/

Kendinizi Geliştirmek için Online Sertifika Eğitimleri Alabileceğiniz 5 Site

Neden Online Sertifika Programları?

Online sertifika eğitimleri, pandemi döneminde kendimizi geliştirmek ve CV’mizi güçlendirmek için harika bir fırsattır. Bilindiği üzere, artık yalnızca bir yetkinliğe sahip olmanız yetmez. Bir firmanın insan kaynakları uzmanı aynı zamanda sizden bu yetkinliğinizi kanıtlamanızı ve örneklendirmenizi isteyecektir. Bu noktada göstereceğiniz sertifikalar mülakatınızın gidişatı için oldukça kritik bir öneme sahip olacaktır. İlginizi çeken, ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz eğitimleri tamamlayarak bu konuda bilgili ve donanımlı olduğunuzu gösterebilirsiniz.

online sertifika eğitimleri
online sertifika eğitimleri

Online sertifika eğitimleri yalnızca iş dünyasında daha etkili olmanız için değil, aynı zamanda kendinizi ilgi duyduğunuz fakat fırsat bulamadığınız veya o güne kadar şansınız olmadığı için kaçırdığınız eğitimleri almak için de çok büyük bir şanstır. Kişisel gelişimden başlayarak hemen hemen her konuya dair bir eğitim bulabileceğiniz birçok sertifikalı/sertifikasız eğitim siteleri bulunmaktadır.

Artık hızlıca gelişen internet nimetleri ve dijital dönüşüm ile eğitimleri online olarak da alabilirsiniz. İşte online sertifika eğitimleri alabileceğiniz 5 web sitesi!

i.i.e logo - online sertifika eğitimleri
i.i.e logo – online sertifika eğitimleri

1-) İstanbul İşletme Enstitüsü

İstanbul İşletme Enstitüsü’nde İnsan Kaynakları Eğitimi’nden Python Eğitimi’ne kadar sosyal alanlardan bilimsel çalışmalara birçok eğitimi alanında oldukça bilgili ve donanımlı insanlardan alabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey kaydolmak ve eğitim süreleri sırasında kayıt olmak. Eğitimlerin çoğu ücretsiz, ücretli olanlar da çoğu zaman ilk 500/750 gibi kişi sınırları ile ücretsiz oluyor.

Yalnız dikkat! Her seferinde yalnızca 5 eğitime kaydolabilirsiniz ve eğitimleri verilen süre içerisinde (genelde 21 gün) tamamlayarak sertifika sınavından en az 70 puan almalısınız. Her hafta canlı eğitimler, ödevler, oyunlar ile hazırlanmış eğlenceli bir eğitim sunan İstanbul İşletme Enstitüsü, aynı zamanda ders sekmesindeki etkinlikleri tamamlayarak puan kazandıran bir sistem geliştirmiş. Yani sertifika sınavından 65 alsanız bile, etkinlikleri tamamladıysanız puanınız tamamlanıyor ve sertifika almaya hak kazanıyorsunuz.

Sertifikalar kampanyalı bir şekilde ücretli olarak baskılı bir şekilde veriliyor. Fakat para vermek istemezseniz, sertifika onay kodu ve linki kazanarak CV’nize yine de sertifikanızı resmi bir şekilde ekleyebilirsiniz.

b.i logo - online sertifika eğitimleri
online sertifika eğitimleri

2-) Bilgeİş

 

Bilgeİş, online sertifika eğitimleri hizmeti veren ve tamamen ücretsiz olan bir sitedir. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve sertifikaları onaylı olan Bilgeİş’te Şikâyet Yönetimi’nden WordPress Eğitimi’ne kadar çeşitli eğitimlere kaydolabilirsiniz. Eğitime kaydolduktan sonra sertifikanızı kazanabilmek için dersleri dinlemeli ve ödevleri yaparak eğitim sonunda bir sınava girmelisiniz.

Sınavı başarıyla tamamlayan öğrencilere ücretsiz dijital bir sertifika veren Bilgeİş’te kapsamlı bir eğitim seçeneği sunmaktadır. Birçok eğitimi sunumlar üzerinden giderken, uzmanlar tarafından anlatılan eğitimleri de mevcuttur. Bilgeİş’in bir iyi yanı da kaydolduğunuz eğitimi tamamlamak için belirli bir sürenizin olmamasıdır! Yani kayıt olduktan sonra kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman eğitiminizi tamamlayabilirsiniz fakat biz ertelemenizi önermiyoruz. Neden mi?

 

online sertifika eğitimleri
online sertifika eğitimleri

3-) CampusOnline

 

CampusOnline, online sertifika eğitimleri sağlayan siteler arasında çeşitli üniversitelerden alınabilecek sertifikalar ve daha uzun eğitimler açısından öne çıkar. CampusOnline’ı sertifika eğitimleri veren üniversitelerin bir araya geldiği bir platform olarak düşünebilirsiniz. Yani buradan aldığınız eğitimlerden sonra sertifikanız CampusOnline tarafından değil, eğitimi aldığınız üniversiteler tarafından verilmekte.

Yeditepe, TOBB ve daha birçok üniversitenin eğitimlerini barındıran bu sitede Kişisel Gelişim, Pazarlama ve Veri gibi birçok konuda eğitim bulabilirsiniz. Eğitimleri tamamlamak ve sertifikanızı almak için yapmanız gereken şey eğitim videolarını izlemek ve tadını çıkarmak. Daha sonrasında baskılı sertifikanızı alabilirsiniz. Yalnız uyaralım, CampusOnline diğer sitelere kıyasla biraz daha pahalı eğitimler sunuyor ama alınan eğitimin kapsamı, kalitesi ve sertifikanın geçerliliği için buna kesinlikle değer!

 

online sertifika eğitimleri
tt logo – online sertifika eğitimleri

4-) Toptalent

 

Toptalent; online sertifika eğitimleri ve online staj programları sunan, aynı zamanda birçok etkinliğin programına ulaşabileceğiniz oldukça kapsamlı bir sitedir. Sizlere ilgili iş ilanlarını bir araya getiren, CV hazırlama programına sahip olan ve yönlendirici bir blog sayfasına sahip olan Toptalent’ı takip etmenizi tavsiye ederiz.

Sertifika eğitimleri genelde ortalama bir ücrete sahip olan ve cep yakmayan bir ücretle oldukça eğitici birçok seçeneğe sahip olan TopTalent Sertifika Eğitimleri sayfasında Dijital Pazarlama, Liderlik ve Tedarik Zinciri Yönetimi gibi eğitimler bulabilirsiniz. Eğitimleri tamamlamak ve sertifikanızı almak için yapmanız gereken tek şey eğitim videolarını izlemek. Daha sonra alacağınız dijital sertifikayı CV’nize ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda sizlere online staj eğitimi de sunan Toptalent hem uygun fiyatlı hem de kapsamlı online sertifika eğitimleri ve çok daha fazlası ile sizleri iş hayatına hazırlamakta kararlı.

 

i.b.e logo - online sertifika eğitimleri
i.b.e logo – online sertifika eğitimleri

5-) İstanbul Boğaziçi Enstitüsü

 

Sade ve kolay kullanım sağlayan web sitesi ile oldukça tercih edilen İstanbul Boğaziçi Enstitüsü, online sertifika eğitimleri alabileceğiniz bir başka kaynaktır. Kullanımı çoğu siteye göre daha kolay olan Enstitü, sizlere hem online hem örgün bir şekilde sertifika eğitim programları sunar. Kişisel Gelişim ve Bilişim alanlarında çeşitli sertifikalar veren İstanbul Boğaziçi Enstitüsü’nde sertifika programları genelde ücretli olsa da, çoğu zaman seçili programlar ücretsiz olarak sizlere sunulmaktadır.

Ortalamanın biraz üstünde değişen fiyatlarda eğitimler sunan Enstitü’den sertifika alabilmeniz için yapmanız gereken tek şey eğitim videolarını eksiksiz izlemektir. Daha sonra adresinizi girerek baskılı sertifikanızı alabilir, CV’nizi aldığınız eğitim ile güçlendirebilirsiniz.

 

Siz Hangi Eğitim Programlarını Kullanıyorsunuz?

Tabii ki online sertifika eğitimleri veren siteler yalnızca 5 tane değil. Her sitenin kendine özel eğitimleri, çeşitliliği ve sertifika sistemleri bulunmakta. Bu yazımızı yalnızca Part 1 olarak değerlendirirsek, Part 2’de hangi siteler olmalı? Yorumlarda buluşalım!

Kendinize Yatırım Yapmanın Yolları

Başarılı Olmayı Sağlayan 5 Temel Etken

Her Girişimcinin Kendisine Sorması Gereken 7 Soru

Dikkat Dağınıklığı Nasıl Önlenir?

Evden Çalışmak için 6 Faydalı İpucu

Markanızı oluştururken tükenmişlik sendromu yaşamamak için 5 ipucu

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.