TIKTOK VE PUBG MOBILE YASAKLANDI

Son zamanların en popüler iki uygulaması TikTok ve PUBG Mobile, Bangladeş’te yasaklanıyor.

The Daily Star’ın haberine göre son zamanların en hızlı büyüyen sosyal medya platformu TikTok ve oyun sektörünün mobil oyunlar kategorisindeki iki yıldız ismi PUBG Mobile ve Free Fire, Bangladeş’te yasaklanıyor. The Daily Star’ın haberine buradan ulaşabilirsiniz.

Bangladeş Yüksek Mahkemesi, TikTok, PUBG Mobile, Free Fire, Bigo Live ve Likee uygulamalarının ”çocukları ve ergenleri ahlaki ve sosyal anlamda olumsuz etkilemesi” sebebiyle uygulamaları 3 ay sürecek şekilde erişim yasağı getirdi. Ancak olay sadece çocukları ve ergenleri etkilemesi değil. Bangladeş hükümetindeki nüfuslu insanlara göre de bazı kişiler bu uygulamalar üzerinden kara para aklayabiliyor. Erişim yasağının gelmesiyle bu kara para akışının önüne geçilmesi umuluyor.

Mahkeme süreci tam olarak bitmediği için Bangladeşli kullanıcılar hala uygulamalara erişim sağlayabiliyor. Ancak mahkeme bittiği gibi uygulamalar şu an belirlenen 3 aylık süreyle kullanıma kapatılacak. Bu 3 aylık süre Bangladeş’teki E-Spor alanına olan ilginin düşmesine sebep olacak gibi duruyor. TikTok bir çok ülkede yasaklanmayla karşı karşıyaydı ancak ilk kez PUBG Mobile gibi bir mobil oyun liderinin yasaklanması hayret verici bir durum.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

ADPList 1.3 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Yemek Yapmak Artık Çok Kolay: Yemek Kiti Aboneliği Sunan 6 Girişim

Farklı mecralardaki dijital reklamların tek bir platformdan yönetilmesini sağlayan WASK, 4 Milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Jeff Bezos NASA’yı Dava Ediyor

 

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarımız 

LinkedIn 

Twitter 

Instagram 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.