/

Tinder’dan Yeni AI Uygulaması: Profilinizi Yapay Zekaya Emanet Edin!

Tinder

Son yılların en popüler flört uygulaması Tinder, kullanıcılara profilleri için en iyi fotoğraflarını seçebilmek ve düzenleyebilmek için tasarlanmış bir yapay zeka özelliği geliştiriyor. Henüz deneme aşamasında olan AI aracı, bir hesaba ait fotoğraf albümünü değerlendirerek hesap sahibini en iyi şekilde yansıtan beş fotoğrafı seçerek sağa kaydırma oranını arttırmayı amaçlıyor.

Tinder’ın AI özelliği seçim stresini azaltacak!

Tinder

Tinder’ın bağlı olduğu Match Group’un CEO’su Bernard Kim, geliştirme aşamasında olan AI özelliğinin kullanıcıların profil fotoğrafı seçme sürecindeki endişelerini azaltarak giderilebileceğine inandığını ifade etti. AI özelliği, fotoğraf seçim sürecini otomatik hale getirerek kullanıcıların kişiliklerini yansıtan çekici profiller oluşturulmasına yardımcı olacak. Match Group, flört deneyimini geliştirmek ve yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına yapay zeka girişimleri de başlatmayı planlıyor.

Biyografinizi yapay zeka ile oluşturun!

Tinder

Tinder, yapay zeka özelliğinin sadece fotoğraf seçiminde değil, biyografi oluşturma aşamasında da kullanılmasını sağlıyor. Yapay zeka gücü ile kullanıcıların platforma yüklediği ilgi alanları ve ilişki hedeflerine göre kişiselleştirilmiş bir biyografi öneren bir sistem geliştiriliyor. Tinder’ın baş ürün sorumlusu Mark Van Ryswyk’ın önerisinin ardından geliştirilen bu özellik sayesinde kullanıcılar çok daha kısa sürede güçlü profiller oluşturabilecek.

Yakın zamanda yapılan araştırmaya göre, Tinder kullanıcılarının üçte biri profil oluştururken üretken yapay zeka aracını “kesinlikle” kullanacaklarını söylüyor. Fakat Match Group, yapay zeka uygulamalarının bir online flört platformunda kullanılması konusunda dikkatli davranmak istediklerini belirtti. Bernard Kim, bu konuyla ilgili görüşlerini “Özgünlük, etik ve mahremiyet endişeleri konusunda doğru düşünceyi verdiğimizden emin olmak konusunda gerçekten dikkatli olmamız gerekiyor.” sözleriyle ifade etti.

Tinder kısa bir süre önce, kullanıcıların kimin bot veya catfisher olduğunun daha kolay belirlemesi için bir video özçekimi gerektiren yapay zeka destekli doğrulama özelliğini de kullanıma sunmuştu.

Vakko, İlk Yapay Zeka (AI) Destekli Kreatif Çalışmasını Sundu” yazımızın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca en güncel #YapayZeka yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.