Trendyol 1.5 Milyar Dolarlık Yatırım Aldı! Ülkemizin İlk Decacorn’u Oldu!

İstanbul merkezli e-ticaret platformu Trendyol, 16.5 milyar dolar değerleme ile 1.5 milyar dolar yatırım aldı! Trendyol, aldığı bu yatırım sonrası ülkemizin ilk decacorn’u oldu.

Trendyol, geçtiğimiz haftalarda yeni yatırım iddialarıyla gündeme gelmiş ancak, bu haberler doğrulanmamıştı. Üzerinden çok geçmedi ki şirket, 1.5 milyar dolarlık yatırım turunu doğruladı. Aldığı yatırımdan sonra 16.5 milyar dolara ulaşan Trendyol, Türkiye’nin ilk decacorn’u (değerlemesi 10 milyar doları aşan/aşmış şirketler) oldu.

Tur, yatırım turlarından sıklıkla tanıdığımız SoftBank ve büyüme sermayesi şirketi General Atlantic liderliğinde gerçekleşti. Ayrıca ADQ (BAE), Katar Yatırım Otoritesi ve Princeville Capital de tura katıldı. Böylece şirket, uluslararası çapta yeni yatırımcılar elde etti.

Yatırım haberini Instagram’da da yer veren şirket, “Dünyanın önde gelen yatrıımcılardan aldığımız 1.5 milyar dolarlık yeni yatırım ile şirketimizin değerlemesi 16.5 milyar dolara ulaştı. Türkiye’nin ilk “decacorn”u olarak, ülkemizin adını global arenada temsil etmekten mutluluk ve gurur duyuyoruz.” cümlelerine yer verildi. Sosyal medya hesabından müşterilere, satıcılara ve ekibine de teşekkür eden şirket, şu ifadelere yer verdi: “ Bu başarı için, bize gönülden bağlı olan 30 milyondan fazla müşterimize, Türkiye’nin her köşesindeki yüz binlerce satımıza ve ilk günden bu yana tutkuyla çalışan ekibimize teşekkürler!” (Gönderiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Diğer yazılarımız için:

TikTok Hikayeler Özelliğini Test Ediyor!

Orman Yangınlarını Belirlemek ve Müdahale Etmek İçin Kurulmuş 9 Girişim

Girişimcilik Motivasyonu Hakkında Bilmedikleriniz…

İngilizce Essay Yazarken Hatalarını Size Gösteren 5 Site

WhatsApp Fotoğraf ve Videolar İçin “View Once” Bir Kez Görüntüle Özelliğini Duyurdu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.