/

18-24 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

18-24 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

Bu haftanın yatırım alan girişimlerine şöyle bir göz atalım. Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

  • Miniyol

Miniyol, kitle fonlama turunda 10,2 milyon TL yatırım aldı. Fonbulucu aracılığıyla kitle fonlamasını gerçekleştiren girişim hedeflediği 8 milyon 500 bin TL fona ulaşmayı hedeflerken 29 saat gibi bir sürede 10,2 milyon TL ile fonlama turunu kapattı. 2020 yılında Biletall.com‘un kurucuları ve yöneticileri tarafından Erciyes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde, KOSGEB AR-GE ve İnovasyon desteği ile kurulan miniyol.com, bir araç kiralama platformu olarak karşımıza çıkıyor. Girişim payının %12’sini yatırımcılarla buluştururken ilk 17 ayda 11 Milyon TL ciroya ulaşırken, 5. yılında ise yıllık 548 Milyon TL ciro hedefliyor.

18-24 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • İn4startups

İn4startups, çıktığı yatırım turunda 50 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. in4startups’ın yatırım turuna; Save Teknoloji Anonim Şirketi, Abramak Bilgi Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Cogito Park Bilişim ve Teknoloji Yatırımları Ticaret Anonim Şirketi katıldı. İn4startups bir yatırım ağı olarak karşımıza çıkıyor. Şerafettin Özsoy ve Ahmet Sefa Bir tarafından kurulan girişim şu an kadar Trabzon, Artvin, Giresun, Tekirdağ, Bursa, Sakarya ve Gümüşhane illerine yönelik çalışmalar yaptı. Yaptığı yatırımla yüzde 2 oranında hissesini satan girişim aldığı yatırımlar 8 ay içinde değerlemesini 6,6 katına çıkarmış oldu. in4startups’ın kuruluşundaki temel iş modeli, başvuru yapan girişimlerin iş modeli analizi, mali analizi, değerlemesi, rekabet analizi gibi detaylı analizlerini hazırlayıp üye yatırımcılara sunulması üzerine.

18-24 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Nanomik

Nanomik, 800 bin euro yatırım aldı. Aldığı yatırımı Big Bang Startup Challenge 2022 sahnesinde gerçekleştiren girişime Rockstart, TR Angels melekleri, Coşkunöz Holding, İTÜ Arı Teknokent ve Arya Kadın Yatırım Platformu yatırımcılarından Münteha Adalı, Rıza Sarıkadılar, Bedia Gökmeral, Meltem Aydın, Yasemin Mıstıkoğlu ve Özlem Tümer Eke ‘nin de bulunduğu yatırımcı grubu yatırım yaptı. Nanomik Biyoteknoloji’nin amacı taze meyve ve sebzelerin raf ömrünü uzatmak için yeni nesil doğal biyofungisitler üretmek. Nisan 2014 yılında Buse Berber Örçen ve Arda Örçen’in temellerini attığı girişim tarım zararlılarına bağlı gıda kayıplarını ve israfını azaltmak.

18-24 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Roketfy

Roketfy, yaklaşık 6 ay önce görüşmelerine başladığı yatırım turunu 2.5 milyon dolar değerleme üzerinden aldı. Apy Ventures ile imzalanan sözleşme yapan girişime ne kadar yatırım yapıldığı ise paylaşılmadı. İçerik Bulutu ve ContentGo.com kurucuları Ahmet Durmuşoğlu ve Emre Güzeldal ile uzun yıllar İçerik Bulutu teknik ekibinde liderlik yapan Rüstem Ramadan tarafından kurulan Roketfy, aslında İçerik Bulutu içerisinde doğan bir spin-off olarak girişim dünyasına adım atmıştı. Roketfy karşımıza e-mağazaların satışlarını ve mağaza performanslarını artırarak Pazar yerindeki payını artırmayı sağlayan bir SaaS platformu olarak çıkıyor. Roketfy, özellikle ABD ve Avrupa pazarında sayıları 5 milyonun üzerinde olan ETSY satıcıları için servis vermek amacıyla yola çıktı. Roketfy aldığı bu yatırımı hali hazırda çalışmalarına devam ettiği ekibini kurarak uluslararası alanda öncelikle ETSY satıcılarını hedefleyerek büyüme çalışmalarına başlayacak. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

18-24 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • YapıRadar

  YapıRadar, ikinci tohum yatırım turunu 34 milyon TL değerleme üzerinden tamamladı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. YapıRadar’ın yatırım turuna , İsviçre merkezli Light Eagle, Partner ve Join Venture ile Ahu Serter, Melih Ödemiş, Mehmet Çelikol, Yılmaz Yıldız, Ahmet Giray Ölmez, Onur Kurugöl ve Emre Açıkel gibi önemli melek yatırımcılar katıldı. Yeni yatırımcıların yanı sıra YapıRadar’ın ilk tohum yatırımcısı konumunda bulunan Güler Holding’in ikinci yatırım turuna katıldığını da ekleyelim. 2018 yılında kurulan şirketin asıl amacı ise şaat projelerinin güncel verisini inşaat tedarikçileriyle paylaşan bir platform. Gelirini üyeliklerle sağlayan girişim 30 bine yakın proje, 45 bine yakın müteahhit, çözüm ortağı ve tedarikçi firma ile 1800’ün üzeri üye çözüm ortağı sayısına ulaşmış durumda.

18-24 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Longstage

Longstage, 4 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırımın miktarı ise paylaşılmadı. IFASTurk CEO’su Mesut Şenel tarafından yatırım gerçekleşti. Yatırım imza töreni inf4startups’ın düzenlediği Startup Invesment Summit etkinliği sırasında JustWork’te düzenlendi. Longstage’in amacı kullanıcıların metaverse deneyimlerini zirveye çıkarmak için yüksek grafikli alanlar sunan blok zincir tabanlı bir metaverse platformu olmak. Longstage Metaverse evreninde kendi yaşam alanlarını yaratabilecek ve bu alanları zevklerine göre dizayn edebilecekler. Kullanıcılar diğer bir yandan aset kütüphanesini kendi tasarladıkları üç boyutlu objelerle zenginleştirebilecek ve her satıştan gelir elde edebilecekler. Tüm bu sanal asetler kullanıcıların kripto cüzdanlarına NFT olarak kaydedilecek ve diğer blockchain tabanlı platformlarda da kullanabilecek. Kullanıcılar dilerse bu sanal varlıkları soğuk cüzdanlarına çekerek güvenli bir biçimde koruma altına alabilecek.

18-24 Aralık 2022 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.