////

Web3 Oyun Stüdyosu Proof of Play Yatırım Aldı

Proof of Play

2023 yılında ivme kazanan Web3’e dayanan oyun teknolojisi girişimleri, birbiri ardına yatırım almaya ve büyümeye devam ediyor. Web3 odaklı oyun stüdyosu girişimi Proof of Play, web3 teknolojilerini fonlayan girşim sermayesi a16z’den Chris Dixon ve globalde gerçekleştirdiği yatırımlarla teknoloji destekli işletmeleri odağına alan Greenoks’tan Neil Mehta’nın liderliğinde gerçekleşen, tohum seviyesi finansman turunda 33 milyon $ yatırım aldı. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Twitch kurucularından Zynga ve Alchemy’ye kadar, sektörün önde gelen oyuncuları yer aldı.

Epic Games’ten Zynga’ya ve Activision’a kadar küresel oyun şirketlerinin oyuncuları tarafından kurulan Web3 destekli oyun girişimi Proof of Play, altyapısında blockchain teknolojisi olan oyunlarla rekabetin basamaklarını ivmelenerek çıkıp büyümeyi amaçlıyor.

33 milyon $’lık yatırım, girişime yeni yazılım mühendislerinin dahil edilmesi ve Web3 odaklı, rekabeti mümkün olmayacak yeni oyunların kurulma aşamalarının hızlandırılması için kullanılacak.

Web3 ve kripto teknolojilerine yönelik girişimlere yönelik sağlanan finansmanlar, dünya genelinde, sıkı para politikalarının teknoloji firmalarına olan yatırımlara etkisine yönelik olarak düşüşte.

Bununla birlikte, ülkemizde oyun girişimlerine yönelik ‘exit’ yatırımlarıyla tanınan Zynga’nın yayına aldığı, en yüksek ilgi oranına sahip Farmville’in oluşturulup yeni eklenen özelliklerden sonra giderek daha katma değerli hale gelmesine büyük emeği olan, aynı zamanda Proof of Play’in şu anki CEO’su Amitt Mahajan, şirketinin yeni dönem hedeflerine ve vizyonuna yönelik şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ekibime sadece harika teknolojiler geliştirmenin yeterli olmadığını, aslında eğlenceli oyunlar geliştirmemiz gerektiğini söylüyorum.”

Ayrıca, Mahajan, rekabeti mümkün olmayan ve deneyim ortamına yönelik çeşitliliği sayesinde, küresel ortamdaki yatırım darboğazından minimum oranda etkilenerek bu süreci sağlıklı bir şekilde bitirebileceklerini söyledi.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.