/

SolarVis Yatırım Aldı

solarVis Yatırım Aldı

SolarVis, 3,3 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı. Yatırım  Enis Fakıoğlu ve Ahmet Birim Cezayirlioğlu tarafından gerçekleştirildi. Alınan yatırımın finansal detayları ise paylaşılmadı. Alınan bu yatırım yurt dışı pazarında büyümek için kullanılacak.

solarVis Yatırım Aldı

SolarVis Nedir?

SolarVis 2019 yılında Samet Yıldırım ve Enes Berk Karahançer tarafından kuruldu. Girişim güneş enerjisi sektöründe dijitalleşmeyi sağlayan bir girişim. Ankara merkezli SolarVis kurulduğundan bu yana bootstrap girişim olarak faaliyetlerine devam ediyor. SolarVis proje tasarımı, tekliflendirme modülleri ile güneş enerji sistemlerinin satışını en az maliyete indiriyor. Ayrıca operasyonel yükten kurtarıyor. SolarVis sadece güneş paneli kurulum şirketlerine değil aynı zamanda imalatçılar, bankalar ve sigorta şirketlerini de aynı çatı altında birleştiriyor.

Son birkaç ayda uzun yol katederek ekiplerini büyüttüklerini belirten Kurucu Ortak ve CEO Samet Yıldırım “Artık startup olmaktan çıkıp scale-up olma yolunda ilerliyoruz. Aldığımız yatırımla, yurt dışındaki büyümemizi özellikle ABD gibi gelişmiş pazarlarda hızlandıracağız. Ayrıca, sektörün önünü açacağını düşündüğüm sigorta ve kredilendirme ürünlerimizi yurt içi ve yurt dışı pazarda sunmaya başlayacağız.” açıklamasında bulundu.

Kurucu Ortak ve CTO Enes Berk Karahançer de “Mevcutta güçlü bir yazılım mimarimiz var. Bunu geliştirmek için Ankara’daki teknoloji yetenek havuzunun avantajını yoğun bir şekilde kullanıyoruz. Yakın zamanda ürün tarafında yeni modüller çıkarmayı hedefliyoruz. Bu eklemeler ile beraber müşteri portföyümüzü daha da genişletebileceğimize inanıyoruz” dedi.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.