Şahin Metal’in Başarı Hikayesi

Şahin Metal’in Başarı Hikayesi

Şahin Metal’in başarı hikayesine bir bakalım.

Adnan Şahin Kimdir?

Şahin Metal 1975 yılında kurulan bir aile şirketidir. Adnan Şahin ise 1955 yılında Kosova’nın Priştine şehrinde doğmuştur. Yıl 1958’i gösterdiğinde ise Türkiye’ye göç etmiştir. Babası ayakkabı tamircisi olan Adnan Şahin’in İstanbul Bayrampaşa’da ortaokul ve lise eğitimini tamamlamıştır. Mezun olduğu senenin yazında abisinin yanında kalıpçılığa başlayan Adnan Şahin İTÜ sınavlarını kazansa da okula gitmek yerine çalışmayı seçmiştir. İşte burada Şahin Metal’in hikayesi başlar.

Şahin Metal’in Başarı Hikayesi

Şahin Metal’in Kuruluşu

Adnan Şahin eşi ile çıktıktan sonra evlenme kararı aldığında eşinin evine davet edilir. Eşinin abisi Adnan Şahin’e ne iş yaptığını ne kadar kazandığını sorar. Adnan Şahin abisinin ne kadar kazandığını sorduktan sonra aylık 2000 lira gibi bir şey duyar. Adnan Şahin ise ben haftada iki bin lira kazanıyorum ama 1 sene içerisinde kendi atölyesini açacağını söyler. Eşinin abisi ise makinelerinin çok pahalı olduğunu ve imkânın olup olmadığını sorar ve güler. Adnan Şahin ben size bir şey daha söyleyim der ve10 sene sonra da kendi fabrikama taşınacağını söyler. Bunların ardından yıl 1979 yılını gösterdiğinde Adnan Şahin kendi atölyesini kurmuştur. Borçla aldığı iki makine ile işini yapıyordur. Bu sırada kalıpçılık sektöründe teknolojinin gelişmesiyle yeni makineler ortaya çıkmış durumdadır. Maddi imkânı olmayan ve tamamen borçla aldığı iki makineyle devam eden Adnan Şahin babasına Bayrampaşa’daki evi satıp satamayacağını sorar. Adnan Şahin’in deyimiyle babasının ayakkabı tamir ederek zorla biriktirip kazandığı evi riske edecektir. Babası ise evi satabileceğini söyler ve ilanı astıktan 3 gün sonra ev satılır. 3 milyon liraya satılan evden sonra Adnan Şahin yeni çıkan 9,5 milyon liralık makineyi kalanını borçla alır. Bu sayede sektörde kendini bir adım öne geçirir. Adnan Şahin aldığı o makineyi Şahin Metali Şahin Metal yapan makine olduğunu söyler.

Şahin Metal’in Başarı Hikayesi

Artık işlerin gelişmesi ardından Bayrampaşa’daki atölyeye sığılmamaya başlanır ve ardından Yakuplu’daki fabrikasının arsasına taşınır. 2000 yılına gelindiğinde kalıbın yanında döküm işine de girdi. Bu dönemde beyaz eşya sektörüne çalışan firma artık parça da üretmeye başlar. 2017 yılında ise yeni artık yeni fabrikalarına taşınmışlardır.

Şahin Metal’in Başarıları

Şahin Metal bugün 19 ülkeye ihracat yapan bir firmadır. Amerika, Çin, Hindistan, Endonezya gibi ülkelere ihracat yapan şirket buradaki Mercedes fabrikalarına parça veriyor. İhracat yaptığı ülkeler sadece bunlarla sınırlı değil. Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan gibi ülkelere de çok büyük miktarlarda ürün sevkediyor.

Arabalardaki birçok parçanın eseri olan bu firma Mercedes’in otomatik şanzımanına çok önemli parçalar üretiyor. Sadece Mercedes’e parça üretmeyen Şahin Metal Porsche, Audi, BMW, Wolksvagen, Seat gibi markalara da parça üretmektedir. Bu firmalar 3 ayda bir denetleme yaptığı bu şirket Mercedes’ten 100 üzerinden 98, Porsche’den ise 100 üzerinden 96,5 not almıştır.

30 yıl boyunca Mercedes’in orijinal amblemini Şahin Metal vermektedir.

Şahin Metal’in Başarı Hikayesi

‘’Hiçbir başarı tesadüf değildir!’’

Uzun süre çalışan ve Adnan Şahin’in deyimiyle hayal edip o işte yıllarını harcayan bir başarı hikayesi. Zorla kazanılan evi satan ve bunu işine yatıran, 13 yıl boyunca gece 2’ye kadar çalışan en iyi çelik olan İsveç çeliği kullanan, 100 bin garantisi vererek yenilikler yapan bu firma bugün birçok başarısıyla anılmaktadır.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.