YATIRIM ALAN GİRİŞİMLER (2W VERSION): 29 EYLÜL-13 EKİM

Yatırım Alan Girişimler
Yatırım Alan Girişimler

Yatırım alan girişimler serimize devam ediyoruz. 🙂

ARC

ARC 70 milyon dolarla B yatırım turunu kapattı. Tura Eclipse, Andreessen Horowitz, Lowerkarbon Capital ve Abstract Ventures dahil tüm mevcut yatırımcılar katıldı. Şirket olayı şu şekilde duyurdu.

Bir sonraki hamlemiz hızla gelişen su sporları pazarını hedeflemek ve artık bunu yapmakla görevlendirildik. Bugüne kadarki en büyük dönüm noktalarımızdan birini duyurmaktan heyecan duyuyoruz: Büyümenin bir sonraki aşamasına geçmemizi sağlamak için 70 milyon dolarlık B Serisini kapattık. Ayrıca uzun süreli ortak ve tekne tutkunu Shawn Carolan’ın liderliğindeki bir yatırım olan Menlo Ventures’ı da mürettebata dahil ettik. Bu turun gücü ve bu harika yatırımcıların devam eden inancı, özellikle zorlu makroekonomik koşullar ışığında ilham verici.

ARC Nedir?

 Arc, elektrikli spor teknelerden başlayarak yeni nesil deniz taşıtlarını geliştiriyor. 2021’de Los Angeles, CA’da kuruldu, endüstriyi iddialı bir zaman çizelgesinde ilerletiyor.

SLOPE

Slope, 30 milyon dolarlık bir girişim turunu tamamladı. Şirket,müşterilerine daha iyi hizmet vermek için sıkı çalışmaya devam ederken bütçesini yeni ürünler geliştirmek için kullanmayı planlıyor. Yatırımcıları arasında Y Combinator, Monashees, Jack Altman from Lattice, Alex Bouaziz from Deel, Mathilde Collin (Front), Michael Tannenbaum (Brex) ve Rujul Zaparde (Zip) bulunuyor.

Slope Nedir?

Slope, kurumsal şirketler için bir işletmeler arası ödeme platformudur. 2021’de piyasaya sürüldüğünden beri, kurucu ortaklar Lawrence Lin Murata ve Alice Deng 125 trilyon dolarlık B2B ödeme pazarını dijitalleştirmeye çalıştılar.

ALPHASENSE

Şirket, BOND liderliğindeki ve Alphabet’s CapitalG, Viking Global Investors ve Goldman Sachs dahil olmak üzere mevcut yatırımcıların katıldığı 150 milyon dolarlık E Serisi finansman turunu 2,5 milyar dolarlık bir değerlemeyle tamamladı. Şirket CEO’su Jack Kokko kutlama yazısında şu ifadelere yer verdi:

Her şirketin kurumsal değerinin, verdikleri kararların kümülatif toplamı olduğuna kesinlikle inanıyorum. Başarı, her önemli kararı dikkatlice araştırmaktan ve optimize etmekten ve kötü olanlardan kaçınmaktan gelir.

AlphaSense Nedir?

2011’den bu yana, AI tabanlı teknolojiyle, şirket dosyaları, etkinlik transkriptleri, haberler, ticaret dergileri ve hisse senedi araştırmaları dahil olmak üzere kapsamlı bir kamu ve özel içerik evreninden içgörüler sunarak profesyonellerin daha akıllı iş kararları vermelerine yardımcı olmuştur.

IYK

IYK, Andreessen Horowitz’in kripto kolunun (A16z Crypto) liderliğindeki tohum turunda 16,8 milyon dolar yatırımla turu tamamladı. Yatırımcılar arasında 1kx, Collab Currency, Lattice Capital ve Gmoney da var.

ANGO.AI

Ankara merkezli Türk girişimi Ango.AI iMerit tarafından satın alındı. Ango AI artık bilgisayarla görme, NLP ve içerik hizmetlerinde yüksek kaliteli veriler sağlayan lider bir yapay zeka veri çözümleri şirketi olan Amerika şirketi iMerit Technology ‘in bir parçası. Ango.ai’nin kurucu ortağı ve CTO’su Gökalp Urul şu şekilde açıklama yaptı.

iMerit’in ekibine katılmaktan ve kanıtlanmış teknolojimizi ve problem çözme yeteneklerimizi iMerit’in temel teknoloji platformuna sunmaktan heyecan duyuyoruz.

Ango.AI Nedir?

Yüksek kaliteli veri etiketleme platformu Ango, yapay zeka ekipleri için tam olarak yönetilen, uçtan uca veri etiketleme sağlar.

AI CLEARING

AI-powered otonom inşaat ilerleme izleme ve kalite kontrol platformu AI Clearing, bugün FJ Labs’ın yanı sıra mevcut yatırımcılar Tera Ventures, Inovo ve Innovation Nest’in katılımıyla Prudence tarafından yönetilen 14 milyon dolarlık A Serisi finansman turunu duyurdu. Şirket A yatırım turunda şu ana dek

AI Clearing Nedir?

AI Clearing, son teknoloji SaaS platformu olan AI Surveyor™ Engine aracılığıyla inşaat ilerleme izleme konusunda çalışır. Bu devrim niteliğindeki araç, dijital saha inşaatı ilerleme takibini daha önce hiç olmadığı kadar kolaylaştırmak için makine öğrenimi teknolojisinden yararlanıyor. Drone tarafından yakalanan verilerin entegrasyonu ile platform, inşaat alanının %100’ünü kapsayan ve daha doğru ve verimli ilerleme izleme sağlayan kapsamlı 3D saha raporları oluşturabilir.

FONGOGO & STARTUPMARKET

Türkiye’nin önde gelen ödül bazlı kitle fonlaması şirketi olan ve yakın zamanda hisse bazlı kitle fonlamasına adım atan SPK lisanslı Fongogogo, Eylül 2023’te Sharks & Partners tarafından yönetilen Seri öncesi A köprü yatırım turunun ardından StartupMarket’i satın aldığını duyurdu.

Bu satın alma ile Fongogo, StartupMarket platformundaki geniş girişimci ve yatırımcı ağına erişim sağlayarak kitle fonlamasında çok önemli bir rekabet avantajı elde etti.

StartupMarket Nedir?

StartupMarket.co her aşamadaki girişimleri, girişimlerin destekçileri mentorlar, yatırım fonları, bireysel yatırımcılar ve servis sağlayıcılarıyla bir araya getiren; girişimlere dair her şeyi tek noktada toplamayı hedefleyen Türkiye’nin ilk digital girişim platformudur.

WODO NETWORK

Web3 teknolojileri geliştiren Wodo Network, yatırım aldığını duyurdu. 2021 yılında Belçika’da Bekir Dağ ve Serhat Tanrıkut tarafından kurulan Wodo Network, VBT Yazılım‘dan 1 milyon dolar yatırım aldı.

Wodo Network Nedir?

Wodo Network, oyun ekosisteminin Blockchain ve Metaverse teknolojileri etrafında inşa edilmiş yeni bir döneme dönüşümünü hızlandırmak ve basit, pratik, yenilikçi çözümlerin küratörlüğünü yaparak bir referans noktası olarak bir topluluk oluşturmayı hedefler.

JETSON

Jetson Inc. 15 milyon dolar yatırım aldı. Hem de profesyonel olarak will.i.am olarak bilinen ünlü rapçi, teknoloji girişimcisi, fütürist ve ulaşım danışmanı William James Adams Jr. Tarafından.

Jetson Nedir?

Ticari olarak temin edilebilen türünün ilk örneği olan elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçağı olan çığır açan Jetson ONE’ın yaratıcısıdır. Will.i.am’ın yatırımı ve onayı ile Jetson, kişisel havacılığın geleceğinde devrim yaratan eVTOL uçakları alanındaki çığır açan çalışmalarına devam etmeye hazırlanıyor.

UNITARY

Unitary, Paladin Capital Group ve Plural’ın katılımıyla Creandum liderliğindeki A Serisi bir turda 15 milyon dolar topladı. Şirket bu fonu Ar-Ge’yi ilerletmek, ekibi büyütmek ve görsel içerik deneyimlerini etik olarak geliştirmek için önde gelen platformlarla ortak olmak için kullanacağını bildirdi.

Unitary Nedir?

Zararlı içeriği tespit etmek ve markaları ve platformları güvende tutmak için içeriğe duyarlı yapay zeka oluşturma platformu.

ELECTRIC HYDROGEN

Salı günü yapılan açıklamada, hidrojen teknolojisi girişimi Electric Hydrogen’in (EH2) bir finansman turundan sonra 1 milyar dolar değerine ulaştığı belirtildi. Salı günü erken saatlerde şirket, Fortescue, Fifth Wall ve Energy Impact Partners liderliğindeki C serisi bir finansman turunda 380 milyon dolar topladığını söyledi. Turda ayrıca BP Ventures, Umman Yatırım Otoritesi, Temasek, Microsoft’un (MSFT.O) İklim İnovasyon Fonu ve United Airlines’ın Sürdürülebilir Uçuş Fonu yatırımcıları da yer aldı.

Electric Hydrogen Nedir?

Yeşil hidrojen enerjisine odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan ABD merkezli şirket.

EH2 CEO’su ve kurucu ortağı Raffi Garabedian,

“Doğal gaz ve kömürü yenilenebilir yeşil hidrojenle değiştirmek için buradayız. Küresel iklim sorununu ele almak için kritik endüstrilerin emisyonlarını azaltmalarına yardımcı olan yeni teknolojilere ihtiyacımız var” dedi.

AUTOMATA

Automata, 40 milyon dolar yatırım aldı. Dimension’ın liderlik ettiği yatırım turuna Octopus Ventures, Hummingbird, Isomer Capital, Possible Ventures,Aldea Ventures ve A.P. Moller Holding katıldı.

Automata Nedir?

Automata, laboratuvarları otomatikleştirmek için yazılım ve donanım kombinasyonları üzerine çalışan bir şirkettir. 2015 yılında kurulan İngiltere merkezli bir şirkettir.

RUBI BRANDS

Hyper-growth pazarları odaklı e-ticaret roll-up şirketi RubiBrands, geleneksel FBA roll-up iş modeline alternatif bir yaklaşım oluşturmak için 23 milyon dolarlık tohum fonu topladı.

Tohum turu, JAM Fonu (Tinder’in kurucusu Justin Mateen tarafından başlatılan VC firması), Atempo Growth, D4 Ventures, Esas Ventures, Alarko Ventures ve Softbank, Lazada ve Merama’dan melek yatırımcılar dahil olmak üzere ABD ve Avrupa’dan yatırımcılar tarafından yönetildi. Yatırım, Türk e-ticaret ortamındaki en büyük tohum fonuydu.

Rubi Brands Nedir?

Yetkin Güneş, Irtek Uraz, Berkay Tulay ve Emre Ekmekci tarafından kurulan RubiBrands, Türkiye dışına çıkan ilk roll-up şirketidir. Ağırlıklı olarak CEEMEA’dan (Orta Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) kaynaklı Amazon markalarını hiper büyüme pazarlarında büyütmek amacıyla satın almaya odaklanıyor.

VARSAPP

VarsApp 200 bin dolar yatırım aldı.Yatırım turunda hiVC veFounder One‘la beraber mevcut yatırımcılardan Mehmet Toprak ve Murat Aksöz katılım gösterdi.

VarsApp Nedir?

Varsapp sayesinde insanlar ihtiyaçları doğrultusunda büyük markalardan ürün kiralayabilirler. Zeynep Eliçin ve Hande Sevinç tarafından 2021 yılında kuruldu. ‘VarsappTech’ kategorisi adı altında kendi bünyesindeki teknolojik aletlerin de kiralanabildiği sistemiyle B2C iş modelinde de faaliyet gösteriyor.

STAMPLI

Blackstone liderliğinde gerçekleşen D serisi yatırım turunda 61 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli şirketin yatırım turuna Insight Partners, SignalFire, Bloomberg Beta ve NextWorld Capital katıldı. Şirket son seferle de beraber toplam 148 milyon dolara ulaştı.

Stampli Nedir?

Stampli, yapay zeka teknolojisini kullanarak muhasebe ekiplerinin daha verimli çalışmasını sağlar. Eyal Feldman ve Ofer Feldman tarafından kurulmuştur.

CLEARCO

Inovia Capital ve Founders Circle Capital‘ın ortak liderliğinde gerçekleşen D serisi yatırım turunda şirket 60 milyon dolar yatırım aldı. Şirket totalde 858 milyon dolar yatırıma ulaştı.

Clearco Nedir?

Toronto merkezli, online şirketler için fintech sermaye sağlayıcısı şirket; hizmet sunduğu işletmelerin sigortasını yapmak ve müşterilerinin 10 bin ila 2 milyon dolar arasındaki envanter ve pazarlama faturalarını finanse etmelerine yardımcı olmak için yapay zeka ve makine öğrenimi tabanlı teknolojiler kullanıyor.

CORTICA

Cortica, D Serisi bir uzantıda 40 milyon dolar toplayarak toplam D Serisini 115 milyon dolar değerine taşıdı. Yatırım turu, LRVHealth, Ascension Investment Management (ascension’ın bir yan kuruluşu) ve Wisconsin Üniversitesi Vakfı ile birlikte CVS Health Ventures tarafından yönetildi.

Cortica Nedir?

Cortica, Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen doktor-led, tam çocuk, değer-tabanlı otizm hizmetleri şirketidir. Cortica’nın misyonu, hayatı değiştiren bakımı tasarlamak ve sunmaktır. – 2017 yılında kurulan Cortica şu anda pediatrik nörologlar, gelişimsel çocuk doktorları, epileptologlar, çocuk hemşiresi pratisyenleri, konuşma dili patologları, ergoterapistler, fizyoterapistler, müzik terapistleri, kurul sertifikalı davranış analistleri, evlilik ve aile terapistleri ve daha fazlası dahil olmak üzere disiplinler arasında 1.800’den fazla uzman istihdam etmektedir.

HABYT

Habyt, C serisi finansmanda 40 milyon € topladı. Almanya merkezli işletmeye yapılan yatırım, Exor Ventures, Endeavor Catalyst ve mevcut yatırımcıların da katıldığı Korelya Capital ve Deutsche Invest tarafından yönetildi. Şirket, yeni pazarlara açılmaya devam etmeyi hedefliyor. Habyt, 2021’deki son finansman turundan bu yana Kuzey Amerika ve Asya pazarlarına girdi ve en son Kuzey Amerika’da Common Living’i satın aldı.

Habyt Nedir?

Ortak yaşam konaklama sağlayıcısı bir uygulamadır. 2017’de kurulan, şu anda 50’den fazla şehirde ve üç kıtada 30.000 birime sahip.

PATIWE

Kidolog, evcil hayvan bakımına odaklanan ODTÜ’lü öğrenciler Mustafa Anıl Benli, Ömer Çakır, Elçin Kılıç, Burak Onuralp Bozkurt, Furkan Zerman ve Fatih Kabak tarafından kurulan PatiWe, 4 tarafından 4 Ekim’de faaliyet göstermeye başlayan PatiWe ‘i satın aldı.

ODTÜ’lü gençlerin fikir aşamasındayken satın alınan PatiWe ile Kidolog, evcil hayvan bakımı konusunda da hizmet vermeye başlıyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde öğrenci olan Ekim’de faaliyet göstermeye başladı.

PatiWe Nedir?

PatiWe yoğun iş yaşamında patili dostlarımıza daha fazla vakit ayırabilmek ve onların mutluluklarını sürdürebilmek adına hızlı ve teknolojik çözümler üreten bir mobil uygulamadır.

STOKE SPACE

Stoke Space 100 Milyon dolarla B serisi yatırım turunu kapattı. Bu yatırım, şirketin şu anda 175 milyon dolar olan toplam finansmanını iki katından fazla artırıyor. Şirket şöyle bir açıklama yaptı:

İlk roketimizin resmi adını da paylaşıyoruz: Nova

Finansman turu, Michigan Üniversitesi, Sparta Grubu, Long Journey ve diğerlerinin katılımıyla Industrious Ventures tarafından yönetildi. Mevcut yatırımcılar Breakthrough Energy Ventures, YCombinator, Point72 Ventures, NFX, MaC Ventures, Toyota Ventures ve In-Q-Tel de katıldı. Bu son finansman turu, Stoke’un hizmetlerine olan güçlü talebin, artan başarısının ve yatırımcıların geleceğe olan güveninin bir kanıtıdır. Bu bağış toplama turunun bir parçası olarak Linde plc Yönetim Kurulu Başkanı Steve Angel Stoke’un Yönetim Kuruluna katılacak. Angel aynı zamanda Linde’nin eski CEO’su ve GE’nin Yönetim Kurulu üyesidir. Angel, “Stoke Space’in kendi adına konuşan bir geçmişi var” dedi. “Yeni bir uzay ekonomisinin gelişimini desteklemek için ekiple birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

Fonu, ilk aşama roket motorumuzu ve yapımızı, yeniden kullanılabilir ikinci aşamamızın yörünge versiyonunu ve Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu, Fla. Fırlatma Kompleksi 14’teki tarihi Fırlatma Kompleksi 14’teki yeni inşaatı finanse etmek için kullanmayı planlıyoruz.

Stoke Space Nedir?

%100 yeniden kullanılabilir roketlerle başlayarak yaşamı sürdürülebilir bir şekilde ölçeklendirme misyonunda olan bir şirket.

MACHINA LABS

Gelişmiş kompozit ve metal ürünleri hızla üretmek için yapay zeka ve robot bilimini birleştiren Chatsworth merkezli Machina Labs , bugün 32 milyon dolar tutarındaki B Serisi yatırımını kapattığını duyurdu.

Tur , NVIDIA’nın risk sermayesi kolu olan yeni yatırımcı NVentures ve mevcut yatırımcı Innovation Endeavors tarafından , mevcut ve diğer yeni yatırımcıların katkılarıyla birlikte yönetildi . Bu son fon, Machina Labs’ın topladığı toplamı 45 milyon dolara çıkarıyor.Yatırım, artan müşteri talebini karşılamak, araştırma girişimlerini daha da yoğunlaştırmak ve müşteri beklentilerini aşan yenilikçi çözümler sunmaya devam etmek için kullanılacak.

Machina Labs CEO’su ve kurucu ortağı Edward Mehr, “Yapay zeka ve yüksek performanslı bilgi işlem alanındaki derin mirasıyla, yapay zeka ve simülasyon yeteneklerimizi daha da geliştirirken NVIDIA’nın desteğini dört gözle bekliyoruz”

Machina Labs Nedir?

Machina Labs, yeni nesil fabrikalar inşa etmek için robotik ve yapay zekadaki en son gelişmeleri birleştirerek asırlık imalat endüstrisinin kilidini açıyor. Machina’nın yetenekleri, tasarımı, mühendisliği ve yeniliği hızlandırmak için günler içinde (geleneksel süreçlerle aylarca sürenlere kıyasla) hızlı yineleme ve üretime olanak tanır.

SENKRONDATA

Markalar için rakip takip hizmeti sunan Senkrondata, Startup Wise Guys’dan 3.4 milyon Euro değerleme ile aldığı yatırımla ilk yatırım turunu tamamladı.

Sekrondata Nedir?

2020 yılında Okan Bircan tarafından faaliyetlerine başlayan Senkrondata girişimi marka ve ürün yöneticilerinin rakip takibi için harcadığı tüm zamanı neredeyse sıfıra indirerek, süreçleri kolaylaştırmayı amaçlıyor. Senkrondata’nın yakın zamanda patent başvurusu ile desteklediği ürün eşleştirme algoritmaları, on binlerce ürünü farklı rakip web siteleri üzerindeki ürünler ile eşleştiriyor ve mail uyarıları kullanıcılarını bilgilendiriyor.

INSIFY

Insify, A Serisi finansman turunu 10 milyon Euro (bugünkü döviz kuruyla 10,7 milyon dolar) ile tamamladı. Genel olarak girişim, Seri A turu kapsamında 25 milyon Euro (26,7 milyon dolar) topladı. Büyük reasürans şirketinin risk sermayesi bölümü olan Münih Re Ventures, uzatma turuna liderlik ediyor. Insify, sigorta ürünleri için halihazırda Münih Re ile çalışıyor. Mevcut yatırımcılar Accel, Frontline Ventures ve Berlin’in Vizyonerler Kulübü genişletmeye yatırım yapıyor. Formula 1 Dünya Şampiyonu Nico Rosberg ve Opera Tech Ventures gibi yeni yatırımcılar da var.

Insify Nedir?

Amsterdam merkezli sigorta teknolojisi girişimidir.

CELLSAWAY

Cellsway APY Ventures’tan 200 bin Euro yatırım aldı. Şu ana kadarki total yatırım miktarı 4 milyon Euro’ya ulaştı. Şirket, yatırımla beraber TÜBİTAK ve Avrupa Birliği fonlarından da destek alıyor.

Cellsaway Nedir?

2020 yılında kurulan Cellsway, biyomedikal uygulamalar için mikroakışkanların ve çip üzerinde laboratuvar sistemlerinin geliştirilmesine odaklanıyor. Karşılanmamış ihtiyaçlara yenilikçi çözümler sunarak biyomedikal mikrosistem teknolojisi alanında küresel bir oyuncu olma vizyonuyla; Şirketin misyonu, kanser teşhisi ve tedavisinde altın standardı belirlemek için bilgi birikimini ve patentli en son teknolojiyi ticari ürünlere dönüştürmektir.

LOTTIE

Lottie, bugün önceki yatırımcı General Catalyst’in katılımıyla Accel liderliğindeki A Serisi finansman turu sonunda 21 milyon dolar (16,35 £)topladığını duyurdu. Bu, şirketin topladığı toplam tutarı 31 milyon dolara (25 milyon £) getiriyor. Lottie, yatırımı büyüyen sosyal bakım kriziyle yüzleşmek ve bakım arayan deneyimini önemli ölçüde iyileştiren teknoloji ürünleri paketine daha fazla yatırım yaparak daha sonraki yaşam standartlarını yükseltmek için kullanacak. Şirket, 2024 yılında çalışan sayısını iki katına çıkarmak amacıyla Londra merkezli 50 kişilik ekibini genişletecek.

Lottie Nedir?

Lottie, ailelerin ve emeklilerin Birleşik Krallık’taki en iyi bakım evlerini ve emeklilik yaşayan topluluklarını bulmalarına yardımcı olan ücretsiz bir hizmettir.

Lottie’nin çevrimiçi pazarındaki her topluluk, Lottie’nin bakım kalitesi, tesisler ve müşteri incelemeleri gibi çeşitli kriterleri dikkate alan dahili puanlama sistemine göre özenle seçilmiş ve incelenmiştir.

ABONESEPETİ

Abonesepeti, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından Red-pep ve Keyos Tekstil’in Kurucu Ortağı Berkan Burla tarafından 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

AboneSepeti Nedir?

Farklı abonelik servislerinin müşteri tarafından online olarak yönetilmesini sağlayan bir platformdur.

SARONIC

Savunma amaçlı otonom gemiler geliştiren bir girişim olan Saronic , 8VC, Andreessen Horowitz, Lightspeed Venture Partners, Point72 Ventures, Silent Ventures, Overmatch Ventures, Ensemble VC, Cubit Capital ve Caffeinated Capital liderliğindeki A Serisi turda 55 milyon dolar topladı.

Saronic Nedir?

ABD Yenilikçi Teknoloji FonuEski bir Donanma SEAL’i olan Saronic CEO’su Dino Mavrookas, Donanma ve ABD bağlantılı savunma müşterileri için otonom yüzey gemileri inşa etme hedefiyle şirketi geçen yıl kurdu.

Otonom deniz taşıtları, her ne kadar savunmaya odaklanmasa da büyüyen bir alandır. Bu baharda araştırma içiLin otonom gemisinin ambalajlarını çıkaran Saildrone , risk sermayesi olarak 100 milyon doların üzerinde para topladı. Bu arada, Y Combinator tarafından desteklenen Shone gibi girişimler , mevcut gemileri otonom navigasyon yetenekleriyle donatmak için teknoloji yaratıyor.

LIMMATECH BIOLOGY

Bugün Adjuvant Capital, AXA IM Alts ve Novo Holdings REPAIR Etki Fonu tarafından ortaklaşa yönetilen 37 milyon ABD Doları (33 milyon CHF) A Serisi finansman turunun kapandığını duyurdu . Elde edilecek gelir, LimmaTech’in tescilli teknoloji platformunu geliştirmesine ve şigelloz ve belsoğukluğuna yönelik programlar da dahil olmak üzere giderek daha tehlikeli bakteriyel enfeksiyonlara karşı klinik öncesi ve klinik aşı adaylarından oluşan hattını hızlandırmasına olanak tanıyacak. Daha sonraki aşamadaki klinik geliştirme çalışmaları , LimmaTech’in GSK ile ortak işbirliğinin bir parçası olarak geliştirdiği ve yakın zamanda yalnızca lisanslı olduğu şirketin Shigella aşı programına odaklanacak . Şirket, Shigella programının devam eden Aşama 2 klinik denemesinin ön sonuçlarını 2023’ün ikinci yarısında açıklamayı bekliyor.

ADSBY

Adsby, Inveo Ventures liderliğinde 525 bin dolar tohum yatırım alarak ikinci yatırım turunu tamamladığını duyurdu. Yatırım turuna KT Portföy Yönetimi A.Ş. Lonca GSYF ve melek yatırımcılar da katıldı.

Adsby Nedir?

Google, Facebook ve Instagram reklamlarının tek bir platform üzerinden yönetilmesini sağlayan bir platform. Ömer Ersin ve Berkay Yavuz tarafından kuruldu.

ORBEM

Alman deeptech firması Orbem, çeşitli sektörlerdeki biyolojik örnekleri taramak için yapay zeka destekli MRI teknolojisini kullanıyor. Başlangıç, A Serisi finansmanda 30 milyon Euro topladı.

Orbem Nedir?

Alman deeptech firması Orbem, gıda, inşaat ve tıbbi ortamlardaki biyolojik örnekleri taramak için yapay zeka destekli MRI teknolojisini kullanıyor. Örneğin, yumurtaları cinsiyetlendirmek için invaziv olmayan teknoloji kullanıldı. Erkek günlük civcivlerin itlaf edilmesi bazı AB ülkelerinde yasa dışıdır ve in-ovo cinsiyetlendirme bu uygulamayı engellemektedir.

GUTSY

Gutsy YL Ventures ve Mayfield liderliğindeki 51 milyon dolarlık tohum turuyla gizlilikten çıktı. Kurucu ekipte, aynı zamanda Twistlock’un çekirdeğini oluşturan üç kurucu olan CEO Ben Bernstein, Ar-Ge Başkan Yardımcısı Dima Stopel ve CTO John Morello yer alıyor.

Gutsy Nedir?

Gutsy’nin platformu, süreç madenciliğini siber güvenliğe uygulayarak, bir kuruluşun ekiplerinin, araçlarının ve süreçlerinin birlikte nasıl çalıştığına ve hangi sonuçları sunduklarına ilişkin otomatik, veri odaklı bilgiler sunuyor. Platform, güvenlik liderlerine karmaşık soruları yanıtlamaları ve iyi kararlar almaları için gereken verileri ve anlayışı sağlamak üzere tasarlanmıştır.

MORHIPO KAPANDI

Morhipo.com’un kapanış bilgisi, kullanıcılara atılan E-Mail ve SMS’ler aracılığıyla kesinleşti. Morhipo.com, boyner.com.tr ile birleşerek faaliyetlerini sonlandırmış oldu. Morhipo’dan kullanıcılara, “Merhaba, 17 Ekim 2023 tarihinden itibaren faaliyetlerimize boyner.com.tr’de devam edeceğiz” mesajları gönderildi.

ANYSPHERE

Anysphere, Eski GitHub CEO’su ve Dropbox kurucu ortağı Nat Friedman’ın katılımıyla OpenAI Başlangıç Fonu liderliğinde tohum finansmanından 8 milyon dolar topladığını duyurdu. Arash Ferdowsi ve diğer melek yatırımcılar arasında yer alıyor. Kurucu ortak ve CEO Michael Truell, Anysphere’in toplam tutarını 11 milyon dolara çıkaran yeni paranın, Anysphere’in yapay zeka ve makine öğrenimi araştırmalarının işe alınmasına ve desteklenmesine aktarılacağını söyledi.

LOOM

Ekip işbirliği yazılımı üreticisi Atlassian TEAM.O Perşembe günü yaptığı açıklamada, görüntülü mesajlaşma platformu Loom’u yaklaşık 975 milyon dolara satın almayı kabul ettiğini söyledi.

Toplam bedel yaklaşık 880 milyon dolar nakit, geri kalanı ise hisselerden oluşacak.

Atlassian, anlaşmanın 2024 mali yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanmasının beklendiğini ve mevcut nakit bakiyeleriyle finanse edileceğini söyledi.

 Loom Nedir?

Video mesajlaşma platformudur.

PERCH

Perch Energy Inc., güneş enerjisi gelişimi için TIAA’nın 1,1 trilyon dolarlık varlık yöneticisi Nuveen LLC’den 30 milyon dolarlık yatırım aldı.

Perch, bir basın açıklamasında, ortaklığın aynı zamanda Nuveen’in uygun fiyatlı konut birimleri ve konut dairelerinden oluşan stratejik portföyüne erişim sağlayacağını söyledi.

Perch Nedir?

INGOSA

Ingosa, Arya Kadın Yatırım Platformu ve Türkiye İş Bankası iş birliği ile Maxis bünyesinde kurulan ARYA GSYF’den 1.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Ingosa Nedir?

Yapay zeka ile ilgi çekici ve dönüştürücü reklam öğeleri oluşturulmayı planlayan bir reklam teknolojisi girişimidir.

EVPASSPORT

EVPassport, Northleaf’e 200 milyon dolarlık yatırımla destek veriyor.

EV hizmet olarak altyapı şirketi, önümüzdeki iki yıl içinde Kaliforniya, Teksas ve Florida gibi EV’nin benimsenmesinin yüksek olduğu bölgelerde 10.000’den fazla şarj cihazı kurmayı hedefliyor.Finansmanla EVPassport, hizmet olarak altyapı modelinin ayak izini ülke çapında genişletmeyi, mülk sahiplerine EV gelir paylaşımı sağlamayı ve uygulama gerektirmeyen QR kodları aracılığıyla altyapıyı kullanıcılardan ücretlendirmeyi hedefliyor.

EvPassport Nedir?

EVPassport, konaklama, perakende ve çok aileli sektörlere halihazırda 5.000 şarj cihazı yerleştirdiğini söylüyor. Mevcut müşterileri arasında Viejas Casino and Resort, National Development, Ace Parking, Millennium Park Garages ve Nuveen bulunmaktadır.

TRIOMOBILE

Trio Mobil, 100. Yıl Girişim Sermayesi ve 212’den yatırım aldı.

TrioMobile Nedir?

Endüstriyel güvenlik çözümleri geliştirir, endüstriyel operasyonlarda kazaları önlemeye odaklanır.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Yatırım Haberleri Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.