İSVİÇRELİ BİTKİ BAZLI ET ÜRETİCİSİ PLANTED, 18 MİLYON DOLAR YATIRIM ALDI

Planted, Vorwerk Ventures ve Blue Horizon Ventures tarafından yönetilen yatırım turunda 18 milyon dolar yatırım aldı.

İklim krizi ve su kaynaklarımızın giderek azalmasıyla ‘etsiz et’ diğer bir deyişle ‘bitki bazlı et üretimlerine son dönemde önem verilmektedir. Beyond Meat ve Impossible Foods, başarılı girişimlere ulaştıktan sonra, her geçen gün alternatif bitki bazlı et girişimlerini görüyoruz. Bunlardan biri de  Planted.

 

İsveç üretimi olan Planted, ETH Zurich firmasının bir uzantısı. Planted’ın içeriğinde; Ayçiçek yağı, bezelye lifi, bezelye proteini ve su sayesinde hem domuz eti hem de tavuk eti oluşturabiliyorlar. Düşüncenizin farkındayım, tadı asla aynı olamaz diyorsunuz. Ancak, Planted’ın bitki bazlı tavuklarında, tıpkı gerçek tavuk tadına sahip olması sayesinde, tavuk içeren tariflerde kullanılabilir.

 

Planted, hayvancılığın dünya üzerindeki olumsuz etkilerini azaltarak; sürdürülebilir bir gelecek planlıyorlar. Aynı zamanda ürünleri sayesinde sağlıklı ve besleyici ürünlerle, alıcılarına ulaşıyor. 2019 yılından beri sektörde olan Planted, güncel olarak İsviçre, Almanya ve Avusturya’da 3 binden fazla perakende satış noktasında alıcılarıyla buluşuyor.

Planted, Vorwerk Ventures ve Blue Horizon Ventures tarafından yönetilen yatırım turunda 17 milyon İsviçre Frangı, yani yaklaşık olarak 18 milyon dolar yatırım aldı. Tura, ayrıca İsviçreli futbolcu Yann Sommer da katıldı.

Planted, aldığı yatırımı hem teknolojisini hem de ürünlerini geliştirmek için kullanacağını açıkladı. Ayrıca şirket, komşu ülkelerinden sonra ilk olarak Avrupa ve daha sonra deniz aşırı ülkelerde hizmet vermeyi hedefliyor. Türkiye’ye en kısa sürede gelmesi dileğiyle…

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Tarihte İz Bırakan Kadınlar

Howard Schultz, Starbucks’ı Bir Dünya Markası Yapan Adam

World’s First Space Hotel Plans To Open In 2027

9 Adımda Girişimimizi Nasıl Büyütürüz?

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.