SPK’dan Midas’a 28 Milyon TL’lik Ceza!

Midas Menkul'e verilen idari para cezaları ve bunların gerekçeleri aşağıdaki gibidir: 1) Emir iletim sistemi yedeğinin yasal şartları karşılamaması nedeniyle 5 milyon 833 bin 734 lira 2) Bilgi sistem altyapısında çeşitli tarihlerde sorunlar yaşanması nedeniyle 1 milyon 944 bin 578 lira 3) Adres teyidi yapılmadan müşterilere hesap açılması ve işlem yapılması nedeniyle 3 milyon lira 4) Uzaktan kimlik tespiti ile hesap açılırken gereken görüntülü görüşmenin yapılmaması nedeniyle 4,5 milyon lira 5) Uzaktan kimlik tespiti ile hesap açılışlarında yasal olmayan belgelerin kabul edilmesi nedeniyle 1,5 milyon lira 6) Uzaktan kimlik tespiti ile hesap açılışlarında NFC teknolojisinin kullanılmaması nedeniyle 1 milyon lira 7) Müşterilere uygunluk testi uygulama yükümlülüğünün yerine getirilmemesi nedeniyle 4,5 milyon lira 8) Zaman damgası kullanımında yasalara uyulmaması nedeniyle 1,5 milyon lira 9) Sosyal medya hesapları aracılığıyla yapılan paylaşımlarda yasalara aykırı davranılması nedeniyle 3 milyon lira 10) İç kontrol sistemindeki aksaklıklar nedeniyle 1 milyon lira.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Midas Menkul Değerler’in incelenmesi sonucunda, firmanın çeşitli ihlallerinden dolayı önemli miktarda idari para cezası (İPC) almasını kararlaştırdı. SPK’nın bildirdiğine göre, Midas Menkul Değerler, toplamda 27 milyon 778 bin 312 lira tutarında idari para cezasına maruz kalacak.

SPK tarafından paylaşılan bilgilere göre, Midas, çeşitli nedenlerden dolayı idari para cezası aldı. Bu nedenler arasında, emir iletim sistemi yedeğinin yasal gereklilikleri karşılamaması, bilgi sistem altyapısında zaman zaman sorunlar yaşanması, kurum tarafından adres teyidi yapılmadan müşterilere hesap açılması ve işlem yapılması gibi durumlar yer aldı.

Midas

Midas Menkul’e verilen idari para cezaları ve bunların gerekçeleri aşağıdaki gibidir:

1) Emir iletim sistemi yedeğinin yasal şartları karşılamaması nedeniyle 5 milyon 833 bin 734 lira

2) Bilgi sistem altyapısında çeşitli tarihlerde sorunlar yaşanması nedeniyle 1 milyon 944 bin 578 lira

3) Adres teyidi yapılmadan müşterilere hesap açılması ve işlem yapılması nedeniyle 3 milyon lira

4) Uzaktan kimlik tespiti ile hesap açılırken gereken görüntülü görüşmenin yapılmaması nedeniyle 4,5 milyon lira

5) Uzaktan kimlik tespiti ile hesap açılışlarında yasal olmayan belgelerin kabul edilmesi nedeniyle 1,5 milyon lira

6) Uzaktan kimlik tespiti ile hesap açılışlarında NFC teknolojisinin kullanılmaması nedeniyle 1 milyon lira

7) Müşterilere uygunluk testi uygulama yükümlülüğünün yerine getirilmemesi nedeniyle 4,5 milyon lira

8) Zaman damgası kullanımında yasalara uyulmaması nedeniyle 1,5 milyon lira

9) Sosyal medya hesapları aracılığıyla yapılan paylaşımlarda yasalara aykırı davranılması nedeniyle 3 milyon lira

10) İç kontrol sistemindeki aksaklıklar nedeniyle 1 milyon lira

MUBI, Financial Times tarafından Avrupa’nın en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olarak gösterildi” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #GündemYazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.