Pazartesi Sabahı Rutini: Haftaya İyi Başlamak İçin 9 İpucu

Günün başka hiçbir zamanının bu kadar kötü bir ünü yoktur: Birçok çalışan için bu zaman dilimi, hayal kırıklığı ve gergin sinirlerin kaynağıdır. Ne yazık ki keyifli hafta sonu bitiminde yorucu iş haftası tekrar başlıyor. Ancak sadece haftanın başlangıcını sevmemeniz kendiniz hakkında birçok önemli şey söylüyor. Bu yazımızda sizlere Pazartesi sabahlarından neden nefret etmemeniz gerektiğini açıklıyoruz ve haftaya daha iyi başlamak için 11 ipucu veriyoruz… 

 

Pazartesi sabahından neden bu kadar nefret edildiğini biliyor musunuz? 

 

“Yine Pazartesi sabahı…” Birçok çalışanın başına gelen budur. Bazıları için daha da aşırıdır ve bu kötü ruh hali Pazar gününden başlar. Yaklaşan çalışma haftasının düşüncesi bile moralinizi bozuyorsa eğer  yeni bir haftanın ilk birkaç saatine duyulan isteksizliğin nereden geldiğini düşünmelisiniz. Bunun birkaç nedeni vardır: 

  

İş yeniden başlıyor 

En büyük ve maalesef en yaygın sebep: Pazartesi sabahı çoğu çalışan için çalışma haftası başlamasıyla birlikte stres, efor, sinir bozucu iş arkadaşları ve öfkeli patron geri dönüşünü çağırıştırır. 

 

 

Hormonlar birbirine karıştı 

Hafta boyunca vücudumuz daha iyi performans gösterebilmek için hormon salgılar – hafta sonları ise üretmekten çok rahatlamak üzerine yoğunlaştığımız için hormon seviyelerimiz değişkenlik gösterir Pazartesi sabahı ise hormon seviyelerimiz eski haline dönerken  özellikle zayıf ve bitkin hissedebiliriz. Pazartesi günleri sık sık hastalanılan günlerin nedeni olarak da gösterilebilir. 

Yorgunluk devam ediyor 

Hafta sonları bir çok insan  genellikle daha geç uyuduğu için, uyku ritmi değişkenlik gösterir. Vucüt eski düzenine adapte olana kadar bu yorgunluk ve enerji eksikliği özellikle Pazartesi sabahı güçlü bir şekilde hissedilir.  

 

Pazartesi sabahından çıkarımlar:  

Pazartesi sabahı haftanın en kötü zamanı olarak nitelendiriliyorsa  aslında sorun ne gün ne de saat. Aksine, çalışma haftasının ilk gününü berbat bulursanız, kendiniz hakkında çok şey söyler. İşinizden memnun olmadığınızın açık bir işareti olabilir. 

  

İşini tutkuyla ve keyifle yapanlar haftaya başlamaktan çekinmezler. Arada sırada herkes motivasyon eksikliği yaşar. Ancak Pazartesi sabahı ile ilgili temel sorunlar, mesleki durumdan memnuniyetsizlikten bahseder. 

  

Pazartesi sabahı için üzülmek yerine kendinize ciddi olarak şu soruyu sormalısınız: Eğer işe başlamaktan bu kadar çekiniyorsam – doğru işte miyim? 

 

Başarılı bir Pazartesi sabahı için 9 ipucu 

Pazartesi sabahı şikayet etmek için bir neden yok. Yeni haftaya doğru başlamak, önümüzdeki günlere iyi bir ruh hali, motive ve üretken başlamak için bir şans. Pazartesiden nefret edenler için hayal etmek zor – ama o kadar da zor değil. Bu dokuz ipucu, başarılı bir Pazartesi sabahı geçirmenize yardımcı olacak: 

  

Düşünme Şeklinizi değiştirin 

Sabit “Pazartesilerden nefret ediyorum…” sözüne bir son verin Bu tavırla hep olumsuz bir imaj kalır. Güne olumlu bir zihniyetle yeni bir imaj verin. İyi bir ruh halinde olduğunuzdan emin olun, sabahları en sevdiğiniz kahvaltıyla kendinizi şımartın ve güne gülümseyerek başlayın. 

 

Erken kalkın

Pazartesi sabahı erken kalkmak güne rahat başlamak için size daha fazla zaman verir. Ofise zamanında gelmek için stres yaşamazsınız. Bunun yerine bir fincan kahve ile rahatlayın, radyoda haberleri dinleyin ya da günün ilk saatlerinde sizi rahatlatan ne varsa onu yapın. Yeni hafta çok farklı ve güzel başlayacaktır. 

 

Dolaşımınızı harekete geçirin 

Egzersiz ve temiz hava, hafta sonundan kalan yorgunluğun atılmasına yardımcı olur. İsterseniz erkenden koşuya ya da yürüyüşe gidebilirsiniz.  Güne soğuk bir duşla başlamak da iyi bir seçenek olabilir. 

 

Haftayı planlama 

Pazartesi sabahı, önümüzdeki günlere genel bir bakış için mükemmel bir zaman. Hangi görev ve projelerdesiniz? İlk önce ne yapman gerekiyor? Hangi tarihler önemlidir? Böylece hafta kötü bir ruh hali ve kaotik değil, yapılandırılmış bir şekilde başlayacaktır. 

Randevuları buna göre planlayın 

Pazartesi sabahı henüz yüzde 100’de olmadığınızı biliyor musunuz? O zaman burada da en önemli projeyi yapmamalısınız. Yorucu toplantılar da sonra yapılmalıdır. E-postalar üzerinde çalışmak gibi daha hafif görevleri günün başlangıcına koyun. 

 

Meslektaşlarınızla konuşun 

Güzel bir sohbet, işe gitmenize ve görevlere hazırlanmanıza yardımcı olur. 

 

Bir hedefe hızla ulaşın 

Kendinize günün erken saatlerinde ulaşabileceğiniz belirli bir hedef belirleyin. Çok büyük bir proje olmak zorunda değil, küçük bir yapılacaklar listesi bile yeterli. Yapılacaklar listesindeki bir işaret son derece iyi hissettirir ve sizi daha sonraki görevler için motive eder. 

 

Güç uykusu  

Enerji seviyenizi arttırmak için aranızı kısa bir şekerleme için kullanın.Sadece 10 ila 20 dakika bile yeterli olabilir. Böyle bir şekerleme, özellikle Pazartesi sabahları yardımcı olabilir. 

 

Başladığınız tüm görevleri bitirin 

Pazartesi sabahı en geç öğle yemeği molası ile sona erer. O zaman gerçekten tamamlayabileceğiniz sadece üç şey için endişelenmek daha iyidir. 

 

 

Umuyoruz ki verdiğimiz ipuçlarıyla bundan sonra her Pazartesi sabahınız çok daha güzel geçer. Tabii tüm bunların yanında en önemli şeyin sevdiğiniz işi yapmak olduğunu da aklınızın bir köşesinde bulundurun. 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

YouTube’da Hızla Yükselmenizi Sağlayacak Ücretsiz 5 Video Düzenleme Programı

Daha Az Parayla Daha İyi Yaşamak: Tasarruf İçin İnanılmaz 13 İpucu

Etkili Ekip Çalışması İçin 6 Tavsiye

50-30-20 kuralı: Para Biriktirmenin En Kolay Yolu

Sivil Toplum Kuruluşları: Etkili bir CV için ipuçları ve STK’lerin önemi

İngilizce Essay Yazarken Hatalarınızı Size Gösteren 5 Site

Online Sertifika Eğitimleri Alabileceğiniz 5 Site

İngilizce Okuma Yapabileceğiniz 5 Faydalı Site

Yurt Dışında İş Bulmak İsteyenler, Bu 5 Site Tam Size Göre!

CV’nizi (Özgeçmişinizi) Özenle Hazırlayabileceğiniz 5 Site

 

Diğer yazılarımız için:

Facebook, İnstagram ve Whatsapp’ı Satıyor Mu?

Facebook VR Uzaktan Çalışma Uygulamasını Tanıttı: Horizon Workrooms

Elon Musk “Tesla Bot”u Tanıttı

T-Mobile, Veri İhlalinin 47 Milyondan Fazla İnsanı Etkilediğini Doğruladı!

İş Fikrinle Fark Yarat: İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Vakıf Katılımdan Girişim Hızlandırma Programı

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.