/

13 Soruda Selin Sağol Sade ve Kaave

Kaave

13ilinmeyenler köşemizde konuğumuz; Kaave’nin kurucusu Selin Sağol Sade.

Keyifli okumalar!

1.Sizi daha yakından tanımak isteyen okurlarımız için bize biraz kendinizden ve girişimcilik öykünüzden bahsedebilir misiniz?

İstanbul’da sanatçı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. Sanatla iç içe büyüyen bir çocuk olarak ilk şarkımı 5 yaşındayken yazdım. Ailem, müzik yeteneğimi fark edince beni piyano eğitimine yönlendirdi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan konser piyanisti olarak mezun oldum ve müzik kariyerime başladım. Aynı zamanda şeflik yaptığım korolarla Avrupa’da ödüller kazandım. Film, dizi ve reklam müziği çalışmaları da hayatımın bir parçası.

11 yaşındayken yazdığım ilk bestemle müzik yolculuğum başladı ve şu anda yeni şarkılarla devam ediyor. Müziği evrensel bir dil olarak gördüğüm için hem Türkçe hem de İngilizce şarkılar yapıyorum. Söz yazıyorum, besteler yapıyorum ve şarkı düzenlemelerini gerçekleştirip vokallerde yer alıyorum. Az sayıda kadın sanatçıdan biri olarak, şarkılarımla evrensel bir dil konuşmaya ve yaşamın her alanından ilham almaya çalışıyorum. İlk şarkımın Türkçe ve İngilizce versiyonları yayınlandı ve yeni şarkılarımın da müzikseverlerle buluşmasını heyecanla bekliyorum. Bunun yanı sıra eşim Burç Sade ile 2011 yılında geliştirdiğimiz Kaave uygulaması ile ilgileniyorum.

2.Bizler Kaave’yi çok yakından tanıyoruz ama okuyucularımız kurucu ortağından dinlesin isteriz. Girişiminizin amacı nedir, neler yapıyorsunuz?

Kaave olarak, Türk kahvesi kültürünü modern bir şekilde yaşatmayı ve insanların hayatlarına keyif katan bir deneyim sunmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda, Kaave uygulamamızda, geleneksel Türk kahvesi içimi sonrasında fal baktırabilme imkanını modern teknolojiyle birleştiriyoruz. Aynı zamanda astroloji, rüya yorumları ve tarot kartları gibi farklı eğlence türlerinde de hizmet veriyoruz. Kullanıcılarımız, uygulamamız üzerinden günün her saatinde bu mistik konularda danışmanlık alabiliyor ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunabiliyorlar.

Gelişmiş yapay zeka algoritmaları ve canlı yorumcuların bir araya geldiği tek uygulama Kaave, kullanıcılara günlük yaşamlarıyla ilgili olumlama mesajları da sunuyor. Örneğin, kullanıcılarımız sağlıklarıyla ilgili endişelerden arınmak veya kariyer hedeflerine odaklanmak istediklerinde, uygulamamız bu konuda olumlu mesajlar göndererek destek oluyor. Ayrıca, eğlence odaklı bir yaklaşımı benimseyerek “Falcı Bacı’nın Bahçesi” adlı oyunumuz ile kullanıcılarımıza hem keyifli zaman geçirme hem de ödüller kazanma fırsatı sunuyoruz.

3.Kaave oldukça özelleştirilmiş bir alanda kurulmuş bir uygulama. Sizi bu projeyi hazırlamaya yönlendiren geçmişteki anılarınızı, deneyimlerinizi dinlemek isteriz?

Süper eğlence uygulamamız Kaave’yi, 2011 yılında yurtdışında katıldığımız bir toplantı sonrası kahve içtikten sonra kurmaya karar verdik. Keyifle içtiğimiz kahvenin ardından bir fal bakmaya niyetlenmiştik fakat yanımızda bunu yorumlayacak kimse yoktu. Buradan yola çıkarak kısa bir süre sonra eşimle “Kaave Falı” uygulamasını yaratmaya karar verdik. O gün uygulamamızın fikri ortaya çıkmış oldu. Benim sanat geçmişim ile eşim Burç Sade’nin IT alanındaki tecrübesi bir araya geldi. Yazılımın her adımını birlikte ve keyifle geliştirdik. Aynı yıl içinde de DidiLabs BV şirketimizi kurduk ve mobil uygulamamız Kaave hayata geçerek kullanıcılarımızın beğenisine sunuldu. O günden bu yana kullanıcılarımızın eğlence keyfini daha da artırmak için uygulamamızı sürekli geliştiriyoruz.

4.Kaave skorsal anlamda oldukça başarılı bir uygulama, bunu sağlamak için neler yaptınız?

Kullanıcı odaklı tasarım ilkesine uyarak, sade ve kullanıcı dostu bir arayüz tasarımı oluşturduk. Kullanıcıların uygulamayı kolayca anlamalarını ve kullanmalarını sağlamak amacıyla arayüzü basit ve anlaşılır hale getirdik. Gelişmiş teknoloji ve yapay zeka entegrasyonu ile kullanıcılara kişiselleştirilmiş deneyimler sunmaya odaklandık. Bu da, kullanıcıların içeriklere daha etkileşimli ve özelleştirilmiş bir şekilde erişmelerini sağladı. Farklı kategorilerde içerik sunarak kullanıcıların çeşitli ilgi alanlarına hitap ettik.

Kahve falının ötesine geçerek astroloji, rüya yorumları, tarot gibi farklı mistik konularda da hizmet vermeye başladık. Uygulama içinde olumlama mesajları ve interaktif oyunlar gibi özelliklerle kullanıcıları eğlendirmeye ve motivasyonlarını artırmaya yönelik bir strateji izledik. Bu sayede kısa sürede çok sevilen bir uygulama haline geldik.

Kaave

5.Kaave global anlamda da fazlasıyla başarılı bir uygulama, ulusal anlamda başarılı olmanın yanı sıra global başarınız ve tanınırlığınızı nasıl sağladınız?

Kaave olarak şu anda en çok aktif olduğumuz ülkeler; Türkiye, Orta Doğu ülkeleri, Amerika, Almanya ve Hollanda. Yorum talebi ise en fazla Türkçe dilinde geliyor. Ardından da Arapça, İngilizce ve Yunanca dillerinde yorum talepleri alıyoruz.  Geçtiğimiz yıl, Kaave’yi her ülkeden ve kültürden kullanıcı ile bağlantı kurabilen, kullanıcıların günün her saati keyifli zaman geçirebileceği bir süper eğlence uygulaması haline getirmeyi başardık.

2022’nin ilk yarısında ise Orta Doğu’nun ardından Avrupa ve Amerika’da uygulamamızın bilinirliğini artırma hedefimizde oldukça önemli yol kat ettik. Mistik konular genellikle kültürlerarası bir ilgi çekiciliğe sahiptir. Bu nedenle, farklı kültürlere saygı göstererek ve bu kültürlere uyum sağlayarak uluslararası alanda daha da geniş kitlelere ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

6.Oldukça soyut bir alanda çalışıyorsunuz, bu alanda kendinize güvenilmesini nasıl sağladınız?

Kullanıcıların bize güvenmelerini sağlamak için işleyişimiz hakkında kullanıcılara açık ve şeffaf bilgiler sağlayarak, uygulamamızın güvenilir bir kaynak olduğunu gösterdik. Ayrıca, kullanıcılarımızın deneyimlerini paylaşmalarına ve geri bildirimde bulunmalarına olanak tanıyarak, potansiyel kullanıcıların Kaave’ye güvenmelerini sağladık. Bu stratejiler, kullanıcılar arasında güven oluşturarak, Kaave’nin güvenilir bir kaynak olarak kabul edilmesini sağladı.

7.Türkiye’de eğlence alanında bir şeyler üretmeye çalışmanın kolay ve zor yanları nedir?

Türkiye, zengin tarih, kültür ve geleneklere sahip bir ülke olduğu için eğlence projelerinde çeşitli ve ilginç içeriklerin üretilebilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca genç bir nüfusa sahip. Bu da teknoloji kullanımının oldukça yaygın olmasına neden oluyor. Bu sayede eğlence sektöründe dijital platformlar etkin bir şekilde kullanılabiliyor. Ancak, Türkiye’de eğlence sektörü oldukça rekabetçi. Bu nedenle, yeni projelerin öne çıkması ve başarılı olması için daha fazla çaba harcanmasını gerekiyor. Bununla birlikte Türkiye, çeşitli toplumsal ve kültürel hassasiyetlere sahip bir ülke. Dolayısıyla, eğlence projelerinde toplumun geniş kesimlerine hitap ederken dikkatli olunması gerekiyor.

 8.Fal ve tarot yorumları üzerine bir uygulamanız var, eminim komik hikayeler çıkıyordur; bu tarz bir anınızı anlatmak ister misiniz?

“Babam altınları nereye gömdü?” şimdiye kadar uygulamamıza gönderilen en favori sorumuzdur.

 9.Fal/tarot anlamında doğru tahminler çıktığı kadar yanlış tahminler de söz konusu olabiliyor, bu tarz durumlarla -müşteri memnuniyetsizliği- karşılaştınız mı, nasıl baş ettiniz?

Platformumuzu sürekli geliştiriyoruz. Böyle durumlar olduğunda sistem kendisi uyarı mekanizmaları yaratarak fal içeriklerinin gelen kullanıcı yorumuna göre güncellenmesini sağlıyor. Kullanıcılarımıza da böyle durumlar olduğunda şeffaf bir şekilde gerekli düzeltmelerin yapıldığı bilgisini veriyoruz.

10.Girişimcilikte sizin için zorlayıcı bir anı ve bu anla mücadele etme öykünüzü dinlemek isteriz.

Sahne ışıkları ile ilk kez 5 yaşında tanışmış bir sanatçıyım. Usta hocaların ellerinde karşılaşabileceğim pek çok duruma karşı ince işlenerek eğitildim. Elbette girişimcilik hikayemde de türlü zorluklarla karşılaştım ama başarının ve çözümün formülü daima aynıdır. Sabır, azim ve hedefe olan inanç…

11.Girişiminizin dahil olduğu kategoride Türkiye ve globaldeki girişimler ne noktada? Türkiye bu alanda ne noktada? Kaave’yi kurmadan önce böyle bir girişimin kurucusu olmak için kendinizi özellikle hangi konularda geliştirdiniz? Geçmişinizde olan ve sizi tam olarak şöyle hissettiren bir anıyı dinlemek isteriz.

Kaave olarak, dijital alanda ilk kahve falı uygulaması olmanın gururunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Türkiye’de, girişimciliğin ve teknolojinin hızla geliştiği bir dönemde yerel ve global arenada fark yaratmaya çalışıyoruz. Türkiye’de kahve falı çok sevildiği için bizden sonra bununla ilgili birçok uygulama geliştirildi. Biz burada farklılaşmak için uygulamamıza daha modern ve eğlenceli dokunuşlar yaptık. Kullanıcılarımıza özgün ve eğlenceli bir deneyim sunma misyonumuzla sürekli olarak uygulamamızı güncelliyor ve yenilikçi özellikler ekliyoruz. Gelecekte, bu alanda daha da ilerleyerek kullanıcılarımıza benzersiz ve keyifli deneyimler sunmayı sürdürmeyi hedefliyoruz.

 

12.Eğitim hayatınızda uyguladığınız/öğrendiğiniz (Bir program olmanın yanı sıra mental bir düşünme sistemi vs da olabilir) ve girişimciliğe yönelirken size çok yardımcı olduğunu hissettiğiniz bir yanınız var mı?

Kariyerime iki alanda devam ediyorum. Girişimcilik ve sanat, birbirinden çok ayrı konular gibi gözükse de aynı zamanda birbirini çok da destekleyen alanlar. Hayatın akışı içerisinde sanat, girişimciliğin matematiksel yanına ihtiyaç duyarken, girişimciliğin ise daima sanatın yaratıcı gücüne ihtiyacı var.

 13.Kaave’ye gelecekte nasıl güncellemeler getirmeyi planlıyorsunuz?

Kaave uygulamamızı sürekli geliştirmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede, güncellemelerimiz arasında yeni karakterler ve fal çeşitleri eklemek, gelişmiş yorumlama algoritmaları kullanmak, kişiselleştirilmiş deneyimler sunmak, sosyal etkileşimi artırmak, görsel iyileştirmeler yapmak ve eğlenceli etkinlikler düzenlemek bulunuyor. Kullanıcılarımızın beklentilerini karşılamak ve eğlenceli bir kahve falı deneyimi sunmak için çaba harcamaya devam edeceğiz.

 14.Gelecekte farklı alanlarda girişimlerde bulunmayı planlıyor musunuz? Ne tür planlar peki?

Bu soruya çalıştığım her iki alan için de cevap vermek isterim. Kaave her gün kendini geliştirmeye devam eden bir uygulama. Her ay yeni içerikler ve yeni özellikler eklemeye devam ediyoruz. Son eklediğimiz özelliklerle benzersiz konumumuzun altını çizmiş olduk. Sanat alanında ise müziğimi paylaşmaya birçok alanda devam ediyorum. Çok yakında yeni şarkılarımı ve içinde yer aldığım yeni projelerin müziklerini duyabileceksiniz.

Detaylı bilgi için Kaave Instagram hesabını ziyaret edebilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #13İlinmeyen Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.