/

Sapro’dan Dünyanın İlk ve Tek Sürdürülebilir Viskon Kumaşı: Newipe

sapro

Islak mendil sektöründe Türkiye’nin en büyük üreticisi konumunda bulunan ve sürdürülebilirlik çalışmalarını artıran Sapro; 25 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesiyle, dünyanın ilk ve tek yeni nesil sürdürülebilir viskon kumaşını üretti. Newipe adı verilen viskon kumaş, jenerik viskon kumaşlara kıyasla daha az karbon ayak izi bırakılarak üretiliyor ve doğaya dönüşü daha hızlı oluyor.

Ürünlerini altı kıtaya ihraç eden ve ıslak mendil üretiminde Avrupa’nın en büyüklerinden olan Sapro, Newipe üretimini gerçekleştirebilmek için Kasım 2020’de Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB) ortak girişimiyle sağlanan fondan 21 milyon euro yatırım kredisi almış, bu krediyle birlikte hem Ar-Ge çalışmalarına hem de üretim yatırımlarına başlamıştı. Dünyada üretimi ilk kez Sapro tarafından gerçekleştirilen Newipe, iki farklı teknolojinin bir araya getirilmesi ile tamamen doğal lifler kullanılarak imal ediliyor. Sapro; jenerik viskon kumaşla üretilen ıslak mendillere kıyasla daha yumuşak ve wetlaid kumaşlara kıyasla daha güçlü hale getirilen Newipe ile hem tüketici ihtiyaçlarını üst düzeyde karşılamayı hem de doğal yaşam döngüsünü desteklemeyi hedefliyor.

KARBON EMİSYONUNU YÜZDE 14 AZALTIYOR

Yumuşacık dokusu ile tüketici beklentilerini yüzde 100 karşılayan Newipe, doğada hızlı çözünen ve plastik içermeyen doğal yapısı ile çevreye ve geleceğe dost bir ürün. Çevresel sürdürülebilirlik bilinciyle geliştirilen Newipe, yüzde 100 yenilenebilir bitki lifleri içeriyor. Geri dönüştüğünde, çevreye zarar vermeyecek toksik olmayan bileşenlere parçalanabiliyor ve dağıldığında kolayca organik maddeye dönüşebiliyor. Spunlace ve Wetlace teknolojilerinin birleştirilerek geliştirildiği en son üretim teknolojisi ürünü olan Newipe®, diğer viskon kumaşlarla kıyaslandığında, bileşenlerinin bir kısmı herhangi bir ön işleme tabi tutulmadan üretim prosesine alındığı için karbon emisyonunu yüzde 14 azaltarak üretiliyor ve biyolojik olarak doğada daha hızlı şekilde tamamen parçalanabiliyor.

“YÜKSEK PERFORMANSLI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR MENDİL”

Newipe® teknolojisinin detayları hakkında bilgi veren Sapro Temizlik Ürünleri Genel Müdürü Murat Gönül, “Sapro olarak, pandemiden önce çevre dostu biyoçözünür ıslak mendil üretmek üzere yola çıktık. Aldığımız krediyle birlikte önce yatırımlarımızı ardından da Ar-Ge çalışmalarımızı hızlandırdık. Bugün de dünyanın daha az karbon ayak izi bırakarak üretilen ve daha hızlı çözülebilen ilk viskon kumaş ıslak mendilini üretmeyi başarmış durumdayız” dedi.

Sürdürülebilirliğin Sapro’nun öncelikleri arasında yer aldığının altını çizen Murat Gönül, şöyle devam etti:

“Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için doğayı önceliğimize alarak doğal yaşam döngüsünü önemsiyoruz. Bu kapsamda iki farklı teknolojiyi birleştirerek, dayanıklılığı yüksek ve çok daha yumuşak bir kumaş elde ettik. Dünyanın ilk ve tek yeni nesil sürdürülebilir viskon kumaşı Newipe® ile Türkiye ıslak mendil pazarında çevreye duyarlı üretim standartlarının yaygınlaşmasına da öncülük etmiş olacağız. Şu an Türkiye’nin kendi alanında en fazla Ar-Ge yatırımı yapan firmalarından biriyiz. Sektördeki öncü kimliğimizi çevreye duyarlı üretim konusunda da devam ettiriyoruz. Ar-Ge laboratuvarımızda geliştirdiğimiz; karbon ayak izini düşürdüğümüz, plastik içermeyen, doğada çözünebilir, çevre dostu ürünler geliştirerek çevreye olan etkimizi yönetmek için bilinçli bir şekilde çalışıyoruz. Newipe® ile hem sürdürülebilirliğe katkıda bulunmayı hem de tüketicilerimizin kullanım konforunu artırmayı hedefliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla bir yandan sektörümüzün büyümesini sağlayacağız diğer yandan ise ülkemizde dünya standartlarında ve sürdürülebilirliği destekleyen üretim yapılmasına katkıda bulunacağız.”

Sapro
Sapro

SAPRO HAKKINDA

Son 6 yıldır ISO 500 listesinde yer alan Sapro A.Ş, 1997 yılında, ıslak mendil üretimi gerçekleştirmek üzere Türkiye’de kuruldu. Private label üretim alanında Avrupa’nın en büyük 4 üreticisinden biri olan Sapro, kendi markası Hops’un yanı sıra Türkiye’nin dev perakende şirketleri için ürettiği private label ürünleriyle Türkiye pazarının yüzde 40’ını domine etmektedir. Islak mendil ihracatında birinci sırada bulunan Sapro, Silivri’deki son teknolojik altyapıyla donatılmış tesislerinde, 73 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyetini sürdürüyor. Sapro, tesislerinde; bebek ve kişisel bakım, ev temizliği, araç bakım, hasta bakım, evcil hayvan bakımı, endüstriyel kullanım ürünlerinin yanı sıra el yüzey dezenfektan mendilleri ve antibakteriyel mendiller dahil birçok alanda ıslak mendil üretiyor. Türkiye’nin kendi alanında en fazla Ar-Ge yatırımı yapan firmalarından biri olan şirketin son teknoloji ürünü cihazlarla donatılmış laboratuvarlarında, 100’den fazla parametre, ISO 17025 standardına uygun şekilde analiz ediliyor. Sapro’nun çalışmalarına ilişkin ayrıntılı bilgiye www.sapro.com.tr adresinden erişilebilir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.