Twitter’ın Rakibi ‘Merkeziyetsiz’ Olan Bluesky İle Tanışın

BlueSky Herkese Açık Hale Geliyor
  Twitter’ın kurucuları tarafından kurulan ve Twitter’ın rakibi olarak çıkan Bluesky, bugün İOS için yayınlandı. Ancak şu anda indirilebilse bile sadece davetiye yoluyla kaydolunabilir durumda. Platform ayrıca Twitter’a benzer bir deneyim sunuyor.

 

Twitter kurucusu Jack Dorsey, bundan aylar önce Twitter’dan ayrılmış ve çalışmalarını bağımsız olarak sürdürmeye karar vermişti. Bu bağlamda; “Bluesky” isimli yeni bir platform üzerinde çalışmaya başlayan Dorsey, bugün Twitter rakibi platformunu İOS ekosistemi için resmen yayınladı.

Twitter'ın Rakibi 'Merkeziyetsiz' Olan Bluesky İle Tanışın

Bluesky şimdilik Twitter’ın basitleştirilmiş bir versiyonu gibi görünüyor. Kullanıcılar, aynı Twitter’da olduğu gibi paylaşılan görüntüleri alıntılayabilecek, beğenebilecek ve yorum yapabilecek. Ama kendini Twitter’dan ayırmak için bir özelliğe sahip o da merkeziyetsiz olması.  Bu durum, uzun vadede Bluesky’ın Twitter’ın önüne geçmesine sebep olabilir durumda. Zira Bluesky, manipüle edilemez bir platform olmayı hedefleyerek yola çıkıyor.

Twitter'ın Rakibi 'Merkeziyetsiz' Olan Bluesky İle Tanışın

Şimdilik İOS için gelse de kullanıma açık değil. Ancak geliştirici ekip, şu an için bir davetiye programı oluşturmuş durumda. Uygulamayı indirip davetiye kodu almak için başvuru yapan kullanıcılar ancak bu başvurunun kabul edilmesi halinde Bluesky’ı kullanmaya başlayabilirler.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.