/

Novus, Inveo Ventures liderliğinde 500 bin dolar yatırım aldı!

Novus

Yapay zekâ ve NLP teknolojileri aracılığıyla kurumsal şirketler için içerik ve analiz çözümleri sunan Novus, Inveo Ventures liderliğinde Startup Wise Guys, Venture Lane ve Aegan Ventures’ın katılımıyla gerçekleşen yatırım turunda 500 bin dolar yatırım aldı. Novus, aldığı yatırımla yapay zekâ alanında öncü çözümler geliştirmeyi sürdürmeyi ve küresel ölçekte genişlemeyi hedefliyor.

Geliştirdiği NLP (Natural Language Processing–Doğal Dil İşleme) teknolojileriyle kullanıcılarına saniyeler içerisinde güncel, özgün ve doğrulanmış metinler sunan İstanbul ve Boston merkezli girişim Novus, başarılı bir yatırım turu gerçekleştirdi. Inveo Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Estonya merkezli Startup Wise Guys, ABD merkezli Venture Lane ve Aegan Ventures eşlik etti.

500 bin dolar yatırım alan Novus, aldığı yatırımla birlikte global açılım stratejilerini güçlendirecek, ekibini büyütecek ve yapay zekâ alanında önemli projeler geliştirecek. 2022 yılının Ağustos ayında MIT Sandbox ve Google for Startups programlarını başarıyla tamamlayarak hibe ve kredi desteği alan sayılı girişimlerden birisi olan Novus, son dönemlerin en önemli sektörlerinden birisi haline gelen yapay zekâ alanında öncü kurumlardan biri olmayı hedefliyor.

“Yapay zekâ devrimine sıfır noktasında tanık olan bir ekibiz”

Novus Kurucu Ortağı ve CEO’su Rıza Egehan Asad, yapay zekâ devrimine dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Tüm dünyanın içinden geçtiği yapay zekâ devrimine sıfır noktasında tanık olmuş bir ekip olarak, sürecin bir parçası olmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Geçtiğimiz süreçte 5 farklı kıtadan 30’dan fazla ülkeden kullanıcılar ve şirketler Novus’u kullanarak 300 milyonu aşkın kelime ürettiler, yüz binlerce kez bilgi doğrulaması yaptılar ve on binlerce kez kendilerine özel dil modelleri eğittiler.Novus olarak geliştirdiğimiz teknolojilerin oluşturduğu değer seviyesinden ötürü gururluyuz.”

“Yerli bir girişim olarak attığımız adımlar gelecek dönemler için bizlere daha büyük sorumluluklar yüklüyor. Yapay zekâ alanındaki bilgi birikimimizle alanın açık kaynak kodlu teknolojilerine katkımızı da en son geliştirdiğimiz ve tescili bize ait olan SEO odaklı dil modelimizle bir kez daha sunmaktan mutluluk duyuyoruz.”

“Novus olarak ürettiğimiz dil modelleri arasına ilk Türkçe büyük dil modelini eklemeyi çok istiyoruz ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Aldığımız yatırımla teknolojimizi ve değerlerimizi geliştirmeye devam ederken; Türkiye’nin ardından Avrupa ve ABD’de bilinirliği yüksek ve yapay zekâ araştırmalarına yön veren bir şirket konumunda olmak istiyoruz.”

Novus

“Pazarlama faaliyetlerimizi güçlendireceğiz”

Novus Kurucu Ortağı ve CRO’su Vorga Can ise konuya ilişkin şunlar söyledi:

“Türkiye’nin en bilinen yapay zekâ şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. ABD’de yaptığımız çalışmalarımızla araştırma ve geliştirme kaslarımız oldukça güçlendi. Aldığımız yatırım ile pazarlama faaliyetlerimizi daha da güçlendirerek, B2B değer yaratma felsefemize uygun, teknolojimizin değerine yakışır bir süreç yürüteceğiz. “

“Bu doğrultuda ilk adımımızı 2023’ün ikinci yarısı itibarıyla Türkiye’de BIST100 seviyesi şirketlere şirket içi (on-prem) yapay zekâ hizmeti vermeye başlayarak attık.Sektördeki rakiplerimizden farklı olarak KVKK ve GVKT’ye uygun şekilde şirket verilerini yapay zekâ modellerimizle buluşturuyoruz. Bankacılık, sigortacılık, imalat ve sağlık gibi sektörlerde büyük markalarla çalışıyoruz.”

“Sektör öncüsü olma potansiyeli olan girişimlere yatırımlar gerçekleştirmeye devam ediyoruz”

2022 yılında Türkiye’nin sermaye piyasaları alanında öncü kurumu Gedik Yatırım ve ana ortağı Inveo Yatırım Holding tarafından kurulan Inveo Ventures Genel Müdürü Haluk Nişli grubun mevcut girişimlerine yaptığı yatırımların yanı sıra yeni dönemde açıklayacağı yatırımlarla birlikte ekosistemin önemli yatırımcılarından birisi olmayı hedeflediklerine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Kurulduğumuz ilk günden bu yana belirli bir strateji dahilinde hareket etmeye ve Türkiye startup ekosistemi içerisinde yer alan tüm paydaşlara dokunmaya çalışıyoruz. Novus da bu süreç içerisinde tanıştığımız, özellikle yapay zekâ yatırım trendini yakalayabilmemize olanak tanıyan ve en önemlisi faaliyet gösterdiği sektörde öncü olabilecek bir potansiyeli olduğunu düşündüğümüz girişimlerden bir tanesiydi.”

*Bültenden Düzenlenmiştir*

14-21 Ekim 2023 Yatırım Alan Girişlerimler” raporumuzu detaylı bir şekilde incelemek için tıklayınız.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.