Endeavor Türkiye’nin “Scaleup Programı” P&G iş birliğinde büyümek ve global pazarlara açılmak isteyen 10 girişim ile başladı!

Scaleup

Endeavor Türkiye’nin P&G iş birliğiyle gerçekleştirdiği Scaleup Hızlandırma Programı’nın beşinci dönemi, işini büyütmek ve global pazara açılmak isteyen 10 girişim ile başladı. Program, girişimcilere global rekabette avantaj sağlayacak bakış açıları kazandırarak, Türkiye’de ve dünyada büyümelerine destek olacak.

Strateji, iş geliştirme ve farklı ihtiyaç alanlarında sağlanan mentorluk hizmetlerinin yanında, Endeavor’ın uluslararası ağına erişim imkânı sunan Endeavor Türkiye Scaleup Hızlandırma Programı, programa yeni dönemi için seçilen 10 girişimin katılımıyla başladı. Aposto, B2Metric, Comodif, Kidolog, Masraff, Mega Fortuna, Twiser, Uppy, Usersdot ve Vigo “Scaleup Programı”nın beşinci dönemine katılmaya hak kazanan girişimler oldu.

Endeavor Girişimcisi olma potansiyeli yüksek, her biri hızlı büyüme sürecinde olan bu girişimler, ürünlerini ölçeklendirme, operasyonlarını genişletme ve globale açılma gibi alanlarda Endeavor’dan destek alıyor.

Mart 2024 tarihinde başlayan ve dört ay sürecek program boyunca Scale-up şirketlerinin kurucu ve CEO’ları, hukuk, teknoloji, ürün, markalaşma, yetenek, kültür ve yatırım konularında grup atölye çalışmalarına katılacak, başarılı Endeavor girişimcilerinden birebir mentorluk alacaklar. Katılımcı şirketlerin kurucu ortakları aynı zamanda “Founders Forum”larda benzer aşama girişimlerde yaşanan sorunları tartışma ve iş geliştirme fırsatlarına sahip olacaklar.

Scaleup Hızlandırma Programı’nın beşinci dönemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Aslı Kurul Türkmen:

P&G desteğiyle gerçekleştirdiğimiz Scaleup programımızın beşincisine başlamanın gururu içerisindeyiz. Endeavor Türkiye olarak, girişimcilere doğru mentorluğu sağlamak ve uluslararası pazarlara açılma konusunda destek olmak en önemli önceliğimiz. Scale-up’lar, yani hızlı büyüyen girişimler için geliştirdiğimiz programımıza seçilen girişimler, aynı zamanda Endeavor’un seçim sürecine dahil olarak, bu süreçte daha emin adımlarla yürüyor. Yanımızda P&G gibi bir ortakla bu programı yürütmek ise gücümüze güç katıyor. Bu özel programa bu yıl dahil olan tüm girişim ve girişimcilere şimdiden başarılar diliyorum” 

Scaleup

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Kumaş, Ev, Bebek ve Kadın Bakım Ticari Operasyonlar Başkan Yardımcısı Değer Kurtaslanoğlu:

“DNA’mızda bulunan yenilikçi düşüncenin yanı sıra günümüz dünyasında, yalın ve hızlı uyum sağlama odaklı bir yenilikçi zihniyetle girişimcilik ekosistemine daha yakın olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Diğer taraftan deneyimleri ile onlara rehberlik eden, girişim fikrinin hayata geçmesi için finansal katkı sağlayan yetkin bir şirketin varlığı, Scaleup aşamasındaki girişimcilerin hızlı büyümelerinin kilidini açıyor. Bu doğrultuda Endevour Derneği iş birliğiyle ‘ScaleUp Hızlandırma Programı’nı Türkiye’de beşinci kez desteklemek ve program kapsamında çok sayıda girişimciyle bir araya gelerek yeni iş ortaklıkları fırsatlarını değerlendirmek, bizim için büyük bir önem taşıyor”

Scaleup Girişim Hızlandırma Programı, ürün ve hizmetleri pazarda talep gören, hızlı büyüme aşaması olarak adlandırılan “ölçeklenmeye” başlamış Scaleup girişimleri için ücretsiz olarak düzenleniyor. Endeavor, Scaleup girişimcileri için özel olarak geliştirdiği bu program ile yerel ve uluslararası ağını girişimcilere açıyor.  Bugüne kadar gerçekleşen dört döneminde 62 mezun veren programda, toplam 120 saat atölye, 270 saat mentorluk ve 66 saat kurucu forumu gerçekleşti.

Endeavor Türkiye Scaleup Hızlandırma Programı’na katılmaya hak kazanan 10 teknoloji girişimi:

  • Aposto: Umutcan Savcı ve Orhun Canca tarafından kurulan Aposto, gelecek nesil dijital medya markaları ve topluluk odaklı çevrimiçi girişimler inşa eden; sıra dışı içerik üreticileri ve kuruluşlarla iş birliği yaparak yeni yayınlar başlatan, e-posta bültenleri ve podcast’ler için bir yayın ağı.
  • B2Metric: Murat Hacıoğlu ve Tuna Sönmez tarafından kurulan B2Metric; müşteri davranışlarını tahmin ederek pazarlama ve büyüme ekiplerinin müşteri odaklı stratejiler geliştirmesine yardımcı olan yapay zeka tabanlı bir müşteri yolculuğu analitiği platformu.
  • Comodif: Erol Kaynak tarafından kurulan Comodif, araçlardan aldığı mobilite verilerini işleyerek müşterileri için anlamlı son kullanıcı senaryolarına dönüştüren bir mobilite teknolojileri şirketi.
  • Kidolog: Eray Uğurelli ve Burak Candan tarafından kurulan Kidolog; aile ve çocuklarla ilgili konularda psikologlardan çocuk gelişim uzmanlarına, emzirme danışmanlarından diyetisyenlere kadar 10 farklı kategoride profesyonellerden destek alınabilecek bir aile teknolojileri platformu.
  • Masraff: Begül Eray Sezgin tarafından kurulan Masraff; yapay zeka algoritmalarıyla şirketlerin masraf süreçlerine verimlilik kazandıran, anlık raporlarla gider kontrolü sağlayan masraf yönetim platformu.
  • Mega Fortuna: Şeyhmus Ölker ve Burak Göncü tarafından kurulan Mega Fortuna, oyuncuların merakını ve başarılarını ödüllendiren sadakat temelli mobil oyun ve platformlar geliştiren bir teknoloji firmasıdır.
  • Twiser: Ongun Demirler tarafından kurulan Twiser, şirketlerin hedeflerini net ve ölçülebilir sonuçlarla belirlerken ekiplerin bu ortak hedeflerle hizalanmalarına yardımcı olan; OKR ile yetenek yönetimini birleştiren yenilikçi bir platform.
  • Uppy: İbrahim Çoşkuner ve Ayşe Şule Bilgiç tarafından kurulan Uppy, okul öncesi dönemdeki çocukların kullandığı tüm cihazlar için tasarlanan bir “çocuk modu”. Uppy, 0-6 yaş aralığındaki çocukların dijital dünyada yüzde 100 güvende olmalarını sağlarken, bilişsel gelişimlerini de en üst noktaya çıkarmalarına yardımcı olan bir platform.
  • Usersdot: Şevin Ballıktaş ve Gökalp Caymaz tarafından kurulan Usersdot, şirketler için yapay zeka destekli, gerçek zamanlı, aksiyona dönük ileri teknoloji bir e-ticaret zekası.
  • Vigo: Ali Cicioğlu tarafından kurulan Vigo, marka ve işletmelerin her türlü “hemen teslimat” ihtiyaçlarına çözüm getiren bir kurye ve teslimat teknolojileri firması.

*Bültenden Düzenlenmiştir*

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Girişimcilik Programları Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.