17-24 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

17-24 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

Bu hafta yatırım alan girişimlere bir göz atalım

  • Sparga1

Sparga1 4 milyon TL hedefle çıktığı kitle fonlama turunda 13 milyon TL’den fazla yatırım topladı. Bu yatırımı fonbulucu’nun geliştirdiği ve kitle fonlama sisteminin kullanıldığı fonTAR’dan aldı ve fonbulucu’da fonlanan girişimlerde rekoru kırarak birinci sıraya kondu. Sparga1 Kuşkonmaz girişimi; yabani formlarına Türkiye’nin çok büyük bölümünde rastlanmasına ve içerdiği mineraller, folik asit, B ve C vitaminleri ile biyoaktif bileşenler açısından insan sağlığına yararlarına rağmen ülkemizdeki sınırlı üretim nedeniyle ithalata bağımlı durumda olan kuşkonmaz üretim alanlarını kısa sürede 4 bin dekar seviyesine getirmeyi planlıyor.

17-24 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Octovan

Octovan, Arz Portföy ve Vinci Yatırım’ın katıldığı finansman turunda 11,5 milyon TL yatırım aldı. Octovan bir nakliye platformu olmakla birlikte Türkiye’de toplam 1200 adet kargo firmasıyla çalışır. Octovan, Ocak 2022 itibarıyla duyurduğu Octovan Express hizmetiyle e-ticarette aynı gün teslimat, randevulu teslimat ve fotoğraf ile ürün teslim alımı yapan ve teslimatı yapan bir model üzerinden anında teslimat çözümleri sunmaya başladı. Şirket, bu hizmet ile Trendyol, N11, Doğtaş, Arçelik, Pazarama, Vodafone gibi pek çok pazar yeriyle iş birliği halinde çalışıyor. Bu haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

17-24 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Vole

Vole Re-Pie Portföy’ün iki farklı karma yatırım fonundan 40 milyon dolar değerleme ile 7,3 milyon TL’lik yatırım aldı. GittiGidiyor’un kurucularından Zafer Tolga Kabataş ve Sinan Aras tarafından 2017 yılında kurulan bir girişim. Spor odaklı bir mobil sosyal ağ olarak karşımıza çıkan Vole spor camiasının birçok ünlü ismini de etkilemiş bir girişim. Bu haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

17-24 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • ELYT.net

ELYT.net Finberg liderliğinde yürütülen tohum yatırım turunu 8 milyon dolar değerleme üzerinden tamamladı. ELYT.net Mesut Çevik ve Ahmet Usta’nın kurduğu bir NFT platformu. ELYT.net, blokzinciri teknolojisi ve NFT varlıklarını kullanan yenilikçi bir iş modeli sunuyor. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

17-24 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Pardon

Pardon, Özkan Hacıoğlu, Oğuzhan Öztürk ve ismi açıklanmayan diğer isimlerden 2,4 milyon dolar değerleme üzerinden ilk yatırımını aldı. Gökhan Çam tarafından kurulan akıllı menü, sipariş ve mekan paltformu olan Pardon kişiye özel seçenekler sunuyor ve masadan, odadan veya QR noktasından sipariş, hesap ödeme gibi özelliklere de sahip. Bugün 3 ülkede toplamda 60 şehirde bulunan Pardon, aylık 3 milyondan fazla kez tıklanmaya sahip. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

17-24 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Turan

 Birleşik Ödeme, Re-Pie, İhsan Elgin, Metin Tarakçı, Ali Altuğ Koca, SGLOBE Yönetim Global Gelişim Hizmetleri A.Ş ile Akif Cahit Erdoğan ve Yakup Doğan’ın katıldığı yatırım turundan Turan 45 milyon TL değerleme üzerinden tohum öncesi yatırım aldı. Turan Türk devletlerinin neobank’ı olmayı hedefleyen bir girişim. Türk devletleri arasında fiziki dünya için tasarlanan para transferi sürecini dijital dünyaya taşımayı hedefleyen Turan, Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan gibi Türk devletlerine para transferi yapabilecekleri bir para transferi geçidi oluşturmanın yanı sıra geliştirdiği özel finansal ürün ve hizmetlerle Türk devletlerinin dijital finansal okuryazarlığının gelişmesine katkı sunmayı planlıyor.

17-24 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Getmobil

Getmobil, Galata Business Angels (GBA) liderliğinde gerçekleşen yatırım turundan 180 milyon TL üzerinden 27 milyon TL’lik tohum yatırım aldı. Getmobil tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, hızla büyüyen yenilenmiş elektronik ürün pazarının Türkiye’de gelişip genişlemesini desteklemek için kullanılacak. 2018 yılında Mehmet Uygun ve Zeynep Uygun tarafından kurulan Getmobil alım-satım süreçlerinde kapıdan teslimat ve anında ödeme gibi avantajlar sunarak hem yenilenmiş cihaz satın almak isteyenlere hem de eski cihazlarını satmak isteyenlere hizmet sunuyor.

17-24 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • BeforeSunset

BeforeSunset isimlerin gizli tutulduğu bir grup melek yatırımcıdan 250 bin dolar yatırım aldı. 2021 yılında İzmir’de kurulan BeforeSunset, bir zaman ve bütçe yönetimi yazılımı. BeforeSunset, kullanıcılarının iş akışlarını iyileştirmeyi, onları doğru zamanda eyleme geçirmeyi, en önemlisi kendilerine de zaman ayırabilmelerini sağlamayı amaçlıyor. Şuanda ABD’deki merkezinde hizmetini sürdüren BeforeSunset saatlik çalışanların iş günleri üzerinde hakimiyet sahibi olmaları için onları doğru araçlar ile bir araya getirme vizyonu taşıyor.

17-24 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • QDelivery

QDelivery Innovate21st ivmelendirme programı kapsamında idacapital’dan yatırım aldı. QDelivery, Teslimat öncesi, teslimat anı ve teslimat sonrası süreçlerin uçtan uca planlandığı, yönetildiği ve optimize edildiği bulut tabanlı bir teknoloji platformu olarak faaliyet gösteren bir girişim. Şirket, 2022 yılı sonuna kadar İstanbul merkezli başlattığı KuiK operasyonuyla 50’den fazla küçük işletmenin aylık 2,5 milyon TL’lik ticaretine aracılık etmeyi hedefliyor. Şirketin Berlin’de de bir merkezi bulunuyor.

17-24 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

  • Segmentify

Segmentify, Esor Investments’tan 1 milyon dolar yatırım aldı. Esor Investments’ın Segmentify’a bugüne kadar yaptığı toplam yatırım 4,5 milyon dolara ulaşmış oldu. 015 yılında Ergin Eroğlu ve Murat Soysal tarafından kurulan Segmentify, online perakendecilerin kişiselleştirme çözümleri ile dönüşüm oranlarını optimize etmelerine yardımcı oluyor. Şirketin şu anda 40 ülkede 300’den fazla markaya hizmet veriyor. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

17-24 Eylül 2022 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.