/

6-13 Mayıs 2023 Yatırım Alan Girişimler

Girişim Haberlerinin haftalık Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Yatırım raporuna hoş geldiniz. Her hafta ekosistemde yapılan yatırımları ve birleşmeleri sizlere bu rapor altında aktarıyoruz. Kaçırdıysanız geçen haftanın raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Gelin yatırım alan girişimlere şöyle bir bakalım? Yatırım alan bütün girişimleri tebrik ediyoruz.

 

1) TeacherX

  TeacherX, yatırım aldı. Yatırım Founder One tarafından yapıldı. Yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Girişim aldığı yatırımı alt yapısını ve içeriğini güçlendirmeyi hedefliyor.

6-13 Mayıs 2023 Yatırım Alan Girişimler

TeacherX Nedir?

TeacherX öğretmen gelişimine odaklanan yerli eğitim teknolojisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu platformun içerisinde akademik yüzlerce saatlik eğitsel içerik mevcut ve bu içerikler öğretmenlerin erişimine sunuyor. İçeriklerde bilgiler, uygulamalı örneklerle paylaşılıyor ve animasyonlarla zenginleştiriliyor. Girişim 2 yılda 12 binden fazla öğretmen eğitim almış durumda.

 

2)Hipporello

  Hipporello, 1.8 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu ScaleX, Atlassian Ventures, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV1 Ortak Yatırım Fonu) ve Değerhan Usluel tarafından gerçekleştirildi. Hipporello aldığı bu yatırımı pazar konumunu güçlendirmek için pazarlama ve satış faaliyetlerinde kullanmayı hedefliyor.

Hipporello nedir?

Hipporello, Trello için Power-Ups geliştirerek başalayan kodsuz uygulama platformu olarak başladı. En yüksek kullanıcı oranı ABD’de bulunmak üzere toplamda 105 ülkede kullanılıyor. Hipporello’nun sunduğu Trello Power-Up’larının arasında hizmet masası, işe alım ve başvuru takip sistemi, çevrim içi bilgi tabanı ve onay yönetim sistemi yer alıyor. Hipporello, otomasyonla iş süreçlerini hızlandırırken, kullanıcıların Trello’dan bilgi almasına ve paydaşlarla Trello üzerinden iletişim kurmasına olanak tanıyor.

 

3)Finekra

  Finekra, 5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Girişim Sermayesi liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Eksim Ventures, Mindvest GSYF, Sertaç Özinal ve Alesta Yatırım da eşlik etti. Finekra aldığı bu yatırımı yurt içindeki başarılı çalışmalarını yurt dışına taşımak ve global bir fintech şirketi haline gelmek için kullanacak.

Finekra Nedir?

Finekra, şirketlerin tüm finans ve muhasebe süreçlerinde yüzde 60’a kadar verim sağlıyor. Bunun yanında tüm finansal olayların tek ekrandan yönetme imkanı da sağlıyor. Bunların yanı sıra Finekra, bankalara ve kurumlara API, Hesap Hizmeti Sağlayıcısı (HHS) ve Yetkili Ödeme Hizmeti Sağlayıcıları (YÖS, ÖBHS ve HBHS Kuruluşlarının Genel Adı) desteği de veriyor.

 

4)Re-Os

  Re-Os, 5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım Grifon Capital tarafından gerçekleşti. Girişim aldığı bu yatırımı iç Pazar hedefini büyütmeye, ekibi geliştirmeye ve küresel açılım konusundaki çalışmaları hızlandırmak için kullanılacak.

Re-Os Nedir?

Re-Os, gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren profesyonellerin tek bir platformda iş yönetimi ve gayrimenkul pazarlaması yapabildikleri bir teknolojik altyapı sunuyor. Gayrimenkul satış ve kiralama uzmanlarının yanında inşaat geliştiricileri için portföy yönetimi, talep takibi ve müşteri ilişkileri yönetimi ile gayrimenkullerin paylaşıldığı bir havuz sistemi sağlayan çözüm; aynı zamanda tek tıkla ilan entegrasyonları ve dijital pazarlama hizmetlerini kullanıcılarına sunuyor.

 

5)Saha Robotik

  Saha Robotik, 3 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna APY Ventures, Happy Center CEO’su Yavuz Altun, Driventure, CVentures, Nupa ve 2 yabancı melek yatırımcı katıldı. Alınan yatırım  seri üretim sürecine ve yurt dışı operasyonlarına hız verecek.

6-13 Mayıs 2023 Yatırım Alan Girişimler

Saha Robotik Nedir?

Saha Robotik, tam otonom olarak tasarlanan servis, hizmet ve teslimat robotları geliştiren bir şirket olarak karşımıza çıkıyor. Restoran, otel, hastane, kompleks yapılar, iş merkezleri ve havalimanları gibi geniş bir kullanım alanında müşterilerine çözümler sunuyor. 2021 yılının Mayıs ayında Skyland İstanbul’da otonom online market konsepti Speedy.market’i devreye alan Saha Robotik, bugüne kadar toplamda 60 binden fazla siparişi asansör kullanarak son kullanıcılara teslim etti.

 

6)Büyütech

  Büyütech, 600 bin dolar yatırım aldı. Yatırım Bilişim Vadisi ve OSTİM Girişim Sermayesi Yatırım Fonları tarafından yapıldı. Yatırımın ne yapılacağı ise belirtilmedi.

6-13 Mayıs 2023 Yatırım Alan Girişimler

Büyütech Nedir?

Büyütech, otomotiv odaklı akıllı kamera sistemleri geliştiren bir girişim. Ömer Orkun Düztaş ve Alparslan Işıklı tarafından 2011 yılında kuruldu. Endüstriyel görüntü işleme ve savunma sanayiine yönelik uygulamalar gibi pek çok alanda kamera tabanlı çözümler geliştirmiş olan firmanın 90.000 ürünü halihazırda 120 ülkede aktif olarak kullanılmaktadır.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.