/

Üretken Fatih Girişimcilik Programı Tamamlandı

Üretken Fatih Girişimcilik Programı Tamamlandı

Fatih Belediyesi, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi iş birliğinde Üretken Akademi yürütücülüğünde, girişimcilik konusunda kendisini geliştirmek ya da dijital alanda kariyer sahibi olmak isteyenler için “Üretken Fatih Girişimcilik Programı”nı gerçekleştirdi.

 

Gerçekleştirilen program ile katılımcılara temel girişimcilik eğitimleri, teknik eğitimler, haftalık çevrimiçi etkinlikler ve birebir mentorluk gibi bir dizi destek sağlandı. Yaklaşık 6 aylık bir zaman dilimine yayılan Üretken Fatih Girişimcilik Programı’na, 850’nin üzerinde bireysel katılımcı yer aldı.

Üretken Fatih Girişimcilik Programı Tamamlandı

Girişimciliğe İlk Adım

Program çerçevesinde katılımcılar kendi işini kurmalarına ve dilerlerse dijital ekonomi alanında istihdamlarına yönelik çevrimiçi eğitimler verildi. Bunun yanı sıra bu süreçte gerçekleştirilecek çevrimiçi ve yüz yüze etkinlikler ile proje geliştirme süreçleri desteklenerek Alanında uzman isimlerden eğitim ve akıl hocalığı alarak sıfırdan kendi işini kurabilme ve dijital alanda yeni kariyerine başlayabilmeleri sağlandı.

 

Sayılarla Üretken Fatih;

  • 850 Katılımcı – Girişimcilik yolculuğuna ilk adımını atanlar.
  • 130 İş Fikri – Geleceğin inovatif çözümlerine yönelik öneriler.
  • 58 Girişim – Fikrini hayata geçirmeye kararlı ekipler.
  • 36 Stant – Projelerini ve vizyonlarını tanıtan girişimciler.
  • 10 Sunum – Jüri önünde projelerini detaylıca anlatanlar.

 

Üretken Fatih Girişimcilik Programı’nın son etkinliği Demo Day Fatih Neslişah Sultan Kültür ve Spor Merkezi’nde düzenlendi. Etkinlikte ilk 10 proje jüri üyelerine sunuldu ve seçilen projelere sertifikalar verildi. Aynı zamanda diğer katılımcılar da kendi iş fikirlerini tanıtım stantlarında ziyaretçilere ve davetlilere sundu.

Üretken Fatih Girişimcilik Programı Tamamlandı

Sıfırdan Kuluçka’ya

Üretken Akademi yürütücülüğünde gerçekleşen Üretken Fatih programından mezun olan girişimler Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM İstanbul) gibi kuluçkaların programlarına yönlendirilerek girişim ekosisteminin bir parçası olacaklar. Üretken Fatih programı paydaşlarıyla uçtan uca oluşturduğu ekosistem ile ekosistemi büyüten bir şekilde konumlanıyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.