/

Sanal Gerçekliği Oyun Deneyimiyle Bir Araya Getiren Wide Game Studio Yatırım Aldı

Wide Game Studio

2019 yılında Kayseri’de kurulan, sanal gerçeklikle oyun deneyimlerinin gücünü artıran yeni nesil oyunları geliştiren Wide Game Studio, Kültepe Yatırım  liderliğinde, melek yatırımcılardan Fatih Şahin ve Vedat Çavuşoğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirilen yatırım turunda 1.2 milyon $ değerleme ile yatırım aldı.

Finansal ayrıntıların paylaşılmadığı yatırım turuyla girişim, yapılan yatırımı, üzerinde çalıştıkları HEX’O’CURA isimli oyunun lansmanıyla birlikte oyunlarının daha geniş kitlelere ulaştırılmasını amaçlıyor.

Girişimin tasarladığı oyunlar arasında oyuncuları ortak maceralar yoluyla aynı platformda buluşturarak canlı bir sanal gerçeklik topluluğunun oluşturulmasında da ev sahipliği rolü üstleniyor.

Wide Game Studio, 2019 yılında Ahmed Demirezen ve Ramazan Mert Ural tarafından Kayseri’de sanal gerçeklik oyunlarının geliştirilmesi amacıyla kuruldu.

Proje geliştirme aşamalarında birçok zorlu kilometre taşlarıyla karşılaşan ekibin çözmesi gereken ilk problem, bir sanal gerçeklik gözlüğü edinmekti. Ekip bunun için İstanbul’a doğru yola koyuldu.

Bir taraftan girişimin sürdürülebilirliğinin sağlanması için finansal desteğe ihtiyacı olan girişim için kurucular da projenin geliştirilmesi amacıyla proje bazlı işler yaparak nakit akışının devamlılığını sağlamayı başardı.

Elde edilen kazanç, oyunun geliştirilmesi için kullanıldı ve 12 kişilik ekip oyun geliştirmek için kolları sıvadı.

Uzun uğraşlar sonucunda ekipten ilk başarılı proje ortaya çıktı: Project:Pseudowar. Girişim, finansal sürdürülebilirliğin sağlanmak için ayrıca geliştirmiş olduğu VR School ve VR Meeting gibi uygulamalarla da kaynak sağlayabileceği kanalları çeşitlendirmeyi başarmış oldu.

Aradan belirli bir zaman dilimi geçtikten sonra Flare Frenzy oyununun da piyasaya dahil olmasıyla ekip, VR oyun alanında da ilk satışlarıyla oyun dünyasının oyuncuları arasında yerini aldı.

Şimdi ise çalışmalarını Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Ön Kuluçka programının ilk mezunu olarak, AGÜ’de yer alan kuluçka ofisinde sürdürüyor.

Yatırım sonrasında girişimin hedeflerine ve misyonuna dair değerlendirmelerde bulunan kurucu ortaklardan Ramazan Mert Ural şu ifadeleri kullandı:

“Bu yatırım, şirketimizin büyüme hedeflerine ulaşma yolundaki önemli bir kilometre taşıdır. Yeni oyunumuz HEX’O’CURA ile sanal gerçeklik (VR) dünyasında yeni bir dönem başlatacağımıza inanıyoruz. Kültepe Yatırım’ın desteğiyle, bu hedefimize bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz.” 

Yatırımcı tarafında bulunan, biyoteknolojiden teslimata kadar birçok girişimi portföyünde barındırarak  100 Milyon TL’lik yatırım hacmine ulaşan Kültepe Yatırım’ın ise yatırıma dair değerlendirmeleri şu şekilde oldu:

“Girişimlerin yatırım alması son dönemde oldukça zorlaştı. Anadolu’da yer alan girişimler için ise bu durum daha da zor. Sektör ve şehir fark etmeksizin iki fonumuzda da bugüne kadar toplam 20 girişime fon sağladık. Wide Game Studio Kayseri merkezli üçüncü yatırımımız. Ekibin bu zamana kadar birçok zorlukta bir arada kalmasını ve başarılarını kutluyor ve gelecekteki iş birliğimizden dolayı heyecan duyuyoruz. Sanal gerçeklik dünyasının daha da büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunarak, bu heyecan verici yolculuğa birlikte devam etmek için sabırsızlanıyoruz.”

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.