/

13-20 Mayıs 2023 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1) eTaşın

   eTaşın, tohum yatırım turunda 365 bin dolar yatırım aldı, Tohum yatırım turu  Namık Kural, Sacit Sungu, Aydın Mizrahi ve Emre Kozlu’nun ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti. Yatırım turuna, Namık Kural, Sacit Sungu, Aydın Mizrahi ve Emre Kozlu’nun haricinde ise İTÜ Arı Teknokent, TRAngels melek yatırımcıları ve Q Angels da yer alıyor. Bu alınan yeni yatırımı şirketin teknolojisini ve ekibinin geliştirilmesinin yanı sıra operasyonel kapasitesi ve yapay zeka sistemlerinin entegre süreçleri için de kullanılacak.

13-20 Mayıs 2023 Yatırım Alan Girişimler

eTaşın Nedir?

   eTaşın, anahtar teslim ev ve ofis taşıma hizmetlerini sunan online bir platform. Bu platform Ozan Özdemir ve Kadir Nezih Elgün tarafından İTÜ Çekirdek Ön Kuluçka Programı’nın bünyesinde kuruldu. 2020 yılında kurulan girişim ev ve ofis taşımanın yanı sıra depolama hizmeti, sigorta, boya, temizlik, dezenfeksiyon, anahtar değişimi ve montaj gibi önemli hizmetler de sunuyor. Şirket açıkladığı verilere göre bugüne kadar 2 bin 500’ün üzerinde taşıma işlemi gerçekleştirmiş.

 

2) Werover

    Werover, 350 bin dolar yatırım aldı. Yatırım Simya VC tarafından geldi. Yatırım 5 milyon dolar değerleme ile yapıldı. Alınan yatırım şirketin global pazardaki payını artırmanın yanı sıra yenilikçi çözümler üretip, ürün ve hizmet alanlarını genişletmek için kullanılacak.

13-20 Mayıs 2023 Yatırım Alan Girişimler

Werover Nedir? 

Werover, yenilenebilir enerjilerin dijitalleşmesi için uğraşan aynı zamanda buna yapay zeka çözümlerini de ekleyen bir girişim. Workup Girişimcilik Programı’nın 11. dönemine seçilen 10 girişim arasında da yer alan Werover, rüzgâr enerjisi alanında maliyetleri düşürüp verimliliği artıran bir yol izliyor. Aynı zamanda kestirimci ve önleyici bakım önerileri ve erken aşamada hasar tespitiyle bu alanlardaki maliyetin düşmesini ve erken müdahaleyi sağlıyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.