayı hedefleyen bir platform olarak karşımıza çıkıyor.

0 3 2

Emoty.AI: Yapay zeka destekli nöro teknoloji girişimi Emoty.AI, görüntü işleme tabanlı duygu durum analizi, göz takibi ve nabız tespitine yönelik çıktılar sunmasının yanı sıra herhangi bir donanım gerektirmemesiyle de dikkat çekiyor.

indir 2 2 3

SmartOpt: İstatistiksel analiz, makine öğrenimi, matematiksel ve istatistiksel modelleme, yapay zekâ ve optimizasyon teknolojilerini kullanarak tedarik zincirini etkin bir şekilde yönetmenize imkân tanıyor. Girişim, uçtan uca tedarik zinciri yönetimi için özelleștirilebilen çözümleriyle diğer rakiplerinden ayrılıyor.

indir 1 2 4

ZGN: Endüstriyel elektrikli araçlara otonom çalışma yeteneği kazandıran girişim, bunun için giydirilebilir teknolojili ve modüler yapıda otonom kontrol üniteleri geliştiriyor.

0 2 5

Macerita: 3 boyutlu haritalar, eğitim seriler ve rezervasyon sistemleri ile doğayı ve doğa sporlarını keşfetmenizi sağlamak için engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyor.

0 1 6

KW0RK’20 Ön Hızlandırma Girişimleri

Ön Hızlandırma, Kampüs Ön Hızlandırma, Kampüs Derin Teknoloji

Fetalİst: Yapay zeka destekli Fetalİst, gebelik esnasında fetüsün cerrahi gereksinimi olan hastalıklarının teşhisini kolaylaştırarak kişiselleştirilmiş tanı tedavisini öneriyor. Ayrıca bu teşhisin ailelere aktarımı da kolay bir şekilde gerçekleştiriliyor. Actinfly: Endüstriyel ve altyapı tesislerinde, insan erişiminin zor ve riskli olduğu alanlarda, dron kullanımıyla daha güvenli, hızlı ve ekonomik muayene çözümleri sunuyor.

indir 7 7

VulnHero: SaaS ürünü VulnHero, IT altyapısını kendi yöneten kurumlara, güvenlik açıklarını ve yamalarını daha kolay takip edebilmelerini ve daha verimli yönetebilmelerini sağlıyor.

indir 3 2 8

Iongenics: Derin teknoloji girişimi Iongenics, yeni bir katalizör teknolojisi kullanarak sudan elektrokimyasal yöntemle tehlikesiz bir şekilde hidrojen üreten bir cihaz geliştirdi. Girişim, analiz, kimya ve Ar-Ge laboratuvarlarında hidrojen ile çalışan her türlü cihaz için hidrojen sağlayan patlayıcı tüplere alternatif olmayı hedefliyor.

RTEX: Dijital tekstil atık yönetim platformu olarak karşımıza çıkan RTEX, kumaş artıklarının geri dönüşümü için tekstil sektöründeki  işletmelere, sürdürülebilir ve kazançlı bir sistem sunuyor.

0 9

Alloy Additive: Derin teknoloji girişimi, kaynak teknolojileri ve yazılımın entegrasyonu ile 3 boyutlu metal yazıcı geliştirerek  oluşturulacak sistem ile büyük boyutlu havacılık metallerinin katmanlı imal edilmesini hedefliyor.

Manjo:  Restoranlarda  gel-al sipariş ve önceden rezervasyon sistemi ile yeni bir dönem başlatıyor bu sayede müşteriler de önceden sipariş verdikleri için sıra beklemeden, hızlı ve temassız bir şekilde yemek alabiliyor.

0 4 10

ParkPilot: Araba kullananların en büyük sorunlarından biri olan park yeri arama sorununa çözüm getiren uygulama, kameralardan aldığı görüntüyü işleyerek, derin öğrenme algoritmalarıyla birleştiriyor. Böylece en uygun park noktasını kullanıcılarına iletiyor.

5efa5297a401c779139306 11

Türkçeyaz: Kendi geliştirdiği modeller ve algoritmalar ile doğal dil işleme teknikleri kullanan Türkçeyaz, metinlerdeki yazım ve dil bilgisi hatalarını bularak Türkçe’nin dijital ortamlarda doğru, etkin ve anlaşılabilir kullanılmasına destek oluyor.

unnamed 7 12

Jetlexa: Bu girişim, tek bir platformda sözleşme oluşturmayı, işbirliği yapmayı, otomasyonu ve e-imzalamayı kolaylaştırıyor.

jetlexa 140 13

Simpicy: IoT tabanlı teknoloji girişimi Simpicy, otomat teknolojilerine uzaktan erişim ve yönetim kolaylığı sağlıyor.

WEBSITELOGO 14

KWORKS Kuluçka Merkezinden bahsettiğimiz yazı için buraya tıklayabilirsiniz.

Ayrıca Türkiye’deki Teknokentlerin güncel listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.