X’te Aylık Kullanıcı Sayısı ve Trafik Düştü

2 Ocak Salı Neler Oldu? 📢

Eylül ayında X’in küresel web trafiği yıldan yıla yüzde 14 düşüş gösterirken, ABD’de Eylül ayı trafiği yüzde 19 azaldı.

Similarweb’in paylaştığı bir araştırmada Elon Musk’ın X’i satın almasını takip eden bir yılda platformun trafiği ve aylık kullanıcı sayısı da dahil olmak üzere neredeyse her metrikte düşüş gösterdiğini açıkladı. Reklam verenler için bir portal olan ads.twitter.com’un trafiği ise yüzde 16.5 düştü. Şirket birçok konuda düşüş yaşıyor durumda.

 

Şirketin ülke bazında ABD’de de yüzde 19, Birleşik Krallık’ta yüzde 11.6, Fransa’da yüzde 13.4, Almanya’da yüzde 17.9 ve Avustralya’da yüzde 17.8’lik bir düşüş yaşıyor. Ayrıca paltformun mobil sürümlerinde dünyada toplamda yüzde 7’ye yaklaşmış durumda.

 

Şirketin görünen en pozitif verisi ise Elon Musk’ın profilinin trafiği. Yıldan yıla toplamda trafik yüzde 96 oranında artmış durumda. Ancak bu verilere rağmen trafik almada X ilk üçten düşmemiş durumda. Ayrıca 4.’yle arasında iyi bir fark bulunuyor.

X'te Aylık Kullanıcı Sayısı ve Trafik Düştü

Similirweb’in akip ettiği ilk 100 sosyal ağ ve topluluğun trafiği Eylül ayında bir önceki yıla göre yüzde 3,7 oranında azalmış durumda. Buna rağmen, TikTok’un eylül ayında küresel web trafiğini ise bundan etkilenmemiş görünüyor ki yüzde 22,8 oranında artmış durumda.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.