Türk Oyun Sektöründe Önemli Ortaklık: TaleWorlds ve Udo Games oyun yayıncılığı için güçlerini birleştiriyor

Türk Oyun Sektöründe Önemli Ortaklık: TaleWorlds ve Udo Games oyun yayıncılığı için güçlerini birleştiriyor

TaleWorlds tarafından yapılan yatırımla birlikte Udo Games, mobil oyun yayıncılığına başlıyor. Aynı zamanda bu stratejik ortaklık ile oluşturulacak yeni bir marka üzerinden PC ve Konsol oyun yayıncılığına başlanacak.


2005 yılında başladığı yolculuğunda, başarılarına yenilerini katarak devam eden ve Türkiye’nin en büyük PC oyun stüdyosu olan TaleWorlds Entertainment,  2013’den beri faaliyet gösteren deneyimli mobil oyun stüdyosu Udo Games’e yatırım yaparak mobil oyun sektörüne yayıncı olarak girişini gerçekleştirmiş oldu.

 

2021 yılında almış olduğu ilk yatırımla yayıncılık ekibini kurma hedefi koyan Udo Games, bu yeni yatırımla birlikte Hybrid-casual oyun türüne odaklı yayıncılık operasyonuna başladı. Aynı zamanda TaleWorlds’ ün ilk yatırımı olma özelliğini taşıyan bu turla birlikte, Udo Games’ in ilk yatırım turuna katılan VC şirketlerin hisseleri de TaleWorlds tarafından satın alındı.

 

Stratejik ortaklığın bir diğer hedefi de PC ve Konsol oyun yayıncılığına adım atmak. TaleWorlds ve Udo Games’in ortaklığı ile yeni bir marka ve program duyurusu yapılacak. Bu yeni oluşum hakkında tüm detaylar bir lansman etkinliğiyle duyurulacak. Lansman ile ilgili duyuruları TaleWorlds’ ün sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

 

Türk Oyun Sektöründe Önemli Ortaklık: TaleWorlds ve Udo Games oyun yayıncılığı için güçlerini birleştiriyor

 

TaleWorlds CEO’su Armağan Yavuz bu ortaklık ile ilgili şu cümleleri sarf etti:

“Türkiye’de oyun sektörü her geçen gün hızla gelişiyor. Biz de dünya çapında kazandığımız deneyimle Udo Games’e destek vererek, etik yayıncılık ilkelerine uygun, kullanıcı ve geliştirici dostu bir yayıncılık modelini ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz. Bu yolda UDO Games ve diğer genç geliştiricilerle birlikte çok güzel işler başaracağımıza eminim.”

Udo Games CEO’su Türker Karahan şu cümleleri sarf etti:

“Taleworlds gibi Türk oyun sektörünün temel taşlarından birisi olan bir stüdyodan yatırım almak ve aynı zamanda bir yayıncı ortaklığı yapmak bizim için oldukça büyük bir fırsat. Hem yayıncılık noktasında hedeflerimizi gerçekleştirmek adına hem de sektörde çok önemli yerlere sahip olacağına inandığımız stüdyolarla güzel birliktelikler başlatmak adına oldukça heyecanlıyız. Yıllardır süregelen geliştiricilik deneyimimizi yayıncılık noktasında farklı bir seviyeye taşıyacağız ve yayıncılık ortaklığı kuracağımız stüdyolara da geliştiricilik yeteneklerini artırmaları için elimizden gelen tüm desteği vereceğiz.”
Udo Games, yayıncılık faaliyetlerinin yanı sıra, “Udo Garage programının yürütücülüğünü de üstlenmeye devam edecek. Program kapsamında, şirketleşme hedefi olan yurt içinden ve yurt dışından ekipler, oyun geliştirme konusunda mentörlük, şirketleşme, ekipman ve ofis desteğine kadar birçok destekten faydalanabiliyor. Geliştirici kimliğini hızlandırma programına yansıtan Udo Games, ekiplerin geliştirici yeteneklerini üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

Udo Games COO’su Gökhan Güngör şu cümleleri sarf etti:

“Bu stratejik ortaklığın mottosunu “Etik yayıncılık” olarak duyurmaktan çok memnunuz. Mobil oyun geliştiriciliği ile başladığımız bu yolda hem yapımcı hem yayıncılık konularında birçok farklı deneyim elde ettik. Özellikle mobil yayıncılık faaliyetleri için çizilen hedefler ve stratejiler; stüdyoların gelişimini desteklemekten uzak ve başarıdan uzaklaştırabilecek yıpratıcı stratejiler içermekte. Tam bu noktada deneyimli bir geliştirici stüdyo olarak ekiplerin gelişimine odaklı ve destekleyici bir yayıncılık modeli geliştirilebileceğine inanıyoruz. Bu bakış açısı ile oluşturduğumuz yayıncılık stratejisi ile ekiplerin kendi geliştirecekleri oyunlara ve gelişimlerine odaklanmalarını sağlamak bu ortaklığın en önemli hedefi olacak. Aynı zamanda Udo Garage hızlandırma programında uyguladığımız oyun ve ürünleştirme odaklı ortaklık kurma yaklaşımımız ile ekiplerin ihtiyaç duyduğu her konuda destek bulmalarını sağlamaya devam edeceğiz. Başarıları ile türk oyun sektörüne her zaman öncü olmuş TaleWorlds ile yapmış olduğumuz bu ortaklık ile oyun sektörünün gelişimi için yapabileceklerimizi düşündüğümde, bu ortaklık beni daha da heyecanlandırıyor.”

 

Türk Oyun Sektöründe Önemli Ortaklık: TaleWorlds ve Udo Games oyun yayıncılığı için güçlerini birleştiriyor

 

 

TaleWorlds’den Taygun Arda Öztürk yatırım ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Ülkemizde oyun geliştiren iki başarılı şirketin bir araya gelerek, işin mutfağından çıkmış takımlarımızın  hem mobil hem pc/konsol tarafında indie yapımcılara sürdürülebilirlik sağlayacağı ve oyun tutkunlarına büyük bir katma değer sunacağı nihai olandır. Oluşan güç birliği ve sinerji ile bu ortaklığın ilgili prosedürlerin tamamlanmasını takiben oyun sektör dinamiklerinin katlanarak büyümesi en büyük hedefimizdir. Bütünsel yapı çözümlerini birlikte geliştirme ve sunma imkanı açık ara sektörde yükselişi ve yenilikleri beraberinde getirecektir. Bu birleşmenin sektöre yeni bir renk ve heyecan getirmesini umuyorum.”

Udo Games hakkında daha fazla bilgi edinmek ve olası yayıncılık ortaklıkları için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

TaleWorlds’ü ve oyunlarını daha yakından takip edebilmek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

TaleWorlds Entertainment

 

2005 yılında Armağan Yavuz ve eşi İpek Yavuz tarafından Ankara’da kurulan ve Türkiye’nin en önemli oyun stüdyolarından olan TaleWorlds Entertainment, video oyunları geliştiren bağımsız bir Türk oyun firmasıdır. Firma tarafından geliştirilen Mount&Blade serisi, 10 milyonun üzerinde satmayı başararak tüm dünyada milyonlarca oyuncu tarafından oynanan ve sevilen, ülkemizden çıkmış en başarılı yapım olmuştur. PC Gamer’ın tüm zamanların en iyi 100 oyunu arasında gösterdiği bir seri olan Mount&Blade, serinin son oyunu olan “Mount&Blade 2: Bannerlord” oyunuyla yakın zamanda tam sürümüyle PC ve konsol platformlarında çıkışını gerçekleştirecek.   

Türk Oyun Sektöründe Önemli Ortaklık: TaleWorlds ve Udo Games oyun yayıncılığı için güçlerini birleştiriyor

 

 

Udo Games

 

Yayınlanan oyunları ile bugüne kadar 70 Milyondan fazla kullanıcıya ulaştı.

 2013 yılında ODTÜ ATOM bünyesinde Ankara’da şirketleşen Udo Games, kurulduktan 1 yıl sonra yayınladıkları “Incredible Toys” isimli action runner ve tower defense kategorisinde yer alan casual oyunları ile dikkatleri üzerine çekmiştir. “Incredible Toys”, Türkiye’de gerçekleştirilen “Crystal Pixel Ödülleri” bünyesinde “Yılın Oyunu” ve “Yılın En İyi Oyun Tasarımı” kategorilerinde alınan ödüllere ek olarak, aynı yıl Avrupa’da gerçekleştirilen “Casual Connect Europe” ve “Game Connection Europe” konferanslarında “Best Mobile Game” kategorisinde aday gösterilmiştir.
Udo Games, yakalamış olduğu bu ivme ile geçtiğimiz yıllara damga vuran “io” oyun kategorisinde, oyun sektöründe kayda değer aşama kaydetmiştir. . Geliştirdikleri ilk “io” oyunu “
Blobie.io” ile kısa sürede 1 Milyon indirme barajını aşan oyun stüdyosu daha sonra geliştirdikleri “Goons.io”, “Boas.io” ve “Spear.io” başta olmak üzere tüm io oyunları ile bugüne kadar 55 Milyondan fazla kullanıcıya ulaşmıştır.

Son yıllarda geliştirdiği hyper-casual ve hybrid-casual oyun türlerinde de oldukça başarılı oyunlara sahip olan Udo Games, “Money Honey!”, “Tailor Master 3D”, “Dig Adventure” ve “Giant Incoming!” gibi oyunlarıyla da toplamda 15 Milyondan fazla kullanıcıya ulaşmıştır.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.