Upstash, A16Z liderliğinde 10 milyon dolar yatırım aldı!

3-10 Şubat 2024 Yatırım Alan Girişimler

Upstash, Andreessen Horowitz (A16Z) liderliğinde gerçekleştirilen 10 milyon dolarlık yatırım turunu başarıyla tamamladığını duyurdu. Aldıkları bu yatırımla ürünlerinin daha hızlı, daha stabil ve daha güçlü hale gelmesini üzerine çalışacağını açıklayan Upstash ekibi, yeni ürünleriyle birlikte tüm geliştirici ihtiyaçlarını uçtan uca karşılamayı hedeflediklerini belirtti.

Yaklaşık iki yıl önce, Redis ve Kafka tabanlı sunucusuz veri platformları oluşturma vizyonuyla 1,9 milyon dolarlık tohum yatırımı alan Upstash, kısa sürede 1 milyon dolarlık yıllık gelire ulaştı ve şimdi de A16Z liderliğindeki 10 milyon dolarlık Seri A yatırım turunu başarıyla tamamladı. Şirket, generatif AI’nin büyümesiyle değişen veri manzarasına uyum sağlayarak yeni bir vektör veritabanı sunuyor.

Upstash

Upstash’ın kurucusu ve CEO’su Enes Akar, Kafka veya Redis kullanarak veri işleyen geliştiriciler için tüketim bazlı bir fiyatlandırma modeli üzerinde çalıştıklarını belirtti. Ayrıca şirket bu modeli ile uygulama oluşturma sürecindeki riskleri azaltmayı amaçlıyor. Mart 2022’de 12.000 geliştiriciye hizmet verirken, bugün 85.000 geliştiriciye ulaşan Upstash, Andreessen Horowitz gibi prestijli bir yatırımcının desteğini alarak sektördeki konumunu güçlendirdi.

Gelecek planları arasında, şirketin profesyonel destek ve müşteri başarısına odaklanarak ekibini genişletmeyi ve şirketin büyümesini sürdürmek olan Akar, Upstash’ın gelecekteki yönünü şekillendirirken, mühendislik ve iş yönetimi alanlarında şirketi yeni başarılara taşımayı planlıyor.

Logo Ventures, 2023 yılında 10 girişime yatırım yaptı!” haberimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.