TikTok’un Yeni Hamlesi: 30 Dakikalık Videolarla YouTube’a Rakip Oluyor!

tiktok

TikTok, YouTube’a rakip olmak için 30 dakikalık video özelliğini deniyor.  Bu özelliğin kullanıcılara ne zaman açılacağı ise henüz belirsizliğini sürdürüyor. Bu yeni özellikle TikTok, kısa video odaklı kullanıcı tabanını uzun formatlı içeriklere yönlendirmeyi amaçlıyor. Ayrıca kullanıcı deneyimini geliştirmek için yatay tam ekran modu gibi başka özellikleri de test ediyor.

TikTok, YouTube‘un egemenliğine göz dikerek platformunda 30 dakikalık videoları denemeye başladı. Kullanıcılarına 30 dakikalık videolar yükleme imkânı sunan TikTok, daha önceki limitli sürelerin tersine uzun süreli içeriklere ağırlık verme eğiliminde olduğunu ortaya koyuyor. Sosyal medya danışmanı Matt Navara tarafından ortaya çıkarılan bu yeni özellik İngiltere’deki iOS beta sürümünde kullanılmaya başlandı ve Android beta sürümünde de benzer bir özellik olduğu belirlendi.

tiktok

Yine de TikTok tarafından henüz resmi bir duyuru yapılmadığı için test evresindeki bu özelliğin kullanıcılara ne zaman açılacağı ya da kullanıma sunulup sunulmayacağı konusu belirsizliğini sürdürüyor. TikTok, video süresini önce 15 saniyeden bir dakikaya, ardından üç dakikaya ve son olarak 10 dakikaya çıkararak sürekli olarak kısa video formatından uzaklaşma yönünde eğilim sergiledi. Ayrıca geçtiğimiz aylarda 15 dakikalık video yükleme süresini denemeye başlamıştı.

30 dakikalık video yükleme özelliği, TikTok’un direkt olarak YouTube ile yarışması ihtimaline sahip. Bu özellik, YouTube’da popüler olan uzun formatlı içerik üreticilerinin TikTok platformunda yer edinmesini mümkün kılabilir. Ancak TikTok’un genellikle kısa içerik formatına odaklanan kullanıcı tabanının uzun formlu videolara nasıl reaksiyon vereceği belirsiz.

Tiktok          Youtube

TikTok, kullanıcı memnuniyetini geliştirmek için yatay tam ekran modu gibi diğer birçok önemli özelliği de test ediyor. Buna ek olarak, geçen yıl eklenen videoları hızlı ileri alma özelliği, kısa video meraklılarının uzun formattaki içeriklere daha kolay erişmesini hedefliyor.

Amazon ve Google İşten Çıkarmaları Artırırken, Wayfair ve Artifact Kesinti Yaptı!” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.