YouTube Resim İçinde Resim Özelliğini (PiP) ABD’deki Kullanıcılarına Sunuyor!

YouTube Resim İçinde Resim Özelliğini (PiP) ABD’deki Kullanıcılarına Sunuyor!

Çevrimiçi video paylaşım ve izleme platformu YouTube, resim içinde resim (PIP) özelliğini premium üyeliği bulunan ABD’deki iOS kullanıcılarının hizmetine sundu.

Popüler sosyal medya platformlarından Youtube, geçtiğimiz haftalarda mobil kullanıcıları için platformuna yeni özellikler eklemişti.  Biz de bu özellikler ve detayları “YouTube Mobil Kullanıcıları İçin Platformuna Yeni Özellikler Ekliyor!” yazımızda sizlerle paylaşmıştık. Platformuna yeni özellikler eklemeye devam eden YouTube’ın sıradaki özelliği ise resim içinde resim olarak bilenen PiP özelliği!

Çevrimiçi video izleme ve paylaşma platformu YouTube, premium üyelerinin kullanabileceği resim içinde resim özelliğini Amerika’daki iOS kullanıcılarına sundu. PiP olarak adlandırılan resim içinde resim özelliği, kullanıcıların bir video izlerken küçük bir oynatıcıda o videoyu açılır bir pencerede izlemesine olanak sağlıyor. Android kullanıcıları tarafından hali hazırda kullanılıyor olan bu özellik, şu anda ABD’deki Youtube premium üyeleri tarafından kullanılabilse de, platformu premium olarak kullanmayan iOS  kullancıları tarafından şu anda kullanılamıyor. Ayrıca, Android kullanıcıları platform üzerinde bu özelliği premium üye olup olmadığı fark etmeksizin kullanabiliyor. Ancak, platform bu özelliğini premium üyeliği bulunmayan iOS kullanıcılarının da hizmetine sunmayı planlıyor.

YouTube’da Resim İçinde Resim (PiP) Özelliğini Kullanımı

YouTube’da bir video izlerken özelliği kullanabilmek için ise izlemeniz gereken adımlar oldukça basit. Öncelikle izlemek istediğiniz videoyu seçin ve daha sonra Ana Ekranınıza geri dönebilirsiniz. Videonuz durmamış veya kapanmamış olacak ve küçük açılır bir pencerede videonuzu izlemeye devam edebiliyor olacaksınız. Bu özellik sayesinde arka planda farklı bir işle uğraşabilir ve aynı zamanda, videonuzu izleyebilirsiniz. Böylece, hem zamandan tasarruf edebilir hem de cihazınızda başka bir işle uğraşabilirsiniz.

ABD’de de yaşayan özelliği kullanamayan iOS kullanıcısı ve YouTube premium üyesi olan kullanıcılar, cihazlarına gelen güncellemeleri kontrol ettikten ve gerekli güncellemeleri yaptıktan sonra platformda resim içinde resim özelliğini deneyebilirler.

Bahsettiğimiz üzere, şu anda ABD’de kullanılabilen özelliğin diğer ülkelerde kullanıma sunulup sunulmayacağı ile ilgili net bir bilgi mevcut değil.

Diğer Yazılarımız İçin:

Girişimcilik Ekosistemi 1 Temmuz’da İBB ile Harekete Geçiyor!

Spotify, Canlı Ses Odaları Sunan Greenroom’u Kullanıcılara Sundu!

Amazon Kendi Ürettiği Covid-19 Test Kitini Satmaya Başladı!

Money Gold, Migros’tan Bir Yenilik Daha!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.