Spotify, Yapay Zeka ile Kişiselleştirilmiş Müzik Sunan Yeni Özelliği ‘Dj’i Kullanıma Sunuyor

Spotify, kullanıcıları için müzik dinleme deneyimini daha iyi kişiselleştirmek amacıyla “DJ” adlı yeni bir yapay zeka özelliğini kullanıma sundu.

Bir radyo DJ’ine benzer şekilde, Spotify’ın DJ özelliği, Spotify’ın “şaşırtıcı derecede gerçekçi bir ses” dediği şeyi kullanarak, beğendiğiniz parçalar ve sanatçılar hakkında yapay zeka destekli sözlü yorumların yanı sıra küratörlüğünü yaptığı bir müzik seçkisi sunacak.

Şirkete göre yapay zeka kullanıcıları o kadar iyi tanıyor olacak ki, düğmeye bastığınızda DJ sizin için ne çalacağını seçebilecek. Veya Spotify’ın dediği gibi, “cebinize bir yapay zeka DJ’i” koyuyor.

Daha genel olarak, bu özellik, kullanıcıların Spotify’a bundan sonra ne yayınlayacağını dikte etmek veya beğendikleri bir oynatma listesi bulmak için arayüzüyle uğraşmak istemedikleri zamanlar için Spotify’ı pasif bir deneyime dönüştürme potansiyeline sahip.

OpenAI destekli özellik, hâlâ beta testinde ve şimdilik yalnızca ABD ve Kanada’daki Spotify Premium aboneleri için İngilizce olarak sunuluyor.

Spotify

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.