/////

Wastespresso, This Is a Company ile Köprü Yatırım Turunu Tamamladı

Türkiye’de ilk kez kahve atıklarını ham madde olarak kullanarak ileri dönüştüren ve geliştirdiği mikro atık yönetim sistemi ile şirketlerin kahve atıklarını yöneten Wastespresso geçtiğimiz aylarda etki yatırım fonu olan Founder One’dan yatırım almıştı.  Köprü yatırım turu devam eden Wastespresso’ya yeni yatırımcılar katılmaya devam ediyor.

Sıfır atık misyonu ile çıktığı yolda, kahve atığı ortaya çıkaran işletmelerin mikro kahve atıklarını düzenli olarak yöneterek, sürdürülebilir teknolojik altyapısı ile bu atıkları biyo-ham maddeye dönüştüren Wastespresso, teknoloji ve iş modeli ile dünyada ilk kahve üyeliği sunan FRINK uygulamasının sahibi This Is a Company ile köprü turunu tamamlandığını duyurdu. This Is a Company, yiyecek/içecek sektöründe sürdürülebilir yaklaşımlara odaklı farklı projelerin AR-GE ve yatırım çalışmalarına odaklanması ile de dikkat çekiyor.

Wastespresso’nun ilk yatırımcılarından biri olan Erciyas Holding’in de bu köprü turuna katılımıyla, aldığı yatırım ile birlikte global açılımını hızlandıracağını açıklayan Wastespresso, aynı zamanda üretim kapasitesini genişleteceğinin bilgisini paylaştı. Kendilerini uçtan uca kahve posasının AR-GE ve tedarik zincir şirketi olarak konumlandıran Wastespresso, plastik ve ambalaj sektörünün dışında gıda, mobilya ve imalat gibi birçok farklı sektörlere de gireceğini duyurdu.

Kahve atığının dünyaya verdiği zararı önleme konusunda öncü ve yenilikçi bir şirket olan Wastespresso, firmaların mikro kahve atıklarını düzenli olarak yöneterek, sürdürülebilir teknolojik altyapısı sayesinde kahve atıklarından ambalaj, sanayi için biyoplastik ve tek/çok kullanımlık ürün pörtföylerine sahip tüm şirketlere bardak, saksı, pipet, kaşık, panel, kaşık vb. gibi birçok çeşitli biyomateryaller sunuyor.

Geliştirdiği alternatif ham madde üretimi ve mikro atık yönetim sistemi ile şirketlerin sürdürülebilir bir ürün portföyü yaratmalarına ve sürdürülebilir iletişim sayesinde çevre politikalarına uyum sağlamalarına destek olan Wastespresso aynı zamanda şirketlerin bu alandaki karbon salınımlarını da hesaplayarak, uluslararası kuruluşlar tarafından tanınan raporlama hizmeti ile de düzenli olarak bu verileri şirketlere raporluyor.

Wastespresso Hakkında

2020 yılında kurulduğu günden bugüne 30’dan fazla firma ile birlikte çalışarak kahve atıklarından değer yarattı ve karbon ayak izlerini büyük ölçüde azalttı. Şirket, sunduğu bu çözüm sayesinde, 500.000 kilogramın üzerinde kahve atığını ileri dönüştürerek 308.985.000 kilogram karbon emisyonunun oluşmasını engelledi. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şirketleri; Borusan, TAV, BTA,Türkiye İş Bankası, Decathlon, Ebebek, Nurol Holding, Anadolu Hayat Emeklilik, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Arzum, Workinton, Yemeksepeti, Philip Morris, Media Markt, Girişimcilik Vakfı, ve 30’u aşkın firma, Wastespresso’nun atık yönetimi, ham madde ve raporlama hizmeti gibi çözümlerinden yararlanıyor.

*Bültenden Düzenlenmiştir.*

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer # Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.