//

18-25 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

18-25 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1) Salus

Salus, 4.7 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım Northzone’un liderliğinde  500 Emerging Europe, Pitch Drive, İş Bankası 100. Yıl Girişim Sermayesi’nin yanı sıra Adam Anders (Anterra Capital), Can Yücaoğlu (MAP Yatırım), Mehmet Yılmaz (Freeletics & Zavvy), Joshua Cornelius (Freeletics & Zavvy) ve Kıvanç Semen (DataGuard) gibi melek yatırımcılardan geldi. Alınan yatırım hem kurumsal ve bireysel taraftaki büyümeyi desteklemek ve Türkiye’nin en kapsayıcı sağlık uygulaması olmak için ürün ve hizmetlerimizi genişletmek için kullanılacak.

18-25 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

Salus Nedir?

Salus, kapsamlı bir önleyici sağlık platformu. Girişim QNB Finansbank, ING, P&G, Midas, Zeplin, Sigortam.net, Ödeal gibi alanlarında öncü şirketlere hizmet verir durumda. Girişim sahibi Alperen adikti en büyük hedeflerinin kullanıcılarının iyi ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları geliştirmelerine yardımcı olarak, uzun vadeli potansiyel sağlık sorunlarını mümkün olduğunca engellemek ve işverenlerle çalışanlar arasında anlamlı bir bağ kurmayı sağlamak olduğunu belirtti. Ayrıca platformun altında 200’den fazla klinik psikolog, psikolojik danışman, diyetisyen, fizyoterapist, doğum koçu, aile danışmanı ve çocuk gelişim uzmanını bulunuyor.

 

2) QSoft

QSoft, 100 milyon TL değerleme üzerinden yatırım adlı. Ne kadar yatırım yapıldığı ise açıklanmadı. Alınan yatırım Destek Patent ve Gençpa firmalarından geldi. Alınan bu yatırım sunulan hizmetlerin globale açılması için kullanılacak.

18-25 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

QSoft Nedir?

QSoft, 2022 yılında İstanbul’da kurulan robotik süreç otomasyonu ve chatbot odaklı çözümler sunan bir girişim. Girişim Zozi 360 ve Cxperium olmak üzere iki çözüm geliştirmiş durumda. Zozi 360 robotik süreç otomasyon çözümü sağlarken, Cxperium ürünü ise bir chatbot olarak karşımıza çıkıyor.

 

3) igor

igor, 8,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Alınan yatırım DOMİNO Ventures, Aegean Ventures ve Fikir Evi Araştırma Geliştirme ve Danışmanlık A.Ş. ve bireysel yatırımcılar tarafından yapıldı.

18-25 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

igor Nedir?

igor, finans çözümleri ile sürdürülebilirliği bi araya getiren bir girişim. Girişimin temel amacı ise geliştirdiği çözümlere katma değerli sanal ve fiziki ödeme hizmetleri altyapısını kapsayarak açık bankacılık özellikleriyle 7/24 ödeme yapabilecekleri ve tüm banka hesaplarını tek bir yerden yönetebilmeyi sağlıyor. Ayrıca girişim deme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları hakkında kanun kapsamında Ödeme Kuruluşu yetkisi almak üzere TCMB’ye faaliyet izni (lisans) başvurusunda bulunmuş durumda. Bu lisans sürecinin tamamlanmasından sonra ödeme hizmetleri sunmaya başlayacak.

 

4) Tesu Health

Tesu Health, 70 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. Alınan yatırım ürün gamımızı çeşitlendirirken globaldeki adımları hızlandırmak için kullanılacak.

18-25 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

Tesu Health Nedir?

Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation’da kurulan girişim yazılım teknolojileri ile hastalıkların tedavisini değiştirecek yöntemler geliştiren bir girişim. Geliştirilen yazılım sayesinde üretilen dijital ilaçlar, kronik hastalıkların sebeplerini tesbit edip bunu ortadan kaldırarak tedavi ediyor.  Bilimsel verilere dayalı ve çok sayıda uluslararası standardın gerekliliklerini karşılayacak şekilde geliştirilen dijital ilaçlar sayesinde kronik hastalıkların, kimyasal ya da biyolojik olmayan tedavi yöntemleri ile tedavisi mümkün oluyor. Bu ilaçlar hekimler tarafından reçete edilerek alınıyor tabiki.

 

5) Ion Membranes

Ion Membranes, 750 bin dolar tohum yatırım aldı. Alınan yatırım Fark Labs ve YEO Teknoloji’den geldi. Alınan yatırım, Ion Membranes’in yeşil enerjiye geçiş sürecini hızlandırmak ve bu teknolojilerin tedarik güvenliğini sağlamak için kullanılacak.

Ion Membranes Nedir?

2023 yılında Dr. Seda Köksal Yeğin ve Haluk Akçalı tarafından bir girişim. Girişim elektrolizörler, takıt hücreleri ve piller için membran geliştirmeyi hedefliyor. Şirket gelişmekte olan hidrojen ekonomisi için çözümleri, daha yüksek performans, çevre yönetmeliklerine uyum, düşük maliyet ve dayanıklılık gibi şeylerle öne çıkıyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.