//

11-18 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

11-18 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1) Tunga Games

Tunga Games, 1 milyon TL yatırım aldı. Bu yatırım Founder One tarafından geldi. 

11-18 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

Tunga Games Nedir?

Tunga Games, ilköğretim öğrencilerine yönelik bir oyun girişimi. Girişimin temel amacı çocukların en temel işlemsel akılcılıklarını, sayısal becerilerini, geometrik düşünme becerilerini ve matematiksel düşünme becerilerini geliştiren oyunlar üretiyor. Ayrıca bu oyunların içinde çocuklara geri dönüşümün önemi veya doğal yaşamın korunması gibi mesajlar ve animasyonlar bulunuyor. Girişim aynı zamanda  Workup Gaming’in ilk dönem seçilen 11 girişimi arasında yer alıyor. Şu anda aktif olarak Bilge Tunga, tunga Math Skills ve Math Rocket adlı oyunları mevcut.

 

2) YAMY Studio

YAMY Studio, 8 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Alınan bu yatırım UP Venture Capital, İz Yatırım Holding, Mübin Karpuzcu ve diğer melek yatırımcılar katıldı. Finansal detayları ise paylaşılmadı. Bu fon ekibin büyümesi ve odak noktalarında yer alan hybrid-casual oyun türünde daha fazla uzmanlaşmaları için kullanılacağı belirtildi.

11-18 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

YAMY Studio Nedir?

YAMY Studio, Eylül 2020’den bu yana mobil oyunlar geliştiren bir oyun stüdyosu. girişim İstanbul’da Ahmet Ferhat Akben, Yunus Alkan ve Mikdat Doğru tarafından kuruldu. Oyun stüdyosu hybird-casual alanında mobil oyunlar geliştiriyor. Stüdyonun Laundry Rush, Parents Run! ve Hoop 4 isimli oyunları app marketlerde yer alıyor. YAMY Stüdyo’nun dediğine göre Laundry Rush oyunu dünya genelinde 3 milyonda fazla indirilmeye sahip. Geçtiğimiz Ocak ayında UP Venture Capital’dan 4 milyon dolar değerleme ile yatırım alan girişim değerlemesini bu kısa sürede ikiye katlamış durumda.

 

3) Blueit

  Blueit, 250 bin dolar yatırım aldı. Alınan bu yatırım Sabancı ARF programı tarafından yapıldı. 

11-18 Kasım 2023 Yatırım Alan Girişimler

Blueit Nedir?

Blueit, Mart 2020 yılında Hülya Tokmak tarafından kuruldu. İzmir merkezli bu girişimin amacı ise su tüketimini optimize etmek. Girişim sanayi ve binalardaki su tüketimini gerçek zamanlı olarak takip ederek su tüketimini donanımı ve yazılımıyla beraber optimize ediyor. Şirketin iş modeli ise donanım bedeli ve SAAS aboneliği olmak üzere iki yoldan para kazanıyor. Girişim ayrıca  Aralık 2022’de Sabancı ARF’a seçilmişti. Bu yılın Nisan ayında ise programı başarıyla bitirerek yatırım almış durumda.

 

4) PhiTech

  PhiTech, 250 bin dolar yatırım aldı. Alınan bu yatırım Arya GSYF tarafından gerçekleştirildi. 

PhiTech Nedir?

PhiTech, Dr. Saliha DurmuşProf. Dr. Tunahan Çakır ve Prof. Dr. Erdoğan Sevilgen tarafından kurulan bir biyoteknoloji girişimi. Girişim genom teknolojilerine odaklanıyor. PhiTech, DNA ve RNA dizi verilerini işleyen yapay zeka altyapılı bir klinik karar destek sistemi geliştiriyor. Öncelikli olarak nadir genetik hastalıklarda yıllar süren tanı süreçlerini aşarak erken ve doğru tanı olanağı sağlamayı hedefliyor. RNA’nın tanı gücünü klinik uygulamaya taşıyan biyoinformatik (veri işleme) çözümlerini, Genomics & More ismindeki platformlarını 2024 yılında kullanıma sunmak için çalışıyor.

 

5) HockeyStack

  HockeyStack, 2,7 milyon dolar yatırım aldı. Alınan bu yatırım General Catalyst, Madrona, Y Combinator, Soma Capital, Austen Allred, Jude Gomila ve birkaç isimsiz yatırımcı tarafından gerçekleşti. 

HockeyStack Nedir?

HockeyStack, B2B şirketlerin müşteri kazanma yollarını ve en efektif satış şekillerini analiz etmesini sağlayan bir SaaS platformu. 2020 yılında Arda Bulut, Emir Atlı ve Buğra Gündüz tarafından kurulan girişim ayrıca tam kapsamlı bir GTM Analytics çözümü olarak hizmetine devam ediyor. Girişim ayrıca kendine belli yeni özellikler ekledi. Bu özellikler şöyle: Gelişmiş gelir ilişkilendirme, yani offline harcama ve marka etkinliği için Marketing Mix Modeling, KPI takibi ve pipeline hedeflerine yönelik ilerleme için hedef belirleme ve hızlandırma, senaryo testi ile tahmin, ücretli kanallar için otomatik bütçe önerileri, kusurlu ilişkilendirme modellerinin makine öğrenimi modelleriyle değiştirilmesi ve niyet puanlama ve hedef kitle oluşturma olarak yer alıyor. Girişim bir sonraki hedef olarak “tüm pazara açılma süreçleri için veri platformu olmak” şeklinde belirledi.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.