Vivid Money, B Serisi Yatırım Turunda 73 Milyon Dolar Yeni Yatırım Aldı!

Berlin merkezli dijital banka Vivid Money, B serisi yatırım turunda 73 milyon dolar yatırım aldı. Alınan bu yatırım ile birlikte değerlemesi 436 milyon dolara ulaştı.

Yeni nesil bankacılık uygulamalarından olan Vivid Money, A serisi yatırım turunda 17.6 milyon dolarlık yatırım almıştı. Bu yatırımla, toplam değerlemesi 117 milyon dolara ulaşmıştı. 2019 yılında kurulan Vivid’in şimdiden dikkatleri üzerine çektiğini “Vivid Money Seri A’da 17.6 Milyon Dolar Yatırım Aldı” yazımızla sizlere aktarmıştık.

Dijital banka, bugünlerde yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkıyor. B serisi yatırım turunda, 73 milyon dolarlık yeni bir yatırım olan Vivid’in değerlemesi 436 milyon dolara ulaştı. Greenoaks tarafından yönetilen yatırım turuna, Amerika merkezli bir risk sermayesi şirketi olan Ribbit Capital’da katıldı. Ayrıca, Ribbit Capital’ın Vivid’in mevcut yatırımcıları arasında olduğunu belirtmemiz lazım.

Vivid Money, yeni nesil bankacılık olarak karşımıza çıkan ve dijital platformlar üzerinden hizmet sunan bir bankadır. Vivid, para transferlerinizden, yabancı para alt birim hesaplarınıza kadar birçok işlemi tek bir uygulama üzerinden düzenli bir şekilde ulaşmanızı sağlıyor. Bir diğer özelliği ise sizleri, tasarruf edebilmeniz için harcamalarınızı ve yatırımlarınızı görüntüleyebiliyor ve aboneliklerinizi görüntüleyerek kolayca kontrol altında tutabilirsiniz. Ek olarak, uygulama paranız için 15 farklı kategori sunuyor.

Vivid’in partnerleri olarak SolarisBank ve Visa’nın yer aldığını daha önce aktarmıştık. Bu işbirliği içerisinde uygulama, SolarisBank’ın platformu üzerinde çalışıyor olup her bir müşteriye anonimleştirilmiş Visa banka kartı veriliyor.

Kısaca Vivid Money

Vivid Money, Almanya merkezli olarak 2019 yılında, Artem Yamanov ve Alexander Emeshev tarafından kurulmuştur. İki kurucuda, bu sektörde deneyimli kişiler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bankanın finansal idari işleri ise sektörde 15 yılı aşkın deneyime sahip olan Thomas Manig tarafından yürütülmektedir.

Dijital bankanın gittikçe büyüdüğünü ve dikkatleri üzerine çektiğini söyleyebiliriz. Siz de banka hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Diğer yazılarımız için:

Türkiye’nin En Başarılı 10 Genci Aranıyor!

TalentGrid, “Askıda Kod” Projesini Başlattı!

Dogecoin Kralı Elon Musk Geri Döndü

Binance’tan TL Çekimine Kısıtlama

Elon Musk Bitcoin Mi Satıyor?

Netflix İle Uykusuzluk Sorunumuz Bitiyor Mu?

İş Hayatında Başarı İçin Gerekli olan Beceriler 2021

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.