//

Turkcell’den Siber Güvenliğe Yatırım

Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu tarafından aktarılan bilgilere göre, Turkcell tarafından şirkete yeni bir yatırım yapıldı. Ülkemizin en önemli ve en köklü GSM operatörlerinden biri olan Turkcell‘in dijital banka kurmak adına ilk adımı attığını da geçtiğimiz aylarda görmüştük. Geçen Haziran ayında atılan bu adımdan sonra GSM operatörünün Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu’na yatırım yapabileceği de gündeme gelmişti.

Yüzde 20’lik hisse Turkcell’de

Turkcell'den Siber Güvenliğe Yatırım

Siber güvenlik sektöründeki köklü markalardan biri olarak yer alan Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu Turkcell GSM operatörü şirketinden yatırım aldığını açıkladı. Yapılan açıklamada, Turkcell’in kurumsal girişim sermayesi fonu “Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Turkcell Yeni Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu” üzerinden gerçekleştiği belirtildi.
Böylelikle Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu’nun yüzde 20 hissesi de Turkcell’e geçmiş oldu. GSM operatörü ve Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu arasında gerçekleşen yatırım anlaşmasının finansal detayları ile ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı.

20’den fazla sektöre hizmet veriyor

İşlem onayı için Rekabet Kurumu başvurusunun yapıldığını belirten Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu CEO’su Murat Hüseyin Candan, bu ortaklığın ortaya çıkmasındaki temel motivasyonun ise oluşacak sinerjiyle birlikte “Türkiye Siber Güvenlik Ekosisteminin” güçlenmesini ve sektör ihracatının artırılmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Ek bilgi olarak belirtmek gerekir ise sektörün en önemli markalarından biri haline gelen Barikat Siber Güvenlik Şirketler Grubu, 2008 yılında kurulmuştu. Günümüzde, 300’den fazla çalışanı ile birlikte müşterilerine altyapı çözümleri, hizmet ve danışmanlık sunan şirket; İstanbulAnkaraKatarAzerbaycan ve Amsterdam ofisleriyle faaliyet göstermeye devam ediyor. Şirketin finans, bilişim, otomotiv, turizm, lojistik, sağlık başta olmak üzere toplamda 20’den fazla sektöre siber güvenlik çözümleri sunması da dikkat çekiyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.