/

X, Yakında Reklamverenlerin İçerik Oluşturucuların Profillerinde Reklam Yayınlamasına İzin Verecek!

x

Dünyanın dikkatini çeken bir adım: X, eski adıyla Twitter, bugün reklamverenlere içerik oluşturucuların profillerinde reklam yayınlama olanağı sağlayacağını duyurdu.

X, eski ismiyle Twitter, bugün reklam politikasında önemli bir güncellemeye ilişkin bir duyuru yaptı. Reklamverenler yakında platformdaki seçili içerik oluşturucuların profillerine reklam yerleştirebilecekler. Bu stratejik hamle, Nazi yanlısı materyallerin yanında yer almaları nedeniyle bazı markaların reklamlarını X’ten çekmelerinin ardından dikkat çeken bir sorun olan tartışmalı veya saldırgan içeriklerin yanında görünen reklamlarla ilgili kaygıları gidermeyi hedefliyor.

x

Şirket tarafından kısa süre önce yayınlanan bir blog yazısına göre, İçerik Oluşturucu Hedefleme adı verilen bu yeni özellik, reklamverenlerin bu aydan itibaren premium içerik oluşturucuların seçilmiş bir bölümünü hedeflemelerine olanak tanıyacak. Bu sayede reklamverenler, ister ana zaman akışında ister profil sayfalarında olsun, seçtikleri içerik oluşturucuların video içeriklerinin yanında pre-roll video reklamları yayınlamak için X Ads Manager‘ı kullanma konusunda daha fazla yetkiye sahip olacaklar. Ayrıca X, markaların yalnızca içerik oluşturucu profillerinde reklam yayınlamasına olanak tanıyan bir özellik sunmayı ve böylece istenmeyen veya tartışmalı içeriklerin yakınında reklam yerleştirme riskini en aza indirmeyi planlıyor.

x

Bu son gelişme, özellikle Elon Musk‘ın 2022’de platformu satın almasının ardından reklam gelirlerinde önemli bir düşüşle karşı karşıya kalan X’in reklamverenlerin güvenini yeniden kazanmak ve gelirlerini artırmak için yaptığı stratejik bir hamle olabilir. Şirketin gelirinin geçen yıl %50 oranında düştüğü ve hedefinin 500 milyon dolar gerisinde kaldığı bildiriliyor. Bugünkü duyuru, X’in daha fazla içerik oluşturucuyu platformuna çekme çabalarına da işaret ediyor ve potansiyel olarak kendisini YouTube‘a rakip olarak konumlandırıyor. Halihazırda reklam geliri paylaşım programına katılan 80.000’den fazla içerik oluşturucusuyla X, içerik oluşturucu ekonomisindeki varlığını sağlamlaştırmaya kararlı görünüyor.

Yapay zekâ destekli Estonyalı QA girişimi Klaus, Zendesk tarafından satın alındı!” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.