//

Shippn 6.7 Milyon TL Yatırım Aldı!

Seyfettin Ersen Erol, Levent İlhaner, Enes Güren ve 2 yıl önce ekibe katılan şirket CEO’su Duhan İçöz’ün yönetimindeki Shippn, kullanıcılarının dünyanın heryerinden alışveriş yapabilmesini sağlayan, cross-border alanında faaliyet gösteren bir girişimdir.

Shippn’de oluşturulmuş global toplulukta lokal adreslerini kullandırmak üzere sisteme kaydolmuş olan Host olarak adlandırılan kullanıcıların sistemden kazanç elde etmelerine imkân tanınırken, kullanıcılarının bu adresleri kullanarak dünyanın her yerinden kendi adreslerine sipariş verir gibi alışveriş yapabilmesini ve 1-5 iş günü içerisinde satın aldıkları ürünlerin kapılarına ulaştırılmasını sağlıyor. Başka bir deyişle şu anda aktif Host’u bulunan 28 ülkedeki herhangi bir satıcıdan bir ürün almak istediğinizde siparişinizi o ülkedeki Host’un adresine göndererek size ulaşmasına, birden fazla satıcıdan birden fazla ürünü de bir adreste birleştirerek tek bir paket olarak alabilmenize imkan tanıyor.

Şirket CEO’su Duhan İçöz;

“Kısa sürede %500 üzerinde bir büyüme oranı yakaladık. Toplamda 28 ülkede bulunan Host’umuz aracılığı ile 60’dan fazla ülkede bulunan kullancılarımıza hizmet veriyoruz. Bu yatırım turu ile hem sistemimizi ölçeklendirme anlamında çok önemli adımlar atmayı hem de ciro anlamında Shippn’i çok farklı bir konuma getirerek küresel ekosistemde de adımızı duyuracağımız bir seri A yatırım turuna çıkmayı hedefliyoruz.

Shippn’i bir topluluk olarak konumlandırdık ve yaratılan değeri oluşturulan topluluğun gücü ile ölçebiliriz. Oluşan topluluk kalabalıklaştıkça hem Host olan insanlara yeni bir gelir kazanma imkânı sağlayarak yeni bir meslek grubu oluşturuyor hem de artan Host sayısı ile üyelerimize daha fazla ülkeden “sınırsız” alışveriş ile kendi ülkelerinde olmayan veya yüksek fiyatlara satılan ürünleri kolayca satın alma şansı sunuyoruz. Dolayısıyla Shippn için, komünitesi geliştikçe ölçeklenmesi daha da hızlanacak bir girişim diyebiliriz. Bu yatırım oluşturduğumuz komüniteyi geliştirme fırsatını bizlere tanıdı.”

1 milyar kişinin kullandığı 1 trilyon dolarlık bir ekonomi haline gelmiş olan cross-border e-ticarette rakip firmalar bir depo üzerinden bu işi yaptıkları için sabit lokal bir orijin noktasından çalışmaktalar. Yeni bir ülkeden bu işi yapmak istediklerinde yeni bir depo açma ve işletme maliyetlerini göze alarak hareket etmektedirler. Bu noktada firmalar arasında yerel bir rekabet söz konusudur. Shippn Host’larının gücünü kullanarak pazar penetrasyonunu maksimum seviyeye çıkartıyor hem de operasyonel maliyetlerimini minimalize ederek ve de şirket know-how’ını kullanarak kullanıcılarına rekabetçi fiyatlar sağlayabiliyor. Bu Airbnb benzeri iş modeli onu rakiplerinden ayrıştırarak büyük bir rekabet avantajı sağlıyor.

Aynı zamanda Endeavor Türkiye’nin en ileri seviye programı olan Scale-up’ın 4. Dönemine seçilen 12 girişimden biri olan Shippn 2023’de çokça adından bahsettirecektir.

Shippn

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.