Türk kripto para projeleri, Gate.io Startup programıyla küresel pazara açılıyor

Türk kripto para projeleri, Gate.io Startup programıyla küresel pazara açılıyor

Kripto para birimi sayısı 10 bin 300’ü geçti

 765 kripto para projesi, küresel borsa üzerinden 95 milyon dolarlık yatırım topladı

 Kripto para piyasaları, 15 yıl önce Bitcoin piyasaya sürüldüğünden bu yana sürekli büyüdü. Dalgalı piyasa koşullarına rağmen, CoinMarketCap verilerine göre, pazar büyüklüğü 1 trilyon doları aşarken, kripto para birimi sayısı ise 10 bin 300’ü geçti.

2008’de ilk kripto para birimi Bitcoin’in piyasaya sürülmesinden bu yana yeni projeler, teknolojiler ve trendlerle şekillenen kripto para ekosisteminin büyüklüğü, 1 trilyon doları aştı. Alım satımı yapılan, aktif projeleri listeleyen CoinMarketCap’in verileri, küresel çapta işlem gören 10 bin 300’ü aşkın kripto para birimi olduğunu ortaya koydu. Yeni projelerin hayata geçmesine ve yatırımcıyla buluşmasına aracılık eden kripto para borsalarından biri de “kriptoya açılan kapı” mottosuyla faaliyet gösteren Gate.io oldu. Gate.io, Startup adını verdiği programıyla bugüne kadar 765 yenilikçi kripto para projesinin 95 milyon dolardan fazla yatırım toplamasına aracılık etti.

 

İlk para arzı, yerini ilk borsa arzına bıraktı

 

Temellerini oluşturan ve gerekli altyapıyı sağlayan kripto para birimlerinin yatırımcılarla buluşma yolu ise son yıllarda değişim gösterdi. İlk aşamada, ilk para arzı (initial coin offering | ICO) yöntemini tercih eden bağımsız kripto para projeleri, son yıllarda yatırımcı güvenini daha çabuk kazanmak ve çeşitli pazarlama maliyetlerini azaltmak için ilk borsa arzı (initial exchange offering | IEO) yöntemini kullanmaya başladı.

Startup isimli programlarının launchpad olarak da adlandırılan uygulamalara örnek gösterilebileceğini kaydeden Gate.io Türkiye Operasyon Müdürü Kutluhan Akçın, “Kripto para yatırımcılarının halihazırda güvendikleri bir borsa üzerinden pazarla buluşması, kripto para projelerinin başarısını da etkiliyor. İyi tasarlanmış kripto para projeleri, özelliklerini borsalardan aldıkları operasyonel destekle daha iyi anlatabiliyor. Durum kontrolü aşamasında bu projelerin güvenilirliği ve kavramsal çerçevesi teyit ediliyor. Ön satış süreçleri, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunan Gate.io gibi kripto para borsaları aracılığıyla, milyonlarca kullanıcının katılımına açılıyor” dedi.

 

765 proje, 95 milyon dolar yatırım topladı

 

Geliştirdikleri Startup programının bir anlamda kripto para projeleri için yatırım turu ve kitle fonlama süreci olduğunu belirten Kutluhan Akçın, “13 milyonu aşkın kullanıcıya hizmet sunan Gate.io, Startup programı üzerinden bugüne dek 765 yenilikçi ve gelişmiş kripto para borsasının piyasaya açılmasına olanak tanıdı. Bu projeler, 95 milyon dolardan fazla yatırım topladı. Kripto para yatırımcıları da Gate.io Startup programı sayesinde gelecek vaat eden projelere, güvendikleri bir platformda, düşük fiyattan yatırım yapabilme olanağı buluyor. Ayrıca VIP modeliyle, Gate.io Türkiye’de düzenli olarak işlem yapan, belirlenmiş koşulları taşıyan yatırımcılara, kripto para birimi halka arzlarında daha fazla alım yapabilme olanağı sunuyoruz” diye konuştu.

Yerel projeleri küresel arenaya taşıyoruz”

 

Bir yıllık süre içinde Türkiye’den de 130’dan fazla kripto para projesinin küresele açılmasına destek olmaya çalıştıklarını belirten Gate.io Türkiye Operasyon Müdürü Kutluhan Akçın, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “1.700’den fazla kripto para biriminin alım satımının yapılabildiği ve kriptoya açılan kapı mottosuyla faaliyet gösteren Gate.io Türkiye olarak yerel projelerin küresel yatırımcılara ulaşmasına aracılık ediyoruz. Yeterlilikleri yerine getiremeseler dahi, kripto para projelerinin üreticileriyle iletişimde kalmayı sürdürüyor, küresel ekosistemin yeterlilik metriklerine uyum konusunda destek oluyoruz. Bir yandan yerel projelerin küresele açılabileceği en büyük borsa olmayı sürdürürken, diğer yandan yatırımcıların yeni trendlere erken katılabilmesini sağlayacak ürün ve programlar geliştirmeyi sürdürüyoruz. Yenilikçi ve gelişmiş projeler üreten blokzinciri geliştiricileri, Gate.io’nun Startup programından yararlanarak dünyaya açılabilir.”

*Bültenden Düzenlenmiştir.*

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.